Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6825
Назва: Конкурентостійкість сільськогосподарських підприємств як запорука стратегічного економічного розвитку
Інші назви: The competitiveness of agricultural enterprises as a key to strategic economic development.
Конкурентоустойчивость сельскохозяйственных предприятий как залог стратегического экономического развития.
Автори: Пономарьова, М.С.
Ключові слова: конкурентостійкість, стратегія, економічний розвиток, конкурентоспроможність, економічний ефект.;competitiveness, strategy, economic development, innovative potential, economic effect.;конкурентоустойчивости, стратегия, экономическое развитие, конкурентоспособность, экономический эффект
Дата публікації: 2016
Видавництво: Харків: Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва
Бібліографічний опис: Пономарьова М.С. Конкурентостійкість сільськогосподарських підприємств як запорука стратегічного економічного розвитку. 2016. № 1. С.285
Серія/номер: Економічні науки;№ 1
Короткий огляд (реферат): У статті узагальнено поняття конкурентостійкість підприємства в контексті розвитку та реалізації господарського механізму. Дане визначення конкурентостійкість сільськогосподарського підприємства як запоруки стратегічного економічного розвитку
The concept of the enterprise competitiveness in the context of farm mechanism development and realization has been generalized .Under modern conditions of national economic systems stability potential decreasing there is a necessity to have such economic entities that would work in the competitive environment and form their competitiveness in a long - term perspective. The aim of the given article is to define the agricultural enterprises competitiveness as the result of the analyses of the existing approaches to the definition of the given concept under the conditions of existing changes and economic development. The analysis of the agricultural enterprise competitive potential allows giving the company the right stands at the market, determining the reserves of competitiveness increasing and making a choice of innovative strategies. The potential of the enterprises competitiveness must have the following features: sufficiency to provide competitiveness and strategic development; adaptability of the system organizational behavior to provide competitiveness and development according to environmental and scientific and technical progress changes; stability which is defined by technical cycle and the given period of time, that is by the rules and regulations for the certain period; self regulation and self-development according to the dynamics of the internal environment during the period of the innovative changes.
В статье обобщено понятие конкурентоустойчивости предприятия в контексте развития и реализации хозяйственного механизма. Данное определение конкурентоустойчивости сельскохозяйственного предприятия как залога стратегического экономического развития.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6825
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва серія "Економічні науки" № 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ponomar’ova.pdf175.66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.