Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6422
Назва: Процес аналізу та оцінки ризиків підприємств зернопродуктового підкомплексу
Інші назви: The process of analysis and assessment of enterprises risk in the grain product subcomplex
Процесс анализа и оценки рисков предприятий зернопродуктового подкомплекса
Автори: Васильківський, Д.М.
Ключові слова: ризик;зернопродуктовий підкомплекс;управління;чинники;аналіз;методи оцінки;риск;зернопродуктовый подкомплекс;управление;факторы;анализ;методы оценки;risk;grain product subcomplex;management;factors;analysis;estimation methods
Дата публікації: 27-лют-2018
Видавництво: Харків : ХНАУ
Бібліографічний опис: Васильківський Д.М. Процес аналізу та оцінки ризиків підприємств зернопродуктового підкомплексу. Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. 2018. №2. С. 37-46.
Короткий огляд (реферат): Васильківський Д.М. Процес аналізу та оцінки ризиків підприємств зернопродуктового підкомплексу. В статті обґрунтовано комплекс процедур з оцінки ризику сільськогосподарського підприємства. Проаналізовано основні методи оцінки ризиків. Систематизовано фактори ризику, що впливають на діяльність підприємств зернопродуктового підкомплексу.
D.M. Vasylkivskyi. The process of analysis and assessment of enterprises risk in the grain product subcomplex. The article substantiates the complex of procedures for assessing the risk of an agricultural enterprise. It is determined that the assessment is based on a comprehensive study of the company's activities and the environment of its functioning, analysis of external and internal risk factors, determination of indicators of risk assessment. The author has investigated that accumulated experience of investment activity in the economy in general, and in agriculture in particular is not enough in domestic practice. It is proved that the choice of the method of risk assessment depends on the category, which includes the identified risk factors and the availability of statistical information. The main methods of risk assessment are analyzed. Statistical methods are considered in connection with the emergence of zones and limits of risk. Points that determine the level of losses and the probability of occurrence of these losses, are described by means of statistical analysis of a rather large array of data. The application of the concept of risk measurement, based on the classical principles of statistical probability, which assume the possibility of unrestricted repetition of similar events in the same or similar conditions is limited. It is proposed to formulate a generalized quantitative risk assessment of the economic project taking into account all its participants, each of which initially evaluates the risks of individual results and alternatives. The risk factors influencing the activity of enterprises of the grain product subcomplex are systematized.
Д.Н. Васильковский. Процесс анализа и оценки рисков предприятий зернопродуктового подкомплекса. В статье обосновано комплекс процедур по оценке риска сельскохозяйственного предприятия. Проанализированы основные методы оценки рисков. Систематизированы факторы риска, влияющие на деятельность предприятий зернопродуктового подкомплекса.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6422
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Економічні науки" №2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
statya_vasilkìvskij_proces_analìzu_ta_ocìnki_rizikìv_pìdpriyemstv_zernoproduktovogo_pìdkompleksu.pdf460.12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.