Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7386
Title: Облік та аудит витрат підприємств ресторанного господарства: управлінський аспект
Authors: Янчева, Ліана Миколаївна
Янчев, Андрій Володимирович
Кирильєва, Людмила Олексіївна
Шеховцова, Дарія Дмитрівна
Keywords: економічна інтерпретація;кейтеринг;класифікація витрат;ресторанне господарство;аудит;управліньська звітність;облік
Issue Date: 2017
Publisher: Харків: Видавець Іванченко І. С.
Citation: Янчева Л. М., Янчев А. В., Кирильєва Л. О., Шеховцова Д. Д. Облік та аудит витрат підприємств ресторанного господарства: управлінський аспект: монографія; Х. : Видавець Іванченко І. С., 2017. 262 с.
Abstract: У контексті поглиблення трансформаційних процесів в економіці України базовим завданням для керівників підприємств ресторанного господарства є ефективне управління їх діяльністю з метою забезпечення прибутку, формування якого безпосередньо залежить від рівня витрат. Сучасні суб’єкти господарювання галузі дослідження для утримання своїх позицій у конкурентному середовищі намагаються знайти оптимальне співвідношення витрат і доходів, зменшити витрати за умов збереження якості виготовлених страв та належного сервісу послуг, зокрема, кейтерингових, які активно впроваджуються рестораторами у діяльність бізнес-структур. Про це свідчить кількість підприємств діяльності із забезпечення стравами та напоями, що складає 5928 одиниць, з яких 87% – це суб’єкти господарювання, які надають кейтерингові послуги. Однак наявність інфляційних процесів, невизначеність та мінливість зовнішнього середовища значно ускладнюють динамічний розвиток підприємств ресторанного господарства з функціями кейтерингу. Подолати економічні перепони можливо за умов використання сучасних методів управління витратами на основі структурованої, релевантної обліково-аналітичної інформації, генератором якої є система управлінського обліку та аудиту.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7386
ISBN: 978-617-7377-72-5
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
OAVPRGUA_17_mon.pdf5.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.