Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/63348
Title: | Концепція pet-friendly як засіб підвищення споживчої лояльності в індустрії туризму |
Other Titles: | The concept of pet-friendly as a means of increasing consumer loyalty in the tourism industry |
Authors: | Кузнєцова, О. І. |
metadata.dc.contributor.advisor: | Худавердієва, В. А. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра туризму |
Keywords: | міжнародний туризм;туристична індустрія;Pet-friendly концепція;державне регулювання міжнародної туристської діяльності;international tourism;tourism industry;Pet-friendly concept;state regulation of international tourism activities |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Кузнєцова О. І. Концепція pet-friendly як засіб підвищення споживчої лояльності в індустрії туризму: кваліфікаційна робота магістра: спец. 242 - Туризм і рекреація; наук. кер. В. А. Худавердієва. Харків: ДБТУ, 2024. 71 с. |
Abstract: | Метою даного дослідження є виявлення та систематизація основних
тенденцій, проблем та перспектив поширення концепції Pet-friendly на
підприємствах індустрії гостинності в нашій країні та за кордоном. Об'єктом
даного дослідження виступають підприємства готельного бізнесу, які
активно використовують у своїй діяльності принципи концепції Pet-friendly.
Проведене дослідження засноване на офіційній інформації, що
публікується міжнародними організаціями: Всесвітньої туристської
організації (UNWTO), Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC).
Висновки. Наукову цінність даної роботи складає сукупність наступних
результатів теоретико-методологічного та практичного характеру: вивчено
процес організації розміщення та обслуговування туристів, подорожуючих з
домашніми вихованцями: pet-friendly культура; проаналізовано зарубіжний
досвід розміщення гостей з домашніми тваринами; досліджено організацію
процесу перевезення тварин у літаку: загальні правила та вимоги
авіакомпаній; вивчено існуючі умови проходження ветеринарного контролю
з твариною в аеропорту та здача вихованця у багаж; вивчено умови
перевезення в літаку папуг (та інших птахів); обґрунтовано напрями
удосконалення концепції pet-friendly в індустрії туризму; визначено
проблеми надання послуги проживання із домашніми тваринами/
вихованцями; вивчено умови проживання в готелі з домашніми тваринами та
методика вибору готелю для проживання з пітомцем; проведено аналіз
організації надання послуги проживання з вихованцями в Апарт-готелі
Radisson Blu Hotel; розроблено рекомендацій щодо вдосконалення
розміщення гостей з тваринами в Апарт-готелі Radisson Blu Hotel. The purpose of this study is to identify and systematize the main trends, problems and prospects for the spread of the Pet-friendly concept at hospitality industry enterprises in our country and abroad. The object of this study are hotel business enterprises that actively use the principles of the Pet-friendly concept in their activities. The conducted research is based on official information published by international organizations: the World Tourism Organization (UNWTO), the World Travel and Tourism Council (WTTC). Conclusions. The scientific value of this work is a set of the following results of a theoretical, methodological and practical nature: the process of organizing accommodation and servicing tourists traveling with pets was studied: pet-friendly culture; foreign experience of accommodating guests with pets was analyzed; the organization of the process of transporting animals on an airplane was studied: general rules and requirements of airlines; the existing conditions for passing veterinary control with an animal at the airport and checking a pet in luggage were studied; the conditions for transporting parrots (and other birds) on an airplane were studied; directions for improving the pet-friendly concept in the tourism industry were substantiated; problems of providing accommodation services with pets/pets were identified; the conditions of accommodation in a hotel with pets and the method of choosing a hotel for accommodation with a pet were studied; an analysis of the organization of the provision of accommodation services with pets at the Radisson Blu Hotel Apart-Hotel was carried out; recommendations were developed to improve the accommodation of guests with pets at the Radisson Blu Hotel Apart-Hotel. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/63348 |
metadata.dcterms.references: | 1.Доповідь ЮНВТО 2021. URL: https://news.un.org/ua/story/2021/07/1406832. 2.Cautiously optimistic: Chinese consumer behavior post-COVID-19.McKinsey and Company. 2020. April. URL: https://www.mckinsey.com/industries/ consumer–packaged–goods/our–insights/cautiously–optimistic–chinese–consumer–behavior–post–covid–19 3.Chang, C. L., McAleer, M., Ramos, V. The future of tourism in the COVID 19 era . Advances in Decision Sciences. 2020. V. 24, No. 3. Pp. 218-230. 4.Coronavirus Disease (COVID-19). WHO URL: https://bit.ly/3tZXFsa 5.COVID-19 and the Tourism Sector. ILO URL: https://www.ilo.org/sector/Resources/ publications/WCMS_741468/lang-en/index.htm 6.COVID-19 and Tourism: Assessing the Economic Consequences. UN. 2020. July. Pp. 1-27. URL: https://www.southsouth–galaxy.org/wp–content/uploads/2020/09/ ditcinf2020d3_en.pdf 7. Global and Regional Tourism Performance. UNWTO. URL:ttps://www.unwto. org /global–and– regional–tourism–performance 8. . Gssling, S., Scott, D., Hall, C. M. Pandemics, tourism and global change: a rapid assessment of COVID–19. Journal of Sustainable Tourism. 2021. V. 29, No.1. – Pp. 1-20. 9. Anisimova, D. A. (2021). The role of Pet Friendly tours in the world. Tribuna uchenogo [Tribune for the Scientist], 6, 295-298. ( 10. Vintajkina, E. V., & Semenova, N.A. (2019). Implementation of Digital Detox services and accommodation with animals in superior hotels. Obrazovanie. Nauka. Nauchnye kadry [Education. The science. Scientific personnel], 1, 133-134. 11. Karavaeva, A. V. (2022). Socio-economic aspects of Pet Friendly tourism development on the territory of the Russian Federation in the current situation. New technologies for the development of tourism activities in the Udmurt Republic: Materials of the scientific-practical conference. 68-72. 12. Kucherenko, E. V. (2016). Hotel and restaurant business. 13. Maljuzhenko, E. V., Kabargina, A. A., & Andreeva, T. A. (2020). Problems and features of accommodation and organization of accommodation with animals in hotels abroad. Economy and Entrepreneurship, 12(125), 1297-1299. 14. Sokolova, A. D. (2020). Legal regulation of accommodation of guests with pets. Innovative management technologies and strategies for the territorial development of tourism and hospitalit]: Мaterials of the International scientific-practical conference. 251-256. 15. Ulina, N. V. (2015). Pets as a way to increase customer loyalty. Actual problems of development of the hospitality industry at the present stage: Collection of scientific papers based on the materials of the XI International scientific and practical conference, 179-181. 16. Rimmer, D., & Kim, A. (2002). Pet-Friendly airline proposed. Business & Commercial Aviation, 27. 17. Pshenichnykh, Yu., Yakimenko, M., Zhertovskaya, E., Checking convergence hypothesis of the tourist market. European Journal of Tourism Research. 2020. V. 26. URL: https://ejtr.vumk.eu/index.php/about/article/view/1939 18. Seraphin, H. , Sheeran, P., Pilato, M. Over-tourism and the fall of Venice as a destination. Journal of Destination Marketing & Management. 2018. V. 9. Pp. 374-376. 19. Spalding, M., Burke, L., Fyall, A. COVID-19: implications for nature and tourism. Anatolia. 2020. Pp. 1-2. 20. Travel & Tourism. Global Economic Impact & Trends. WTTC. –2020. – June URL: https://wttc.org/Research/Economic–Impact/moduleId/1445/itemId/91/ controller /DownloadRequest/action/QuickDownload 21. World Economic Situation And Prospects. UN. 2020. № 137 URL: https://www.un.org/development/desa/dpad/publication/world–economic–situation–and–prospects–may–2020–briefng–no–137/ 22. World Tourism Barometer. UNWTO. 2020. V. 18, No. 1. Pp. 1-48. URL: https://www.unwto.org/world–tourism– barometer–n18–january–2020 23. World Tourism Barometer.UNWTO. 2020. V. 18, No. 7. – Pp. 1-36. URL: https://www.e–unwto.org/doi/ epdf/10.18111/wtobarometereng.2020.18.1.7 24. World Tourism Barometer and Statistical Annex UNWTO. 2020. V. 18, No. 2. Pp. 1-48. URL: https://www.e–unwto.org/doi/epdf/10.18111/wtobarometerrus. 2020.18.1.2 25. World tourism baromoter: special focus on the impact of COVID-19.UNWTO. 2020. May URL:https://www.e–unwto.org/doi/pdf/10.18111/9789284421817 26. Wyman, O. COVID-19 impact on Chinese traveler survey. URL: https://www.oliverwyman.com/content/dam/oliver–wyman/v2/publications/2020/apr/ chinese –travelers–favor –domestic–destinations.pdf 27. Холловей Дж. К. Туристичний маркетинг. К. : Знання, 2008. 575 с. 28. Державне агентство розвитку туризму України/ Facerook/ : URL: https://cutt.ly/pGgqHNN 29. ДАРТ оприлюднює масштабні туристичні дослідження.Державне Агентство Розвитку Туризму. URL:https://www.tourism.gov.ua/ news and-announcements 30. Гук Н.А. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми моделювання та управління соціально економічними системами в умовах глобалізації». Дрогобич: ДДПУ ім. І. Франка, 2018. 308 с. 31. Александрова А.Ю. Сучасні тенденції розвитку міжнародного туризму. Просторові структури світового господарства. К.2019. 346 с. 32. Гаврильчак І.І., Сипіцин М.П. Менеджмент у соціально культурному сервісі та туризмі. Основи менеджменту у туристичному бізнесі. 2020. 546 с. 33. Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про туризм» від 18 листопада 2003 р. № 1282-IV. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1282-15#Text 34. The Travel & Tourism Competitiveness Report. Retrieved from URL: https://www.weforum.org/reports 35. Афонченкова Т.М. Менеджмент і маркетинг туризму: навчальний посібник. К. : Видавництво Ліра-К, 2012. 364 с. 36. Богатирьова Г.А., Головань М.Г., Горіна Г.О., Литвинова-Головань О.П., Снігур К.В., Крижимінська Є.Г. Спеціалізований туризм: навчальний посібник. [2-е вид., переробл. та доповн.]. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. 270 с. 37. Брич В.Я. Організація туризму: підручник / за заг. ред. д.е.н., проф. В.Я. Брича. Тернопіль : ТНЕУ, 2017 448 с. 38. Галасюк С.С., Нездоймінов С.Г. Організація туристичних подорожей та екскурсійної діяльності: навчальний посібник. К.: 2013. 178 с. 39. Герасименко В.Г., Замкова А.В. Організація транспортних подорожей і перевезень туристів: навчальний посібник. Харків : Бурун Книга, 2019. 112 с. 40. Жукова М.А. Менеджмент у туристичному бізнесі. 2020. С. 109-110. 41. Зайцева Н. А. Менеджмент у соціально-культурному сервісі та туризмі: Видавничий центр «Академія», 2017. 365 c. 42. Карягін Ю.О. Маркетинг турпродукту: підручник. К.: Кондор. 2009.394 с. 43. Лебедєв І. В. Сталий розвиток туризму : досвід Європейського Союзу і завдання для України. Вісник соціально-економічних досліджень. Одеський національний економічний університет. 2018. №3(67). С. 162–173. 44. Летуновська Н.Є., Люльов О.В. Маркетинг у туризмі: підручник. Суми : Сумський державний університет, 2020. 270 с. 45. Мальська М.П., Бордун О.Ю. Організація та планування діяльності туристичних підприємств: теорія та практика: навчальний посібник. К. : Центр учбової літератури, 2012. 248 с. 46. Мальська М.П., Мандюк Н.Л. Основи маркетингу у туризмі: підручник. К. : «Центр учбової літератури», 2016. 336 с. 47. Мельниченко О.А., Шведун В.О. Особливості розвитку індустрії туризму в Україні: монографія. Харків : Вид-во НУЦЗУ, 2017. 153 с. 48. Правик Ю.М. Маркетинг туризму: підручник. К. : Знання, 2012.303 с. 49. Скрипченко І.Т. Інноваційні технології в туризмі: навчальний посібник. Дніпро : Журфонд, 2021. 137 с. 50. Ткаченко Т.І. Сталий розвиток туризму: теорія, методологія, реалії бізнесу: монографія. К. : КНТЕУ, 2012. 536 с. 51. Туристична діяльність в Україні. Сайт Державної служби статистики України. URL:https://www.ukrstat.gov.ua/operativ/menu/menu_u/tur.htm 52. Війна в Україні може зашкодити відтворенню галузі туризму. Зменшення масштабів міжнародного туризму призведе до значних економічних криз. 28 березня 2022. Search the United Nations. Новини ООН. URL: https://news.un.org/news/topic/economic-development 53. Концептуальна записка «COVID-19 і перебудова сектору туризму». ООН, 2020. URL:https://www.un.org/sites/un2.un.org/fles/policy_brief_covid-19 and transforming_ tourism_ 54. Міжнародна Асоціація повітряного транспорту (IATA). URL: https://www.iata.org/ 55. International airlines group (IAG). URL: https://www.iairgroup.com/ 56. Centre for Aviation (CAPA). URL: https://centreforaviation.com/ 57. Авіаційна стратегія України 2030. URL:https://www.iairgroup.com/ 58. European regional planning concept. European regional planning: study series // Round table: report of the first round table. – Strasburg, 1979. December 17–18. - Р. 84. URL: https:// www.europa.eu.int. 59. Європейська Хартія облаштування (планування) територій від 20 травня 1985 року : Офіційний сайт Європейського Союзу. 1999 . URL: https://www.europa.eu.int. 60. Резолюція Європейського Парламенту з узгодженої політики облаштування територій від 26 жовтня 1999 року : Офіційний сайт Європейського Союзу. 1999. URL: https:// www.europa.eu.int. 61. Керівні принципи сталого просторового розвитку Європейського континенту : 12-а Сесія Європейської конференції міністрів, відповідальних за регіональне планування. – Ганновер, 2020. Вересень 7–8. 40 с. 62. Гугул О. Я., Оливко О. А. Роль в’їзного туризму в Україні та методи його стимулювання. Науковий вісник Ужгородського національного університету Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство Випуск 22, частина 1. 2018. С. 72-77. 63. Travel & Tourism - 2019. London: World Travel & Tourism Council, 2014. 44 p. 64. Міжнародний імідж України: міфи і реалії. URL: http://razumkov.org.ua/additional/analitical_report_NSP3_ukr.pdf. 65. Міністерство культури та інформаційної політики України. Державне агенство розвитку туризму України. URL: http:// mkip.gov. ua. 66. Абрамов В.В., Андронко І. Б., Александрова С.А. Туризм і місто: аналіз проблем, тенденцій та моделювання розвитку: монографія. Ред.: І. М.Писаревський; МОНМС України, Харк. нац. акад. міськ. госп-ва. Х.: ХНАМГ, 2012. 208 с. 67. Александров В. В., Вишневська О.О., Волкова І. І. Туризм в системі пріоритетів регіонального розвитку: монографія. Харк. нац. ун-т ім. В.Н. Каразіна. - Х. : ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2010. 268 с. 68. Безносюк В. Туризм і його місце в соціально-економічному розвитку України. Регіон. економіка. 2001. № 1. С. 232-235. 69. Мальська М. П., Антонюк Н. В.,. Ганич Н. М Міжнародний туризм і сфера послуг: підруч. Львів. нац. ун-т ім. І.Франка. - К. : Знання, 2018. 661 с. 70. Авіаційні правила України «Правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу»: затв. наказом Державної авіаційної служби України від 26.11.2018 № 1239. 71. Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України: затв. наказом Міністерством транспорту та зв’язку України від 27.12.2006 № 1196. 72. Bajramović Lejla. The Impact of COVID-19 on Pet-Friendly Tourism. Available at: https://zir.nsk.hr/islandora/ object/acmt:143/datastream/PDF/view . 73. How Many People Travel Vacations? Countries with more travelers/ Available at: https://traveling-cook.com/ how-many-people-travel-vacations/ 74. Information about COVID-19, Pets, and Other Animals. Available at: https://www.cdc.gov/healthypets/covid-19/index.html . 75. Mars Petcare Program. A playbook for pet-friendly cities. Available at: https://www.bettercitiesforpets.com/ wp-content/uploads/2019/01/Mars-Petcare-Playbook-For Pet-Friendly-Cities-2019-LR.pdf 76. Pet-Friendly Travel Is Growing Yet Still Complicated. Available at: https://skift.com/2017/01/31/pet-friendly-travel-is-growing-yet-still-complicated/ 77. Economic Impact of the U.S. PET INDUSTRY. Available at: https://pijac.org/sites/default/fles/pdfs/National. pdf . 78. The Economic Impact of Pet-Friendly Cities. Available at: https://www.petsclinic.org/blog/wichita-falls/the-economic-impact-of-pet-friendly-cities/ 79. Greece in Top 20 Countries with Most Pet-friendly Hotels. Available at: https://news.gtp.gr/2020/01/31/ greece-top-20-countries-most-pet-friendly-hotels/ 80. London’s Tube is the world’s most dog-friendly subway system. Available at: https://www.cityam.com/ londons-tube-is-the-worlds-most-dog-friendly subway-system/ 81. Про затвердження Державної програми розвитку туризму на 2002-2010 роки. Постанова Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2002 р. № 583. URL: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/583-2002-%D0%BF 82. Концепція «Державної цільової програми розвитку туризму та курортів на період до 2022 року». Розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 638-р. URL: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/638-2013-%D1%80#n9 83. Програма розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2014 − 2017 роки URL: https:// www. Programa turYzm. 84. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.08.13 № 638-р «Про схвалення концепції Державної цільової програми розвитку туризму та курортів на період до 2022 року». URL: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/ 85. Національна система туристичної статистики. USAID. Національна Туристична організація України. Туристичний барометр України. URL: https://www. ntoukraine.org/nsts_analitics_ua.html 86. The Travel & Tourism Competitiveness Report. Retrieved from. URL: https://www.weforum.org/reports 87. Дудченко Н. О., Любіцева О. О. Аналіз динаміки глобального індексу конкурентоспроможності сфери туризму в Україні. Specialized and multidisciplinary scientific researches. Volume 1. С. 36-38 |
Appears in Collections: | 242 – " Туризм і рекреація" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_М_472_242_242-23м_01_Kuznjezova_O_I.pdf Restricted Access | 870.35 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.