Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8442
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТарасюк, О.І.-
dc.contributor.authorПочинок, В.М.-
dc.contributor.authorМоргун, В.В.-
dc.date.accessioned2022-10-12T06:08:12Z-
dc.date.available2022-10-12T06:08:12Z-
dc.date.issued2015-03-17-
dc.identifier.citationТарасюк О.І., Починок В.М., Моргун В.В. Генетичний поліморфізм за складом алелей Gli-/Glu локусів високоякісних ліній озимої м’якої пшениці. Вісник ХНАУ. Серія : Біологія. 2015. №2(35). С. 72-79.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8442-
dc.description.abstractО.И. Тарасюк, В.М. Починок, В.В. Моргун. Генетический полиморфизм по аллельному составу Gli-/Glu локусов высококачественных линий озимой мягкой пшеницы. Исследовано 13 линий озимой мягкой пшеницы, которые содержат редкие Gli-/Glu-аллели, аллель Glu-B1 al и оказались ценными по показателям хлебопекарного качества муки. Приведены результаты электрофоретического анализа зерна данных линий по спектру субъединиц высокомолекулярных глютенинов и глиадинов, а также проанализировано влияние последних на комплекс показателей хлебопекарного качества муки. Доказано наличие у растений данных линий пшеницы уникальных аллелей, которые и обусловливают высокое качество их зерна.uk_UA
dc.description.abstractO.I. Tarasyuk, V.M. Pochynok, V.V. Morgun. Genetic polymorphism in composition of alleles Gli-/Glu loci of winter bread wheat high quality lines. There were studied 13 winter wheat lines containing rare Gli-/Glu-alleles and proved as valuable for the indices of their flour baking quality. The results of electrophoretic analysis of grain of this lines for spectrum of HMW gliadin and glutenin subunits are presented. The influence of the latter on a set of indices of flour baking quality is analised. The presence in plants of these wheat lines unique alleles is established which led to the high quality of their grain.uk_UA
dc.description.abstractТарасюк О.І., Починок В.М., Моргун В.В. Генетичний поліморфізм за складом алелей Gli-/Glu локусів високоякісних ліній озимої м’якої пшениці. Досліджено 13 ліній озимої м’якої пшениці, які містять рідкісні Gli-/Glu-алелі, алель Glu-B1 al та виявились цінними за показниками хлібопекарської якості борошна. Наведено результати електрофоретичного аналізу зерна даних ліній за спектром субодиниць високомолекулярних глютенінів та гліадинів, а також проаналізовано вплив останніх на комплекс показників хлібопекарської якості борошна. Доведено наявність у рослин даних ліній пшениці унікальних алелей, які й зумовили високу якість їх зерна.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectTriticum aestivum L.uk_UA
dc.subjectгенетичний поліморфізмuk_UA
dc.subjectзапасні білкиuk_UA
dc.subjectякість зернаuk_UA
dc.subjectgenetic polymorphismuk_UA
dc.subjectstorage proteinsuk_UA
dc.subjectgrain qualityuk_UA
dc.subjectгенетический полиморфизмuk_UA
dc.subjectзапасные белкиuk_UA
dc.subjectкачество зернаuk_UA
dc.titleГенетичний поліморфізм за складом алелей Gli-/Glu локусів високоякісних ліній озимої м’якої пшениціuk_UA
dc.title.alternativeGenetic polymorphism in composition of alleles Gli-/Glu loci of winter bread wheat high quality linesuk_UA
dc.title.alternativeГенетический полиморфизм по аллельному составу Gli-/Glu локусов высококачественных линий озимой мягкой пшеницыuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Біологія" №2(35)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
statya_tarasiuk_pochynok_morhun_henetychnyi_polimorfizm_za_skladom_alelei.pdf368.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.