Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/63950
Назва: | Сучасні методи управління персоналом у ресторанному бізнесі |
Інші назви: | The latest technologies and trends in the restaurant business |
Автори: | Давидова, О. Ю. Голеніщева, Є. Ю. Білобров, І. В. |
Ключові слова: | методи;управління;персонал;ресторанний бізнес;персонал-технології;система;methods;management;personnel;restaurant business;personnel technology;system |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Давидова О. Ю., Голеніщева Є. Ю., Білобров І. В. Сучасні методи управління персоналом у ресторанному бізнесі. Journal of management, economics and technology = Журнал з менеджменту, економіки та технологій. № 3. Харків: ДБТУ, 2024. С. 17-29 |
Серія/номер: | Журнал з менеджменту, економіки та технологій;№ 3 |
Короткий огляд (реферат): | У ресторанному бізнесі працівники відіграють вирішальну роль у формуванні
кінцевого продукту, а якість обслуговування залежить від уміння та відданості
персоналу. У сучасних умовах витримують конкуренцію лише ресторани, які здатні
запропонувати споживачам високий рівень сервісу, а це неможливо без професійних
співробітників. Тому важливо розробляти та використовувати сучасні методи
управління персоналом з огляду на світовий досвід та особливості українського ринку
ресторанного бізнесу. Компетентність керівника, його організаторські навички,
управлінський досвід, а також знання у сфері соціальної психології та управління
визначають вибір методів управління персоналом. Темою дослідження є аналіз
сучасних підходів до управління персоналом у ресторанному бізнесі, включаючи як
традиційні, так і інноваційні методи. Предмет дослідження - методи управління
персоналом у ресторанному бізнесі. Об’єктом дослідження є ресторанний бізнес.
Метою дослідження є аналіз сучасних методів управління персоналом у
ресторанному бізнесі. Гіпотеза дослідження – аналіз традиційних (базових, основних,
фундаментальних) та інноваційних (сучасних) методів управління персоналом у
ресторанному бізнесі. Методологічною основою стало застосування таких методів
дослідження – пізнання, наукового узагальнення, порівняльного аналізу, системно структурний метод. Отримані результати дослідження становлять значимість у
розвиток роботи з персоналом у ресторанному бізнесі та може бути безпосередньо
застосовані під управлінням персоналом у ресторані. У майбутньому дослідження
будуть зосереджені на аналізі сучасних принципів управління персоналом з урахуванням
досвіду та практик підприємств ресторанного бізнесу. Subject of study. Is personnel management methods in the restaurant business. The object of the study is the restaurant business. Research methods. The methodological basis of the study is a set of methods of scientific cognition, namely logical, system structural, and others. Results of work. In the restaurant business, employees play a crucial role in shaping the final product, and the quality of service depends on the skill and dedication of the staff. Currently, only restaurants that are able to offer customers a high level of service survive, and this is impossible without professional employees. Therefore, it is important to develop and use modern methods of personnel management, taking into account world experience and the peculiarities of the Ukrainian restaurant business market. The manager's competence, organizational skills, management experience, as well as knowledge in the field of social psychology and management determine the choice of personnel management methods. The topic of the study is the analysis of modern approaches to personnel management in the restaurant business, including both traditional and innovative methods. The purpose of the study is the analysis of modern personnel management methods in the restaurant business. The research hypothesis is the analysis of traditional (basic, basic, fundamental) and innovative (modern) methods of personnel management in the restaurant business. The methodological basis was the application of the following research methods: cognition, scientific generalization, comparative analysis, and the system-structural method. The obtained results of the study are significant in the development of work with personnel in the restaurant industry and can be directly applied to the management of personnel in the restaurant. In the future, research will focus on the analysis of modern principles of personnel management, taking into account the experience and practices of restaurant business enterprises. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/63950 |
Розташовується у зібраннях: | № 3 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Zhurnal_menedzhment_3_2024_15-27.pdf | 665.7 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.