Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60923
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСкирда, О. Є.-
dc.contributor.authorМегик, Ю. В.-
dc.date.accessioned2024-12-25T21:08:17Z-
dc.date.available2024-12-25T21:08:17Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСкирда О. Є., Мегик Ю. В. Удосконалення якості обслуговування в ресторанах японскої кухні шляхом адаптації до потреб клієнтів. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі: тези доповідей ІІІ Міжнар. науково-практ. конф., 5 листопада 2024 р. Харків: ДБТУ, 2024. С. 483-484uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60923-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.titleУдосконалення якості обслуговування в ресторанах японскої кухні шляхом адаптації до потреб клієнтівuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Тези доповідей ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
konf_Aktual_problemy_perspekt_rozvytku 24-483-484.pdf111.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.