Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6467
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБаєва, В.В.-
dc.date.accessioned2022-09-08T05:33:05Z-
dc.date.available2022-09-08T05:33:05Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationБаєва В.В. Факторний аналіз конкурентоспроможності підприємств харчової промисловостіuk_UA
dc.identifier.otherУДК 338.439-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6467-
dc.description.abstractДосліджено поняття «фактори» відносно конкурентоспроможності підприємства. Розкрито зміст «фактори розвитку конкурентоспроможності» як наукової категорії. Проаналізовано підходи провідних вітчизняних і зарубіжних авторів щодо формування конкуреноформуючого середовища підприємств та впливу чинників на їх функціонування. Усі фактори систематизовано за різними груповими ознаками: основні і фактори розвитку; загальні й спеціалізовані; внутрішні й зовнішні тощо. Запропоновано згрупувати усі фактори щодо ідентифікації впливу на конкурентоспроможність підприємств у дві великі групи: ідентифіковані та не ідентифіковані.uk_UA
dc.description.abstractInvestigated the concept of "factors" regarding competitiveness. Solved the meaning "factors of competitiveness" as a scientific category. Analyzed the approaches leading domestic and foreign authors on the formation competitiveness medium enterprises and the impact of factors on their functioning. All factors systematized by various group attributes: basic and development factors; General and specialized; internal and external, etc. Offered group identifying all the factors on the impact on the competitiveness of enterprises in two groups: identified and not identified.uk_UA
dc.description.abstractИсследовано понятие «факторы» относительно конкурентоспособности предприятия. Раскрыто содержание «факторы развития конкурентоспособности» как научной категории. Проанализированы подходы ведущих отечественных и зарубежных авторов по формированию конкурентоформирующей среды предприятий и влияния факторов на их функционирование. Все факторы систематизированы по разным групповым признакам: основные и факторы развития; общие и специализированные; внутренние и внешние и т.д. Предложено сгруппировать все факторы по идентификации влияния на конкурентоспособность предприятий в две большие группы: идентифицированные и не идентифицированные.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХНАУ ім. В.В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesЕкономічні науки;№ 4-
dc.subjectфактори, факторний аналіз, конкурентоспроможність, конкурентоспроможність підприємств, конкуреноформуюче середовищеuk_UA
dc.subjectfactors, factor analysis, competitiveness, competitiveness of enterprises competitiveness environmentuk_UA
dc.subjectфакторы, факторный анализ, конкурентоспособность, конкурентоспособность предприятий, конкурентоформирующая средаuk_UA
dc.titleФакторний аналіз конкурентоспроможності підприємств харчової промисловостіuk_UA
dc.title.alternativeFactor analysis of the competitiveness of the food industry.uk_UA
dc.title.alternativeФакторный анализ конкурентоспособности предприятий пищевой промышленности.uk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва серія "Економічні науки" № 4

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Baeva.pdf371.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.