Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/64084
Название: | Звіт про науково-дослідну роботу «Управління інноваційними технологіями з метою підвищення конкурентноспроможності підприємств готельно-ресторанного бізнесу» (остаточний) |
Авторы: | Пенкіна, Н. М. Карбівнича, Т. В. Одарченко, Д. М. Колесник, В. В. Полупан, В. В. Калєнік, К. В. Скриннік, В. І. Пенкін, А. К. Веретенніков, О. В. Веретенніков, С. В. |
Ключевые слова: | управління;інноваційні технології;готельно-ресторанний бізнес;конкурентоспроможність |
Дата публикации: | 2024 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Пенкіна Н. М., Карбівнича Т. В., Одарченко Д. М., Колесник В. В., Полупан В. В., Калєнік К. В., Скриннік В. І., Пенкін А. К., Веретенніков О. В., Веретенніков С. В. Звіт про науково-дослідну роботу «Управління інноваційними технологіями з метою підвищення конкурентноспроможності підприємств готельно-ресторанного бізнесу» (остаточний). Харків: ДБТУ, 2024. 115 с. |
Серия/номер: | ;0123U101177 |
Краткий осмотр (реферат): | Впровадження інноваційних технологій у готельно-ресторанному бізнесі є актуальним через високу конкуренцію, зростання очікувань клієнтів і необхідність адаптації до сучасних викликів. Це дозволяє покращити якість обслуговування, оптимізувати процеси, знизити витрати та забезпечити конкурентні переваги, такі як конкурентоспроможність (унікальні послуги та вдосконалення сервісу), автоматизація (економія часу для гостей і персоналу), персоналізація (мобільні додатки, програми лояльності, аналіз потреб клієнтів), сталий розвиток (зменшення енергоспоживання та відходів), безпека (безконтактні технології та системи управління). Виходячи з вищенаведеного метою роботи є розробка та управління науково обґрунтованими інноваційними технологіями в готельно ресторанному бізнесі для підвищення конкурентоспроможності. Розглянуто сучасний стан та розвиток закладів готельно-ресторанного господарства, адаптацію української готельно-ресторанної сфери до світових стандартів, основні методи підвищення конкурентоспроможності, найпоширеніші групи інновацій. Проаналізовано сучасні умови діяльності готельно-ресторанного бізнесу та фактори, що впливають на конкурентоспроможність, досліджено чинники та передумови впровадження інноваційних технологій, особливості ефективного управління та порядку нарощування конкурентних переваг. Надано рекомендації щодо використання зарубіжного досвіду та доцільність його трансформації в готельно-ресторанний бізнес України; розроблено алгоритм удосконалення діяльності, впровадження та управління інноваціями у готельно-ресторанній сфері. Надано рекомендації щодо інтеграції сучасних технологій в діяльність підприємств готельно-ресторанного бізнесу з метою адаптації до сьогодення та підвищення їх конкурентоспроможності. Розроблено рекомендації щодо побудови інноваційної корпоративної культури направленої на просування та підвищення впізнаваності готельно ресторанного бренду за допомогою інтернет-ресурсів. Одержані результати впроваджено у виробничу діяльність підприємства ТОВ «ТРЕЙДРЕСУРС», ФОП Береговенко Я.О., ресторан «Феліче», м. Харків. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/64084 |
Располагается в коллекциях: | Звіти НДР |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Zvit_0123U101177_Penkina_NM.pdf | 2.49 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.