Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65967
Назва: Оптимізація управління виробництвом та реалізацією озимої пшениці для підвищення її ефективності
Інші назви: Optimization of management of production and sale of winter wheat to increase its efficiency
Автори: Шамов, Владислав Андрійович
Науковий керівник : Сагачко, Юлія Миколаївна
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет
Кафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування
Ключові слова: сільськогосподарська продукція;виробництво;управління;підприємство;реалізація;стратегії;озима пшениця;agricultural products;production, management;enterprise;implementation;strategies;winter wheat
Дата публікації: 2024
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Шамов В.А. Оптимізація управління виробництвом та реалізацією озимої пшениці для підвищення її ефективності: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр»: 073 «Менеджмент»; наук. керівник т Сагачко Ю.М.; Харків: ДБТУ, 2024. 66 с.
Короткий огляд (реферат): Мета дослідження полягає у всебічному аналізі та розробці стратегічних підходів до управління виробництвом та реалізацією озимої пшениці з метою підвищення її ефективності. Об'єкт дослідження є управління виробництвом та реалізацією озимої пшениці, а предметом — процеси, стратегії та методи, що використовуються для виробництва та реалізації озимої пшениці, а також їхній вплив на ефективність цих процесів. Задачі дослідження: аналіз поточного стану виробництва озимої пшениці, включаючи технологічні процеси, використання ресурсів та організаційну структуру; вивчення методів та стратегій управління виробництвом та реалізацією озимої пшениці, що використовуються в сучасній практиці; визначення проблемних аспектів управління виробництвом та реалізацією озимої пшениці, таких як втрати врожаю, неефективне використання ресурсів, недоліки в логістиці; розробка рекомендацій з оптимізації управління виробництвом та реалізацією озимої пшениці з метою підвищення ефективності цих процесів; роведення аналізу впливу запропонованих рекомендацій на результативність виробництва та реалізації озимої пшениці. Наукова новизна цього дослідження полягає в розробці комплексного підходу до оптимізації управління виробництвом та реалізацією озимої пшениці з метою підвищення її ефективності. Цей підхід включає в себе не лише впровадження передових технологій та методів управління в сільському господарстві, але й звернення уваги на аспекти сталого розвитку, вплив на довкілля та соціальну відповідальність. Виявлено ключові аспекти, що впливають на ефективність управління в аграрному секторі. Виявлено, що для збільшення врожаїв і ефективності вирощування озимої пшениці необхідно впроваджувати ресурсозберігаючі технології її вирощування, використання нового сорту насіння, придатного для вирощування в Харківській області, внесенн я оптимального обсягу добрив, своєчасного виконання всіх необхідних польових робіт по сівбі, обробці, збору та доставці продукції
The purpose of the study is a comprehensive analysis and development of strategic approaches to managing the production and sale of winter wheat in order to increase its efficiency. The object of the study is the management of production and sale of winter wheat, and the subject is the processes, strategies and methods used for the production and sale of winter wheat, as well as their influence on the efficiency of these processes. Research objectives: analysis of the current state of winter wheat production, including technological processes, use of resources and organizational structure; study of methods and strategies for managing the production and sale of winter wheat used in modern practice; determination of problematic aspects of management of winter wheat production and sale, such as crop losses, inefficient use of resources, deficiencies in logistics; development of recommendations to optimize the management of production and sale of winter wheat in order to increase the efficiency of these processes; conducting an analysis of the impact of the proposed recommendations on the effectiveness of winter wheat production and sales. The scientific novelty of this research consists in the development of a comprehensive approach to optimizing the management of production and sale of winter wheat in order to increase its efficiency. This approach includes not only the implementation of advanced technologies and management methods in agriculture, but also attention to aspects of sustainable development, environmental impact and social responsibility. The key aspects influencing the efficiency of management in the agricultural sector have been identified. It was found that in order to increase yields and efficiency of winter wheat cultivation, it is necessary to implement resource-saving technologies for its cultivation, use of a new variety of seeds suitable for cultivation in the Kharkiv region, application of the optimal amount of fertilizers, timely performance of all necessary field work on sowing, processing, collection and delivery of products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65967
Розташовується у зібраннях:073 - "Менеджмент" (Бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_B_44_2_073-20b-01_Shamov_V_A.pdf
  Restricted Access
1.71 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.