Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66254
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Карбівнича, Т. В. | - |
dc.contributor.author | Хоруватий, Олександр Сергійович | - |
dc.date.accessioned | 2025-05-15T06:30:40Z | - |
dc.date.available | 2025-05-15T06:30:40Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Хоруватий О. С. Розробка рекомендацій з удосконалення діяльності служби приймання та розміщення: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. Т. В. Карбівнича. Харків; ДБТУ. 2024. 61 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66254 | - |
dc.description.abstract | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Сучасний готельний бізнес характеризується високою конкуренцією. Гості очікують високого рівня сервісу, швидкого та ефективного обслуговування. Це означає, що готелі повинні не лише задовольняти основні потреби гостей, але й передбачати їхні побажання, пропонуючи додаткові послуги та індивідуальний підхід. Одну з головних ролей у структурі готельного підприємства та наданні якісних готельних послуг відіграє служба приймання та розміщення, тому репутація, прибутковість та конкурентоспроможність готелю безпосередньо залежить від ефективності управлінських рішень під час організації роботи цієї служби. Необхідність постійного вдосконалення діяльності служби приймання та розміщення для максимального задоволення потреб гостей, підвищення професіоналізму та результативності роботи визначає актуальність теми кваліфікаційної роботи. Мета кваліфікаційної роботи – розробка рекомендацій з удосконалення діяльності служби приймання та розміщення. Завдання: вивчити сучасні тенденції, проблеми та перспективи розвитку готельної індустрії в Україні; функції та призначення служби приймання та розміщення, організації та технології її діяльності; проаналізувати діяльність готельного підприємства; розробити рекомендації та заходи щодо вдосконалення діяльності служби приймання та розміщення. Об’єкт дослідження – ПрАТ «Тернопіль-готель». Предмет дослідження – діяльність служби приймання та розміщення Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Результати досліджень можуть бути використані в діяльності підприємств готельного бізнесу та при викладанні дисципліни «Організація готельного господарства». Апробація. Результати дослідження доповідались на наукових семінарах кафедри в рамках роботи студентського гуртка «Готельні інсайти». | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | готель | uk_UA |
dc.subject | служба приймання та розміщення | uk_UA |
dc.subject | обслуговування | uk_UA |
dc.title | Розробка рекомендацій з удосконалення діяльності служби приймання та розміщення | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dcterms.references | 1. Соловей І.С., Островська Н.Д., Луговий Б.В. Аналіз тенденцій готельної індустрії в Україні. Розвиток методів управління та господарювання на транспорті. 2023. № 1 (82). С. 140-149. 2. Основні показники діяльності колективних засобів розміщування в Україні. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/ (дата звернення 09.05.2024). 3. Готельна нерухомість під час війни: значні втрати і активне будівництво. URL: https://delo.ua/business/gotelna-neruxomist-pid-cas-viini-znacni vtrati-i-aktivne-budivnictvo-431718/ (дата звернення 09.05.2024). 4. Румянцева І. Б., Мендела І. Я. Готельна індустрія України в умовах воєнного часу. Проблеми сучасних трансформацій. Серія економіка та управління. 2024. №11. URL: https://reicst.com.ua/pmt/issue/view/issue_11_2024.(дата звернення 10.05.2024). 5. Готельна справа: Навчальний посібник / І. В. Левицька, Н.В. Корж, Н. В. Онищук – К.:Київ.нац.торг.-екон.ун-т,. Вінниця, ПП «ТД«Едельвейс і К» 2015. – 580 с. 6. Круль Г., Заячук О. К Організація і технологія надання послуг гостинності : навч. посіб. 2-ге вид., перероб. і доп. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022. 488 с. 7. Галасюк С. С., Нездоймінов С. Г. Організація готельного господарства: навчально-практичний посібник / С. С. Галасюк, С. Г. Нездоймінов. – К.: ФОП Гуляєва В. М., 2019. 204 с. 8. Малюк Л. П. Професійна етика та етикет у готельно-ресторанному бізнесі навч. посібник / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва. – Х. : ХДУХТ, 2016. 146 с. 9. Правила користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг (Наказ Державної туристичної адміністрації України від 16 березня 2004 року № 19). URL:https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0413-04#Text (дата звернення 11.05.2024). 10. Стешенко О.Д., Руделева Є.О. Оптимізація служби прийому та розміщення як метод підвищення якості послуг. Комунальне господарство міст 2017. В. 138. 29-32. 11. Лук’янов, В. О. Організація готельно-ресторанного обслуговування : навч. посібник / В.О. Лук’янов, Г.Б. Мунін. – 2-ге вид. – К.: Кондор-Видавництво. 2012. 346 с. 12. Волєсніченко А. С. Організаційно-технологічні засади процесу надання готельних послуг. Економічні науки. 2017. № 46 (1267) С. 95-99. 13. Данько Н.І. Основи готельно-ресторанної справи : навчальний посібник / Н.І. Данько, А.Ю. Парфіненко, П. О. Подлепіна, О. О.Вишневська [за заг. ред.А.Ю. Парфіненка]. – Х. : ХНУ імені В. Н.Каразіна, 2017. 288 с 14. 14038383 – ПрАТ «Тернопіль-готель». URL:https://opendatabot.ua/c/14038383 (дата звернення 15.05.2024). 15. Ласкаво просимо в готель «Тернопіль». URL: https://www.hotelternopil.com/ (дата звернення 15.05.2024). 16. Готель Галичина. URL: https://www.hotelhalychyna.com/ (дата звернення 16.05.2024). 17. Фінансова звітність. URL: http://ternopilhotel.pat.ua/emitents/reports(дата звернення 17.05.2024). 18. Андренко І. Б., Кравець О. М., Писаревський І. М. Менеджмент готельноресторанного господарства : підручник / Харк. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. Харків : ХНУМГ. 2014. 431 с. 19. Готельно-ресторанний бізнес : навчальний посібник / О. А. Ніколайчук та ін. ; за ред. О. А. Ніколайчук. Кривий Ріг : Вид. ДонНУЕТ, 2022. 250 с. 20. Круковська О. В. Нові організаційноекономічні засади управління послугами в індустрії гостинності на рівні підприємств готельноресторанного бізнесу. Агросвіт. 2022. № 3. С. 70-76. 21. Кобелянська Є.Б. Ковтун А.В. Шаран Л.О Шаран А.В. Доцільність впровадження ІТ-технологій в готельних підприємствах. URL:https://dspace.nuft.edu.ua/server/api/core/bitstreams/bfd4e9b2-3e42-4ffc-a99f d7bb9f9bc645/content (дата звернення 22.05.2024). 22. Барна, М. Ю., Гліненко, Л. К., Дайновський, Ю. А. Маркетингові дослідження у сфері готельноресторанного і туристичного бізнесу: проблеми і недоліки. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі.2021. Вип. 1. С. 5-17 23. Шацька З. Я.,. Шевель А. А, Організація роботи підприємств готельної сфери в умовах пандемії COVID-19. Електронне наукове фахове видання. Ефективна економіка. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/10_2020/53.pdf (дата звернення 24.05.2024). 24. Ємчук Т.В. Підгірна В.Н. Данілова О.М Використання інструментів соціальних медіа в готельному господарстві (на прикладі готелів міста Чернівці). Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління. 2020. Том 31 (70). № 3. С. 143-149. 25. Камушков О. С., Ткач В. О., Язіна В. А., Жилко О. В. Культура сервісу: дефініція поняття, основні структурні складові сервісу та аналіз його ролі в індустрії гостинності. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2021. № 2. С. 38-43. 26. Чередниченко А. О., Калінін М. В. Якість надання послуг як ключовий фактор привабливості підприємств готельного господарства. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2016. Вип. 56. С. 68-73. | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет | - |
dc.contributor.affiliation | Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи | - |
Appears in Collections: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_B_241-20b-01_Khoruvatyy_O_S.pdf Restricted Access | 2.57 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.