Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65302
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorОдарченко, Дмитро Миколайович-
dc.contributor.authorПетрановська, Олеся Миколаївна-
dc.date.accessioned2025-04-22T07:25:09Z-
dc.date.available2025-04-22T07:25:09Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПетрановська О. М. Підвищення якості надання послуг у закладах ресторанного господарства: кваліфікаційна робота магістра: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. Д. М. Одарченко. Харків; ДБТУ. 2024. 70 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65302-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена розробці та обґрунтуванню заходів для підвищення якості обслуговування споживачів ресторанного закладу. У дослідженні розглянуто теоретичні аспекти оцінки ефективності управління якістю, проаналізовано процес формування культури та стандартів обслуговування в ресторанних підприємствах. Охарактеризовано діяльність Lounge bar «Sklo», проведено аналітичну оцінку його функціонування та виявлено ключові проблеми у сфері якості й культури надання послуг. На основі отриманих результатів запропоновано практичні методи для вдосконалення якості та культури обслуговування у Lounge bar «Sklo».uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work is devoted to the development and justification of measures to improve the quality of service to consumers of a restaurant establishment. The study considers theoretical aspects of assessing the effectiveness of quality management, analyzes the process of forming a culture and service standards in restaurant enterprises. The activities of the Lounge bar "Sklo" are characterized, an analytical assessment of its functioning is carried out and key problems in the field of quality and service culture are identified. Based on the results obtained, practical methods are proposed for improving the quality and service culture in the Lounge bar "Sklo"uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectстратегія розвиткуuk_UA
dc.subjectвоєнний станuk_UA
dc.subjectадаптаціяuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectбезпекаuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectdevelopment strategyuk_UA
dc.subjectwartimeuk_UA
dc.subjectadaptationuk_UA
dc.subjectinnovationuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.titleПідвищення якості надання послуг у закладах ресторанного господарстваuk_UA
dc.title.alternativeImproving the quality of service provision in restaurantsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dcterms.references1. Агафонова Л. Г., Агафонова О. С. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання. Київ : Знання України, 2012. 243 с. 2. Бебко-Мінаєва А. Як відновити ресторанний бізнес під час війни: досвід співвласниці ресторанної мережі Rose Family. URL: https://womo.ua/yak-vidnoviti-restoranniy-biznes-pid-chas-viyni-dosvid-spivvlasnitsi-restorannoyi-merezhi-rose- family/. 3. Білас М. Ринок HoReCa під час війни: поточний стан та ключові тенденції. URL: https://voxukraine.org/rynok-horeca-pid-chas-vijny-potochnyj-stan- ta-klyuchovi-tendentsiyi/. 4. Боришкевич Д.Ю., Обозна А.О. Інновації у сфері розвитку готельно- ресторанного бізнесу. Туризм: міжнародний досвід та національні пріоритети : матеріали I Всеукр. наук.-практ. конф. (Житомир, 26 травня 2017 р). Житомир : Вид-во ФОП Євенок О.О., 2017. С. 7-10. 5. Вієр Х. Воєнний стан в Україні: як реагує бізнес. URL: https://ribashotelsgroup.ua/blog/voennoe-polozhenie-v-ukraine-kak-reagiruet-biznes/. 6. Влащенко Н. М. Інноваційні технології у ресторанному, готельному господарстві та туризмі : навчальний посібник. Харків : Харківський національний університет міського господарства, 2018. 373 с. URL: https://core.ac.uk/download/162019759.pdf 7. Волковська Я. В. Економічна сутність підприємств готельно- ресторанного комплексу. Економічні науки. 2015. №14. С. 54–58. 8. Встояти під час війни: як працюють готелі України. URL: https://commercialproperty.ua/analitics/vstoyati-pid-chas-viyni-yak-pratsyuyut-goteli- ukraini/ (дата звернення: 10.05.2024). 9. Ганич Н. М. Сутність поняття готельна послуга. Географія та туризм. 2015. №2. С. 212–216. 10. Головко О. М., Кампов Н. С., Махлинець С. С. Організація готельного господарства : навч. посіб. К. : Видавництво Кондор, 2012. 338 с. 11. Грищенко М. Виклики сучасності та їх вплив на діяльність готельних підприємств України. Трансформаційна економіка. 2023. №1 (01). С. 10-14. 12. Гук Х. З. Ідентифікація концептуальних особливостей функціонування та державного врегулювання розвитку готельно-ресторанного бізнесу держави. Глобальні та національні проблеми економіки. 2015. № 6. С. 134–139. 13. Даниленко-Кульчицька В.А. Вплив війни на готельно-ресторанний бізнес України. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2022. № 6. С. 19-23 14. Державна служба статистики України : веб-сайт. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/ 15. ДСТУ 4268:2003. Послуги туристичні. Засоби розміщування. Загальні вимоги. URL: https://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page.html?id_doc=41636 (дата звернення: 15.06.2024). 16. ДСТУ 4269:2003 «Послуги туристичні. Класифікація готелів» : Національний стандарт від 17 серпня 2004 p. № 181. URL : www.ligazakon.ua. 17. Д’яконова А., Трішин Ф., Тітомир Л., Коротич О. Інноваційні напрямки розвитку закладів готельного господарства. Економіка харчової промисловості. 2021. Вип. 13 (1). URL: https://journals.ontu.edu.ua/index.php/fie/article/vie w/2005 18. Зінченко В. Особливості бізнес-планування в сфері обслуговування. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2019. Вип. 2 (2). С. 284–291. URL: http://restauranthotel.knukim.edu.ua/article/view/188213/188256 19. Качала Т. М., Петровська І. О. Значення готельно-ресторанного бізнесу в господарчій системі регіону. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління. 2018. №5. С. 54–58. 20. Кіш Г. Інноваційні технології в діяльності готельно-ресторанних підприємств. Актуальні питання у сучасній науці. 2023. № 6 (12). С. 65-77. 21. Ковальчук Т. Г. Перспективи розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні в умовах глобалізації світового господарства. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2019. Вип. 23(1). С. 126–130. 22. Корнілевська М. О. Управління готельним бізнесом та тенденції його розвитку. 2009. URL : https://tourlib.net/statti_ukr/kornilevska.htm (дата звернення: 15.04.2024). 23. Кудряшова В. «Львівські круасани» вийшли на європейський ринок. У Польщі відкрили перші заклади. URL: https://www.the-village.com.ua/village/business/news/331365-lvivski-kruasani-viyshli-na-evropeyskiy- rinok-u-polschi-vidkrili-pershi-zakladi (дата звернення: 1.06.2024). 24. Лупашко А. Заощаджуємо та примножуємо. Як власникам бізнесу змусити гроші працювати в умовах війни. URL: https://delo.ua/realty/zaoshhadzujemo-ta-primno-zujemo-yak-vlasnikam-biznesu- zmusiti-grosi-pracyuvati-v-umovax-viini-404867/ (дата звернення: 1.06.2024). 25. Лупашко, А. На початку війни готельний бізнес України обвалився на 90%. Чи є надія на відновлення. URL: https://forbes.ua/company/na-pochatku-viyni-gotelniy-biznes-ukraini-obvalivsya-na-90-chi-e-nadiya-na-vidnovlennya-14102022- 9033 (дата звернення: 20.04.2024). 26. Мальська М. П., Пандяк І. Г. Готельний бізнес: теорія та практика: підруч. 2- вид. перероб. та доп. Київ: Центр учбової літератури, 2012. 472 с. 27. Мацеха Д.С., Бурий С.А. Маркетинг у сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму. Вісник Хмельницького національного університету. 2014. №5. Т.2. C.43-47. 28. Моргулець, О. Б., & Нишенко, О. В. (2023). Готельно-ресторанний бізнес України у довоєнний, воєнний та післявоєнний період. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, (8), 88-96. https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-8-12 5. Моргулець, О., Коробкіна, М., & Вофсі, П. (2023). Інституційні чинники та їх вплив на розвиток готельно-ресторанного бізнесу України. Економіка та суспільство, (53). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-53-62 32. Моргулець О.Б., Нишенко О.В., Шевченко О.О. (2023). Крос-культурні комунікації в туристичній діяльності: проблеми та шляхи вирішення. Економіка та суспільство, (57). https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/3184 33. Моргулець О.Б., Шевченко О.О., Агеєв Я.В. (2024). Туристичний бізнес України в умовах геополітичної нестабільності: стратегії розвитку. Економічний простір, (189). С.349-354. 34. Моргулець О. Б. Менеджмент у сфері послуг. Навч. посіб. К.: Центр учбової літератури, 2012. 384 с. 35. Моргулець О.Б. Реляційні переваги в готельно-ресторанному бізнесі / Інтеграція науки і освіти: розвиток культурних і креативних індустрій : збірник праць наук.-практ. конф., 2022. – С. 205-207. 36. Моргулець О.Б. Діалектичний зв’язок сервісології та сервіс- менеджменту. Економічний вісник Донбасу, 2011. №3(25). 188-192. 37. Моргулець О.Б., Нишенко О.В. Готельно-ресторанний бізнес України у довоєнний, воєнний та післявоєнний період. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2023. №8. С.88-96. 38. Національне агентство України з питань державної служби. URL: https://nads.gov.ua/ (дата звернення: 15.06.2024). 39. Неіленко С., Фогель А., Гуща Є., Олійник О. Сучасні підходи до роботизації сервісних процесів в закладах ресторанного господарства. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2022. Вип. 5 (2). С. 239–249. https://doi.org/10.31866/2616- 7468.5.2.2022.270101 40. Нікітін Ю.О., Моргулець О.Б., Модель реструктуризації підприємства.Актуальні проблеми економіки. 2004. №3(33). С.119-127. 41. Особливості розвитку ресторанного бізнесу в Україні в умовах воєнного стану. 2022. URL: http://market-infr.od.ua/journals/2022/66_2022/16.pdf. (дата звернення: 15.06.2024). 42. Полянкевич О. Стратегії розвитку готельно- ресторанного бізнесу в Україні / Полянкевич О. Економічний часопис. Східноєвроп. нац. ун-ту імені Лесі Українки. Луцьк, 2022. № 4. С. 24–29. 43. Понад 12 готелів постраждали в Україні через війну. 2023. URL: https://interfax.com.ua/news/general/886309.html (дата звернення: 15.06.2024). 44. Посохов П. Як живе тернопільський бізнес на четвертому місяці війни? Аналізуємо збитки та очікування (цифри). URL: https://te.20minut.ua/Groshi/ochikuvannya-ternopilskogo-biznesu-na-chetvertomu- misyatsi-viyni-virya-11617692.html (дата звернення: 15.06.2024). 45. Правила користування готелями і аналогічними засобами розміщення і надання готельних послуг : наказ Державної туристичної адміністрації України від 16 березня 2004 р. № 19. Київ, 2004. 46. Правила обов’язкової сертифікації готельних послуг: наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 27 січня 1999 р. № 37. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 квітня 1999 р. за № 236/3529. Київ, 1999. 47. Пріоритетні стратегії розвитку готельно-ресторанного бізнесу в сучасних умовах. Сучасні тенденції та стратегії розвитку готельно- ресторанного бізнесу. 2022. URL: https://repository.ldufk.edu.ua/bitstream/ 34606048/33260/1/%D0%BB%D1%96%D1%82%D0%B2%D1%96%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0.pdf (дата звернення: 25.05.2024). 48. Про Туризм : Закон України від 15.09.1995 № 324/95-ВР зі змінами та доповненнями. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/324/95-вр#Text (дата звернення: 25.05.2024). 49. Реалії та перспективи розвитку індустрії гостинності в умовах інтеграційних процесів: тези доповідей VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. Мукачево: РВВ МДУ, 2023. 77 с. URL: http://dspace- s.msu.edu.ua:8080/bitstream/123456789/9893/1/MANAGEMENT_OF_ OPERATIONAL.pdf. 50. Ресторан «El Mate Cuba». URL: https://www.instagram.com/el_mate_kyiv/ (дата звернення: 11.06.2024). 51. Ресторан «Барсук». URL: https://gfm.com.ua/kyiv/barsuk (дата звернення: 16.06.2024). 52. Ресторан «Шинок». URL: https://shynok.kiev.ua/](https://shynok.kiev.ua/ (дата звернення: 16.06.2024). 53. Ресторанний бізнес в Україні працює з оборотом 65–70% від довоєнних часів. URL: https://mind.ua/news/20243412-restorannij-biznesv-ukrayini-pracyue-z-oborotom-6570-vid-dovoennihchasiv-nbu (дата звернення 10.03.2024). 54. Ринок HoReCa під час війни: поточний стан та ключові тенденції. Вокс Україна : веб-сайт. URL: https://voxukraine.org/rynok-horeca-pid-chas-vijny-potochnyj-stan-ta-klyuchovi-tendentsiyi/ (дата звернення 10.03.2024). 55. Робота закладів західної частини України в умовах війни: що змінилося? URL: https://www.restorator.ua/post/west-ukrainian-restaurants-during-war (дата звернення 10.03.2024). 56. Рябенька М.О., Мазуркевич І.О. Управління персоналом у закладах готельно-ресторанного господарства. Інтелект ХХІ. Київ, 2020. №1. – С. 75-80. URL:http://www.intellect21.nuft.org.ua/journal/2020/2020_1/13.pdf (дата звернення 10.03.2024). 57. Самодай В.П., Рибальченко С.М., Орищенко Є.М. Антикризове управління готельним підприємством в умовах війни. URL: https://doi.org/10.32843/infrastruct66-14 (дата звернення 10.03.2024). 58. Самодай В.П., Рибальченко С.М., Орищенко Є.М. Антикризове управління готельним підприємством в умовах війни. Економіка та суспільство. Випуск № 44, 2022. 59. Сидоренко Т. Особливості функціонування готельно-ресторанного бізнесу в умовах воєнного стану. Підприємництво і торгівля. 2022 URL: https://www.researchgate.net/publication/363554545OSOBLIVOSTI FUNKCIONUVANNA_GOTELNO-RESTORANNOGO_BIZNESU_V_UMOVAH_VOENNOGO_STANU (дата звернення: 10.05.2024). 60. Соціально-економічний та культурний розвиток Одеської області в умовах воєнного стану. Одеська обласна державна адміністрація. 2023. URL: https://oda.od.gov.ua/wp-content/uploads/2023/12/proyekt-pser-odeskoyi-oblasti-na- 2024-rik.pdf (дата звернення: 15.06.2024). 61. Сучасні тенденції та стратегії відновлення індустрії гостинності після COVID-19 та карантинних обмежень: монографія / Г.О. Горіна, Г.А. Богатирьова, Ю.С. Дорош, Р.І. Дудченко та ін.; наук. ред. Г.О. Горіна. Кривий Ріг : Вид. ДонНУЕТ, 2023. 142 с. URL: https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/05/Kushniruk-Dorosh-2023_Hotelni-brendy_SOVID-19- book.pdf (дата звернення: 15.05.2024). 62. Таранова Є. Ресторанний бізнес у воєнний час. 2022. URL: https://delo.ua/uk/business/restorannii-biznes-u-vojennii-cas-yaka-yiza-primishhennya-ta-v-yakix-mistax-koristuyutsya-popitom-398364/(дата звернення: 15.06.2024). 63. Туристичний збір: особливості справляння в умовах воєнного стану. Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ. URL: http://chtei-knteu.cv.ua/ua/content/download/subsection/nayka/konf_11_05_2023.pdf (дата звернення: 15.06.2024). 64. Управління розвитком сфери гостинності: регіональний аспект : матеріали міжнар. наук.-практ. онлайн-конф., м. Чернівці, 5 травня 2022 р. Чернівці : Технодрук, 2022. 352 с. 65. Шацька З. Я., Шевель А. А. Організація роботи підприємств готельної сфери в умовах пандемії СOVID-19. Ефективна економіка. 2020. № 10. DOI: 10.32702/2307-2105-2020.10.51 66. Шебанова М. Сучасні проблеми та стратегії розвитку готельно- ресторанного бізнесу в сучасних умовах воєнного стану. 2024. URL: http://www.confcontact.com/2024-ekonomika-i-menedzhment/13_shebanova.pdf. 67. Як змінився готельний бізнес під час війни. Ribas Hotels Group : веб-сайт. URL: https://ribashotelsgroup.ua/blog/kak-izmenilsya-gostinichniy-servis-vo-vremya- voyni/ (дата звернення 12.05.2024).uk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи-
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_M_471_241-23m-01_Petranovska_O_M.pdf
  Restricted Access
1.76 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.