Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/868
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТерешкін, Олег Георгійович-
dc.contributor.authorГорєлков, Дмитро Вікторович-
dc.contributor.authorУдовенко, Олег Олександрович-
dc.contributor.authorОмельченко, Олександр Володимирович-
dc.contributor.authorПерекрест, Володимир Вікторович-
dc.date.accessioned2022-06-10T05:22:56Z-
dc.date.available2022-06-10T05:22:56Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationТерешкін О. Г., Горєлков Д. В., Удовенко О. О., Омельченко О. В., Перекрест В. В. Дослідження процесів очищення часнику з подальшим їх конструктивним оснащенням. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2017. Вип. 1(25). C. 144-155.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/868-
dc.description.abstractНаведено основні проблемні питання очищення часнику на підприємствах переробної промисловості та ресторанного господарства, проведено порівняльний аналіз обладнання для очищення з розробленою установкою. Переставлені результати досліджень запропонованої установки для очищення часнику, отримані залежності основних процесних параметрів комбінованого процесу очищення часнику: вологості, температури, частоти коливання робочої камери.uk_UA
dc.description.abstractThe article outlines the main problematic issues of the application of plants for cleaning garlic from husks at enterprises of various capacities and directions. The issue of the possibility of using the facilities in the restaurant industry enterprises was raised, namely, the use of plants for cleaning garlic of various capacities, with the possibility of varying it both at the stage of design development and in the operation of the apparatus itself. The article gives a brief analysis of the most closely related installations, to the installation of the authors proposed earlier. In the article the task is set to conduct research of separate processes of energysaving combined process of cleaning garlic from husk. In the main material of the research results are given that allow one to assess the influence of the main parameters on the garlic purification process. So, the results of the investigation of drying processes of garlic before the process are given, the dependence of the change in the moisture content of the husk on the air supply rate is obtained, and the main processing time parameters are determined. The data of the investigation of the process of mechanical action on the surface of garlic to be cleaned after cleaning are obtained. The authors carried out mathematical modeling of the combined garlic purification process. The obtained mathematical models and the results of experimental studies made it possible to obtain refined data for constructing a plant for cleaning garlic UOCH-250. The data obtained in the materials of the article will be used as a basis for the design of the installation, and also serve as a basis for subsequent studies of the garlic cleaning process.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectресурсозбереженняuk_UA
dc.subjectпроцес очищенняuk_UA
dc.subjectчасникuk_UA
dc.subjectпідсушуванняuk_UA
dc.subjectколивальний рухuk_UA
dc.subjectресурсосбережениеuk_UA
dc.subjectпроцесс очисткиuk_UA
dc.subjectчеснокuk_UA
dc.subjectподсушиваниеuk_UA
dc.subjectколебательное движениеuk_UA
dc.subjectresource savinguk_UA
dc.subjectthe process of cleaninguk_UA
dc.subjectgarlic, dryinguk_UA
dc.subjectoscillatory motionuk_UA
dc.titleДослідження процесів очищення часнику з подальшим їх конструктивним оснащеннямuk_UA
dc.title.alternativeInvestigation of the processes of garlic peeling with the following constructive equipment of them-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (25)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2017_1_13.pdf682.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.