Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/7787
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКузнецова, І.А.-
dc.date.accessioned2022-10-03T15:15:07Z-
dc.date.available2022-10-03T15:15:07Z-
dc.date.issued2006-09-13-
dc.identifier.citationКузнецова І.А. Вплив високих та низьких температур на вихід протеїна з молокозсідальної дії у гриба Irpex lacteus Fr. Вісник ХНАУ. Серія : Біологія. 2008. №2(14). С.96-100.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7787-
dc.description.abstractКузнецова І.А. Вплив високих та низьких температур на вихід протеїна з молокозсідальної дії у гриба Irpex lacteus Fr. Вивчався вплив високих та низьких температур на молокозсідальну активність штамів Irpex lacteus. За умов поверхневого культивування встановлено, що штами А-Дон-02 та В-04 більш чутливі до заморожування, ніж до прогрівання. Штам Р-04 був більш активним після заморожування, ніж після прогрівання. Особливості реакції штамів Irpex lacteus на низькі та високі температури необхідно врахувати при їх культивуванні з метою одержання ферментних препаратів.uk_UA
dc.description.abstractИ.А. Кузнецова. Влияние высоких и низких температур на выход протеиназ молокосвертывающего действия у гриба irpex lacteus Fr. Изучалось влияние высоких и низких температур на молокосвертывающую активность штаммов Irpex lacteus Fr. В условиях поверхностного культивирования было установлено, что штаммы А-02 та В-04 более чувствительны к промораживанию, чем к прогреванию. Штамм Р-04 был более активным после промораживания, чем после прогревания. Особенности реакции штаммов Irpex lacteus на низкие и высокие температуры необходимо учитывать при их культивировании с целью получения ферментных препаратов.uk_UA
dc.description.abstractI.A. Kuznetsova. The influence of high and low temperatures on milk coagulating proteinases exit in strains of irpex lacteus Fr. The influence of high and low temperatures on the activity of milk coagulating proteinases of Irpex lacteus Fr. strains was investigated. We have established the strain A-Don-02 and V-04 were more sensitive for freezing then for warming up. It was expressed in lowering milk coagulating activity of culture liquid. The strain R-04 was more active after freezing, than after warming up. The features of reaction of Irpex lacteus strains on high and low temperatures must be taken into account at their cultivation with the purpose of receipt of enzymic preparations.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectштами Irpex lacteus Fr.uk_UA
dc.subjectмолокозсідальна активністьuk_UA
dc.subjectтемператураuk_UA
dc.subjectпротеїназиuk_UA
dc.subjectstrains of Irpex lacteus Fr.uk_UA
dc.subjectmilk coagulate activityuk_UA
dc.subjecttemperatureuk_UA
dc.subjectproteinasesuk_UA
dc.subjectштаммы Irpex lacteus Fr.uk_UA
dc.subjectмолоксвертывающая активностьuk_UA
dc.subjectтемператураuk_UA
dc.subjectпротеиназыuk_UA
dc.titleВплив високих та низьких температур на вихід протеїна з молокозсідальної дії у гриба Irpex lacteus Fr.uk_UA
dc.title.alternativeThe influence of high and low temperatures on milk coagulating proteinases exit in strains of irpex lacteus Fr.uk_UA
dc.title.alternativeВлияние высоких и низких температур на выход протеиназ молокосвертывающего действия у гриба irpex lacteus Fr.uk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Біологія" № 2 (14)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.