Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7250
Title: Планування використання робочого часу персоналу
Other Titles: Planning the use of staff working hours
Authors: Сербіна, А. О.
metadata.dc.contributor.advisor: Нагаєв, В. М.
Keywords: робочий час;план управління часом;організація робочого процесу;самоорганізованість;working time;time management plan;organization of work process;self-organization
Issue Date: 2020
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Сербіна А. О. Планування використання робочого часу персоналу. Вісник студентського наукового товариства. 2020. Вип. 2. С. 20-23.
Series/Report no.: Вісник студентського наукового товариства;Вип. 2
Abstract: На сьогоднішній день найважливішими ознаками професіоналізму є: компетентність, комунікабельність, лідерські та ділові якості, уміння ставити перед собою мету та досягати її. Проте приділяється недостатня увага таким важливим професійним якостям, як самоорганізованість та уміння правильно планувати свій робочий час (самоменеджмент). У своїй повсякденній та професійній діяльності людина використовує надзвичайно багато ресурсів, таких як сировинні, фінансові, інформаційні, людські. Разом із переліченими ресурсами надзвичайно важливим компонентом є час.
Today the most important signs of professionalism are competence, sociability, leadership, and business qualities, the ability to set a goal, and achieve it. However, insufficient attention is paid to such important professional qualities as self-organization and the ability to properly plan their working hours (self-management). In our daily and professional activities, people use a lot of resources, such as raw materials, financial, information, human. Along with the listed resources, time is an extremely important component.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7250
Appears in Collections:Випуск 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
visnik-snt_nni-bm_hntusg_-2_2020-20-23.pdf563.66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.