Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8442
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Тарасюк, О.І. | - |
dc.contributor.author | Починок, В.М. | - |
dc.contributor.author | Моргун, В.В. | - |
dc.date.accessioned | 2022-10-12T06:08:12Z | - |
dc.date.available | 2022-10-12T06:08:12Z | - |
dc.date.issued | 2015-03-17 | - |
dc.identifier.citation | Тарасюк О.І., Починок В.М., Моргун В.В. Генетичний поліморфізм за складом алелей Gli-/Glu локусів високоякісних ліній озимої м’якої пшениці. Вісник ХНАУ. Серія : Біологія. 2015. №2(35). С. 72-79. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8442 | - |
dc.description.abstract | О.И. Тарасюк, В.М. Починок, В.В. Моргун. Генетический полиморфизм по аллельному составу Gli-/Glu локусов высококачественных линий озимой мягкой пшеницы. Исследовано 13 линий озимой мягкой пшеницы, которые содержат редкие Gli-/Glu-аллели, аллель Glu-B1 al и оказались ценными по показателям хлебопекарного качества муки. Приведены результаты электрофоретического анализа зерна данных линий по спектру субъединиц высокомолекулярных глютенинов и глиадинов, а также проанализировано влияние последних на комплекс показателей хлебопекарного качества муки. Доказано наличие у растений данных линий пшеницы уникальных аллелей, которые и обусловливают высокое качество их зерна. | uk_UA |
dc.description.abstract | O.I. Tarasyuk, V.M. Pochynok, V.V. Morgun. Genetic polymorphism in composition of alleles Gli-/Glu loci of winter bread wheat high quality lines. There were studied 13 winter wheat lines containing rare Gli-/Glu-alleles and proved as valuable for the indices of their flour baking quality. The results of electrophoretic analysis of grain of this lines for spectrum of HMW gliadin and glutenin subunits are presented. The influence of the latter on a set of indices of flour baking quality is analised. The presence in plants of these wheat lines unique alleles is established which led to the high quality of their grain. | uk_UA |
dc.description.abstract | Тарасюк О.І., Починок В.М., Моргун В.В. Генетичний поліморфізм за складом алелей Gli-/Glu локусів високоякісних ліній озимої м’якої пшениці. Досліджено 13 ліній озимої м’якої пшениці, які містять рідкісні Gli-/Glu-алелі, алель Glu-B1 al та виявились цінними за показниками хлібопекарської якості борошна. Наведено результати електрофоретичного аналізу зерна даних ліній за спектром субодиниць високомолекулярних глютенінів та гліадинів, а також проаналізовано вплив останніх на комплекс показників хлібопекарської якості борошна. Доведено наявність у рослин даних ліній пшениці унікальних алелей, які й зумовили високу якість їх зерна. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків : ХНАУ | uk_UA |
dc.subject | Triticum aestivum L. | uk_UA |
dc.subject | генетичний поліморфізм | uk_UA |
dc.subject | запасні білки | uk_UA |
dc.subject | якість зерна | uk_UA |
dc.subject | genetic polymorphism | uk_UA |
dc.subject | storage proteins | uk_UA |
dc.subject | grain quality | uk_UA |
dc.subject | генетический полиморфизм | uk_UA |
dc.subject | запасные белки | uk_UA |
dc.subject | качество зерна | uk_UA |
dc.title | Генетичний поліморфізм за складом алелей Gli-/Glu локусів високоякісних ліній озимої м’якої пшениці | uk_UA |
dc.title.alternative | Genetic polymorphism in composition of alleles Gli-/Glu loci of winter bread wheat high quality lines | uk_UA |
dc.title.alternative | Генетический полиморфизм по аллельному составу Gli-/Glu локусов высококачественных линий озимой мягкой пшеницы | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Біологія" №2(35) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
statya_tarasiuk_pochynok_morhun_henetychnyi_polimorfizm_za_skladom_alelei.pdf | 368.1 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.