Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/63827
Title: Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку: конспект лекцій
Authors: Гавриш, Тетяна Володимирівна
Шаніна, Ольга Миколаївна
Олійник, Світлана Георгіївна
Issue Date: 2025
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку: конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології» ОПП «Технології зернопродуктів та зернові ресурси»; уклад.: Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, С. Г. Олійник. Харків: ДБТУ, 2025. 73 с.
Abstract: Конспект лекцій з дисципліни «Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку» відповідає робочій програмі навчальної дисципліни, призначений для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Технології зернопродуктів та зернові ресурси». Висвітлено питання методології та методів аналізу технологічних систем у конспекті лекції, зокрема організація технологічного потоку, проблеми розвитку та принципи вдосконалення технологічних процесів. Розглянуто системний підхід до дослідження технологічних потоків та застосування методів моделювання для оптимізації технологічних систем. Особлива увага приділяється обробці експериментальних даних із використанням математичних методів, таких як метод найменших квадратів, дисперсійний аналіз та регресійний аналіз. Крім того, розглянуто оптимізацію технологічних процесів у галузях, таких як круп’яне та борошномельне виробництво, з використанням сучасних методів симплекс-планування, а також процеси апробації наукових досліджень через написання наукових статей та підготовку доповідей
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/63827
Appears in Collections:Курси лекцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KL_STRATEHIYI_OPTYMIZATS_TEKHNOLOHIY_181_25.pdf2.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.