Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6068
Назва: Дослідження сучасного стану, особливостей і тенденцій розвитку економічної безпеки підприємств хлібопекарської галузі
Інші назви: Дослідження сучасного стану, особливостей і тенденцій розвитку економічної безпеки підприємств хлібопекарської галузі
Investigation of the current state, features and tendencies of development of economic security of the baking industry enterprises
Автори: Бондаренко-Берегович, В.В.
Ключові слова: економічна безпека підприємств;фінансові показники діяльності;хлібопекарська галузь;прибуток;экономическая безопасность предприятий;финансовые показатели деятельности;хлебопекарная отрасль;прибыль;economic security of enterprises;financial performance;bakery industry;profit
Дата публікації: 25-бер-2019
Видавництво: Харків : ХНАУ
Бібліографічний опис: Бондаренко-Берегович В.В. Дослідження сучасного стану, особливостей і тенденцій розвитку економічної безпеки підприємств хлібопекарської галузі. Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. 2019. №2. С.199-208.
Короткий огляд (реферат): Бондаренко-Берегович В.В. Дослідження сучасного стану, особливостей і тенденцій розвитку економічної безпеки підприємств хлібопекарської галузі. Рівень фінансової безпеки держави залежить від рівня розвитку економічних та фінансових показників підприємств. У статті проведено дослідження сучасного стану, особливостей і тенденцій розвитку економічної безпеки підприємств хлібопекарської галузі України. Дослідники у галузі економічної безпеки пропонують оцінювати рівень економічної безпеки підприємств за допомогою комплексного індексу. На основі індексної методики можна порівнювати стан фінансової безпеки різних підприємств однієї галузі, і, навіть, підприємств різних галузей. Інтегральна оцінка фінансової безпеки підприємства може бути застосована і для іншого набору фінансових показників.
В.В. Бондаренко-Берегович Дослідження сучасного стану, особливостей і тенденцій розвитку економічної безпеки підприємств хлібопекарської галузі. В статье проведено исследование современного состояния, особенностей и тенденций развития экономической безопасности предприятий хлебопекарной отрасли Украины. Исследователи в области экономической безопасности предлагают оценивать уровень экономической безопасности предприятий с помощью комплексного индекса. По мнению ученых, на основе индексной методики можно сравнивать состояние финансовой безопасности различных предприятий одной отрасли, и даже предприятий различных отраслей. Интегральная оценка финансовой безопасности предприятия может быть применена и для другого набора финансовых показателей.
V.V. Bondarenko-Beregovich. Investigation of the current state, features and tendencies of development of economic security of the baking industry enterprises. The level of financial security of the state depends on the level of development of economic and financial indicators of enterprises. The article examines the current state, features and tendencies of economic security of the baking industry in Ukraine. Economic security researchers propose to evaluate the level of economic security of enterprises using a comprehensive index. According to scientists, on the basis of the index methodology can compare the financial security of different enterprises in one industry, and even enterprises in different industries. An integrated assessment of an entity's financial security can be applied to another set of financial ratios. One of the most important financial indicators of an enterprise is the indicator of profit. The purpose of the article is to investigate the current state, peculiarities and tendencies of development of economic security of the baking industry of Ukraine. The level of economic security of the baking industry depends on many factors. One of the most important is the price of raw materials. In 2012-2018, there is an increase of prices for bakery products on average 2.3 times. The economic situation of the baking industry is characterized by instability. The number of specialized enterprises in 2018 decreased by 252 units in comparison with 2012, the financial result is negative, the level of profitability of operating activities is low, the efficiency of economic activity during the studied period is low. Modern development of commercial activity of bakery enterprises depends on: - the established production program of the enterprise, which must meet the existing demand and purchasing power of consumers; - existing own sales networks to form an effective pricing strategy; - opportunities to use production equipment to produce products in accordance with quality standards.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6068
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Економічні науки" №2



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.