Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65936
Название: Стратегія розвитку галузі рослинництва (на прикладі СТОВ «Лан» Лозівського району Харківської області)
Другие названия: Strategy for the development of the field of crop production (on the example of "Lan" WWTP of Loziv District, Kharkiv Region)
Авторы: Лозовська, Анастасія Павлівна
Научный руководитель: Бобловський, О. Ю.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Кафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування
Ключевые слова: стратегії розвитку;продовольча безпека;розвиток аграрного сектора;виробництво зерна;стратегічне управління;development strategies;food security;agricultural sector development;grain production;strategic management
Дата публикации: 2024
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Лозовська А. П. Стратегія розвитку галузі рослинництва (на прикладі СТОВ «Лан» Лозівського району Харківської області): кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 073 - Менеджмент; наук. кер. О. Ю. Бобловський. Харків: ДБТУ, 2024. 69 с.
Краткий осмотр (реферат): Головною метою розвитку аграрного сектора економіки є формування конкурентоспроможного агропромислового виробництва, спрямованого на вирішення політичних, соціальних, економічних завдань та забезпечення продовольчої безпеки країни. Збільшення обсягів виробництва і підвищення конкурентоспроможності виробництва зерна – одне з головних завдань, яке стоїть перед агропромисловим комплексом України. Розробка та впровадження стратегій розвитку є невід’ємною частиною успішного функціонування аграрних підприємств. Стратегічне планування дозволяє підвищити конкурентоспроможність, адаптуватися до змін зовнішнього середовища, ефективно використовувати ресурси та забезпечувати сталий розвиток. В умовах глобалізації ринку та нестабільного зовнішнього середовища у сільськогосподарських підприємств виникає необхідність застосування ефективного механізму стратегічного управління для забезпечення конкурентоспроможності власної продукції. Динамічний розвиток сучасного ринку та стрімкий вплив науково-технічного прогресу посилюють необхідність стратегічного управління розвитком аграрних підприємств. Стратегії розвитку можуть включати різні напрями та заходи, спрямовані на підвищення продуктивності, якості продукції та ефективності використання ресурсів. Зернові культури, такі як пшениця, кукурудза та рис, є основними джерелами харчування для значної частини населення. Виробництво достатньої кількості зерна дозволяє задовольнити внутрішні потреби країни у харчових продуктах. Воно також є важливим чинником економічного зростання.
Strategy for the development of the crop production industry (on the example of the "Lan" sewage treatment plant of the Loziv district of the Kharkiv region) Lozovska A.P. - The main goal of the development of the agrarian sector of the economy is the formation of competitive agro industrial production aimed at solving political, social, economic tasks and ensuring the country's food security. Increasing the volume of production and increasing the competitiveness of grain production is one of the main tasks facing the agro-industrial complex of Ukraine. The development and implementation of development strategies is an integral part of the successful functioning of agricultural enterprises. Strategic planning makes it possible to increase competitiveness, adapt to changes in the external environment, effectively use resources and ensure sustainable development. In the conditions of market globalization and an unstable external environment, there is a need for agricultural enterprises to use an effective strategic management mechanism to ensure the competitiveness of their own products. The dynamic development of the modern market and the rapid impact of scientific and technical progress increase the need for strategic management of the development of agricultural enterprises. Development strategies may include various directions and measures aimed at increasing productivity, product quality, and resource efficiency. Cereal crops such as wheat, maize and rice are the main sources of nutrition for a large part of the population. The production of a sufficient amount of grain makes it possible to meet the country's internal needs for food products. It is also an important factor in economic growth.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65936
Располагается в коллекциях:073 - "Менеджмент" (Бакалаври)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2024_B_44_2_073z-20b-01_Lozovs_ka_A_P.pdf
  Restricted Access
842.23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.