Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60978
Назва: | Агроґрунтознавство. Ч. 1. Загальне ґрунтознавство: навч. посіб. |
Автори: | Лактіонов, М. І. Дегтярьов, В. В. Дегтярьов, Ю. В. Крохін, С. В. Казюта, О. М. Казюта, А. О. Гавва, Д. В. Новосад, К. Б. Рєзнік, С. В. |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Агроґрунтознавство. Ч. 1. Загальне ґрунтознавство: навч. посіб. ;уклад. В. В. Дегтярьов та ін. ; за ред. : В. В. Дегтярьова, Ю. В. Дегтярьова. 3-тє вид., переробл. і допов. Харків : ДБТУ, 2024. 324 с. |
Короткий огляд (реферат): | Передбачено вивчення питань агрономічного ґрунтознавства, як одного із напрямків розвитку сучасного ґрунтознавства в умовах сільськогосподарського виробництва. Розглянуто питання щодо походження, складу, властивостей, значення мінеральної та органічної частини ґрунту. Узагальнено поняття ґрунтових колоїдів та явища вбирної здатності ґрунтів. Охарактеризовано фізичні показники, а також фізико механічні властивості ґрунту. Значну увагу приділено режимам ґрунту (поживний, тепловий, світловий тощо), а також головній властивості ґрунту — родючості. Розраховано для здобувачів вищих аграрних закладів ІІІ–ІV рівнів акредитації за спеціальністю 201 «Агрономія» першого (бакалаврського) рівня, фахівців із ґрунтознавства, агрохімії, меліорації, агрономії, землекористування, екології та інших природничих та біологічних наук із метою формування теоретичних знань і практичних навичок із агрономічного ґрунтознавства. Посібник можна використати як основну навчальну літературу під час вивчення дисциплін: «Ґрунтознавство», «Агрофізика», «Мікробіологія ґрунтів» та ін. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60978 |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні посібники |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
NP _ AHROGRUNTOZNAVSTVO 24.pdf | 773.56 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.