Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9133
Название: Метаморфози історичної справедливості
Авторы: Посохов, С.И.
Ключевые слова: метафора;історія;ідеологічні конструкції;історична справедливість;історична пам’ять
Дата публикации: 2016
Издательство: Харьков : Міськдрук
Библиографическое описание: Посохов С. И. Метаморфози історичної справедливості. Философия языка: в границах и вне границ : международная серия монографий. Харьков : Міськдрук, 2016. № 9. С. 14-26.
Краткий осмотр (реферат): Як маркер «соціально орієнтованої» історії, метафора «історична справедливість», тим не менш, неявно присутня й у так званій «суворій науці». В межах історичної науки її частіше використовують представники старої політичної історії, де з цією метафорою поєднано чимало вельми кон’юнктурних оцінок та думок. Разом із тим, часто саме на «історичній справедливості» базується консенсус між професійними істориками та окремими соціальними групами, а також суспільством у цілому. Можна стверджувати, що зазначена метафора активніше «працює» в умовах бінарної культури, й навпаки її значення менше в тернарних культурних системах. Набуваючи різного змістовного наповнення, вона може вико нувати різні функції в процесі осмислення минулого та конструювання майбутнього. Все це, на наш погляд, актуалізує питання про її роль в культурних процесах новітнього часу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9133
Располагается в коллекциях:Философия языка: в границах и вне границ: коллективная монография

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Posokhov_Metamorphoses_of_historical_justice_article.pdf398.96 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.