Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/7787
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кузнецова, І.А. | - |
dc.date.accessioned | 2022-10-03T15:15:07Z | - |
dc.date.available | 2022-10-03T15:15:07Z | - |
dc.date.issued | 2006-09-13 | - |
dc.identifier.citation | Кузнецова І.А. Вплив високих та низьких температур на вихід протеїна з молокозсідальної дії у гриба Irpex lacteus Fr. Вісник ХНАУ. Серія : Біологія. 2008. №2(14). С.96-100. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7787 | - |
dc.description.abstract | Кузнецова І.А. Вплив високих та низьких температур на вихід протеїна з молокозсідальної дії у гриба Irpex lacteus Fr. Вивчався вплив високих та низьких температур на молокозсідальну активність штамів Irpex lacteus. За умов поверхневого культивування встановлено, що штами А-Дон-02 та В-04 більш чутливі до заморожування, ніж до прогрівання. Штам Р-04 був більш активним після заморожування, ніж після прогрівання. Особливості реакції штамів Irpex lacteus на низькі та високі температури необхідно врахувати при їх культивуванні з метою одержання ферментних препаратів. | uk_UA |
dc.description.abstract | И.А. Кузнецова. Влияние высоких и низких температур на выход протеиназ молокосвертывающего действия у гриба irpex lacteus Fr. Изучалось влияние высоких и низких температур на молокосвертывающую активность штаммов Irpex lacteus Fr. В условиях поверхностного культивирования было установлено, что штаммы А-02 та В-04 более чувствительны к промораживанию, чем к прогреванию. Штамм Р-04 был более активным после промораживания, чем после прогревания. Особенности реакции штаммов Irpex lacteus на низкие и высокие температуры необходимо учитывать при их культивировании с целью получения ферментных препаратов. | uk_UA |
dc.description.abstract | I.A. Kuznetsova. The influence of high and low temperatures on milk coagulating proteinases exit in strains of irpex lacteus Fr. The influence of high and low temperatures on the activity of milk coagulating proteinases of Irpex lacteus Fr. strains was investigated. We have established the strain A-Don-02 and V-04 were more sensitive for freezing then for warming up. It was expressed in lowering milk coagulating activity of culture liquid. The strain R-04 was more active after freezing, than after warming up. The features of reaction of Irpex lacteus strains on high and low temperatures must be taken into account at their cultivation with the purpose of receipt of enzymic preparations. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків : ХНАУ | uk_UA |
dc.subject | штами Irpex lacteus Fr. | uk_UA |
dc.subject | молокозсідальна активність | uk_UA |
dc.subject | температура | uk_UA |
dc.subject | протеїнази | uk_UA |
dc.subject | strains of Irpex lacteus Fr. | uk_UA |
dc.subject | milk coagulate activity | uk_UA |
dc.subject | temperature | uk_UA |
dc.subject | proteinases | uk_UA |
dc.subject | штаммы Irpex lacteus Fr. | uk_UA |
dc.subject | молоксвертывающая активность | uk_UA |
dc.subject | температура | uk_UA |
dc.subject | протеиназы | uk_UA |
dc.title | Вплив високих та низьких температур на вихід протеїна з молокозсідальної дії у гриба Irpex lacteus Fr. | uk_UA |
dc.title.alternative | The influence of high and low temperatures on milk coagulating proteinases exit in strains of irpex lacteus Fr. | uk_UA |
dc.title.alternative | Влияние высоких и низких температур на выход протеиназ молокосвертывающего действия у гриба irpex lacteus Fr. | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Біологія" № 2 (14) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
statya_kuznetsova_vplyv_vysokykh_ta_nyzkykh_temperatur_na_vykhid_ proteinaz_molokozsidalnoi_dii_u_hryba_irpex_lacteus_fr..pdf | 336.6 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.