Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6020
Назва: Механізми конкурентоспроможного розвитку свинарства в аграрних підприємствах.: автореф. дис. на здобуття … канд. екон. наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)
Інші назви: Механизмы конкурентоспособного развития свиноводства в аграрных предприятиях
Mechanisms of competitive pig breeding in agrarian enterprises
Автори: Сушарник, Ярослав Анатолійович
Науковий керівник : Місюк, Микола Васильович
Ключові слова: розвиток;продукція свинарства;аграрні підприємства;напрям спеціалізації;конкурентоспособность;развитие;продукция свиноводства;аграрные предприятия;направление специализации;competitiveness;development;pig production;agrarian enterprises;direction of specialization
Дата публікації: 2017
Видавництво: Харків
Бібліографічний опис: Сушарник Я. А. Механізми конкурентоспроможного розвитку свинарства в аграрних підприємствах: автореф. дис. … канд. екон. наук: 08.00.04 – Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності); наук. конс. М. В. Місюк; Харків, 2017. С.23.
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена обґрунтуванню теоретичних, методичних і прикладних положень щодо формування та функціонування механізмів конкурентоспроможного розвитку свинарства в аграрних підприємствах. У роботі узагальнено теоретичні положення та розвинути понятійно-категоріальний апарат конкурентоспроможного розвитку аграрних підприємств. Автором обґрунтовані методичні засади оцінки конкурентоспроможності аграрних підприємств та виробленої ними продукції свинарства. Проведено аналіз та виконано оцінку стану розвитку конкурентоспроможності аграрних підприємств галузі свинарства. За результатами дослідження визначено пріоритетні напрями розвитком конкурентоспроможного розвитку виробництва продукції свинарства в аграрних підприємствах. В роботі обґрунтовано механізм конкурентоспроможного розвитку свинарства в аграрних підприємствах на ресурсній та інтеграційній основі, а також розроблені рекомендації щодо управління процесами поглиблення інтеграційної та економічної взаємодії підприємств з виробництва, переробки та реалізації продукції свинарства. Запропоновані концептуальні засади підвищення ефективності та забезпечення конкурентоспроможності свинарства в аграрних підприємствах.
Диссертация посвящена обоснованию теоретических, методических и прикладных положений по формированию и функционированию механизмов конкурентоспособного развития свиноводства в аграрных предприятиях. В работе обобщены теоретические положения и развить понятийно-категориальныйаппарат конкурентоспособного развития аграрных предприятий. Автором обоснованы методические основы оценки конкурентоспособности аграрных предприятий и производимой ими продукции свиноводства. Проведен анализ и выполнена оценка состояния развития конкурентоспособности аграрных предприятий отрасли свиноводства. По результатам исследования определены приоритетные направления развития конкурентоспособного развития производства продукции свиноводства в аграрных предприятиях. В работе обоснован механизм конкурентоспособного развития свиноводства в аграрных предприятиях на ресурсной и интеграционной основе, а также разработаны рекомендации по управлению процессами углубления интеграционного и экономического взаимодействия предприятий по производству, переработке и реализации продукции свиноводства. Предложенные концептуальные основы повышения эффективности и обеспечения конкурентоспособности свиноводства в аграрных предприятиях.
The dissertation is devoted to the substantiation of theoretical, methodological and applied provisions on the formation and functioning of mechanisms of competitive development of pig breeding in agrarian enterprises. The paper generalizes theoretical positions and develops the concept-categorical apparatus of competitive development of agrarian enterprises. The author substantiates the methodical principles of assessing the competitiveness of agrarian enterprises and their production of pig products. The analysis and evaluation of the state of development of competitiveness of agrarian enterprises of the pig breeding industry is carried out. According to the results of the study, priority directions were determined by the development of competitive development of pig production in agrarian enterprises. The work substantiates the mechanism of competitive development of pig breeding in agrarian enterprises on the resource and integration basis, as well as developed recommendations for managing the processes of deepening the integration and economic interaction of enterprises for the production, processing and marketing of pig products. The conceptual foundations for increasing the efficiency and ensuring the competitiveness of pig breeding in agrarian enterprises are proposed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6020
Розташовується у зібраннях:08.00.04 – Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_Susharnyk.pdf1.06 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.