Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6891
Title: Рівняння динаміки сипкого матеріалу в робочий зоні змішувача та його рішення.
Other Titles: Equalization of dynamics of friable materials in the working zone of mixer and it`s decision
Authors: Бойко, Д. І.
Keywords: сипкий матеріал;динаміка;рівняння;змішувач;швидкість;щільність;friable material;dynamics;equalization;mixer;speed
Issue Date: 2015
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Котенко С. С., Перепелиця Н. М., Грицишин М. І. Теоретико-методичні аспекти економічної оцінки технічного обслуговування та ремонту сільськогосподарської техніки Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів. 2015. № 3. С. 85-93.
Series/Report no.: Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів № 3;
Abstract: Розглянуто динаміку тонкого шару сипкого матеріалу, що знаходиться на твердій поверхні яка рухається в своїй площині по заданому закону з характерною швидкістю. В результаті розв’язку отриманого рівняння побудовані епюри швидкостей сипкого матеріалу та його об’ємної щільності від положення в робочій зоні змішувача.
The dynamics of skim of friable material that is on a hard surface that moves in the plane on the set law with characteristic speed is considered. For description of mathematical correlations that characterize the processes of motion of friable materials at their co-operating the dimensionless variable used with the working organs of mixer. Ordinary differential equalizations of first-order are got for problem of Koshi definition complemented by initial conditions and decided a numerical method of Runge-Kutt. As a result of decision of the got equalization the built curves of speeds of friable material and it`s position in a working zone.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6891
ISSN: 2311-441X
Appears in Collections:№ 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12.pdf653.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.