Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66480
Назва: Звіт про науково-дослідну роботу «Організаційно-методичні аспекти обліку та аудиту витрат в управлінні підприємств індустрії гостинності» (заключний)
Автори: Янчева, Л. М.
Акімова, Н. С.
Янчев, А. В.
Крутова, А. С.
Грінько, А. П.
Бочуля, Т. В.
Чернікова, І. Б.
Баранова, А. О.
Кирильєва, Л. О.
Топоркова, О. В.
Наумова, Т. А.
Нестеренко, О. О.
Ковалевська, Н. С.
Кваша, О. О.
Євлаш, Т. О.
Говоруха, О. О.
Янчева, І. В.
Кашперська, А. І.
Коробкіна, І. С.
Ільченко, М. О.
Шеховцов, Д. Д.
Ключові слова: витрати;облік;аудит;управління;звітність;ефективність;підприємства ресторанного господарства;кейтеринг
Дата публікації: 2016
Видавництво: Харків: ХДУХТ
Бібліографічний опис: Янчева Л. М., Акімова Н. С., Янчев А. В., Крутова А. С., Грінько А. П., Бочуля Т. В., Чернікова І. Б., Баранова А. О., Кирильєва Л. О., Топоркова О. В., Наумова Т. А., Нестеренко І. В., Дергільова Г. С., Бойченко Н. В., Гайдар С. М., Нестеренко О. О., Ковалевська Н. С., Кваша О. О., Євлаш Т. О., Говоруха О. О., Янчева І. В., Кашперська А. І., Коробкіна І. С., Ільченко М. О., Шеховцов Д. Д. Звіт про науково-дослідну роботу «Організаційно-методичні аспекти обліку та аудиту витрат в управлінні підприємств індустрії гостинності» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 162 с.
Серія/номер: 0114U006539;
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження - процес обліку і аудиту витрат в інформаційній системі управління підприємств індустрії гостинності Мета дослідження удосконалення теоретико-методичних, організаційних положень та розробка практичних рекомендацій щодо організації обліку витрат в підприємствах індустрії гостинності з метою прийняття рішень. Завдання дослідження: –дослідити стан та визначити перспективи розвитку підприємств ресторанного господарства в соціально-орієнтованій системі індустрії гостинності; –конкретизувати категоріально-понятійний апарат бухгалтерського обліку в частині витрат та вдосконалити їх класифікацію; – удосконалити організацію облікового процесу витрат підприємств індустрії гостинності; – обґрунтувати науково-методичний підхід до управлінського обліку витрат підприємств ресторанного господарства; – розробити форми управлінської звітності в частині витрат з метою отримання змістовної та своєчасної інформації для прийняття управлінських рішень; – узагальнити теоретичні положення та розробити практичні рекомендації щодо організації аудиту витрат; – удосконалити методику здійснення аналітичних процедур аудиту витрат підприємств ресторанного господарства. Методи дослідження - загальнонаукові й специфічні методи пізнання, використовувались методи індукції та дедукції, системний і абстрактний. Застосовувались статистичні методи, системного підходу, інформаційного моделювання, метод абстрагування та синтезу, методи функціональнологічного аналізу. В результаті проведеного дослідження проаналізовано стан та перспективи розвитку підприємств ресторанного господарства в сучасній системі індустрії гостинності, уточнено сутність категорії «витрати» та «витрати підприємств ресторанного господарства», а також вдосконалено класифікацію витрат відповідно цілей управлінського обліку. Досліджено та вдосконалено організацію обліку витрат підприємств ресторанного господарства з урахуванням управлінського аспекту, запропоновано науковометодичний підхід до управлінського обліку витрат, розроблено пакет управлінської звітності про витрати для прийняття рішень. Розглянуто теоретичні положення та розроблено практичні рекомендації щодо організації внутрішнього (операційного) аудиту витрат з метою підтвердження достовірності облікової інформації, вдосконалено організацію аудиту витрат, визначено методичний підхід до проведення аналітичних процедур аудиту витрат. Результати наукового дослідження впроваджені в процес організації обліку та аудиту витрат ПАТ «Готель «Мир».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66480
Розташовується у зібраннях:Звіти НДР

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ZVIT_Yancheva_2016.pdf3.16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.