Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58945
Название: Особливості проектування туристичного продукту туроператором
Другие названия: Features of designing a tourist product by a tour operator
Авторы: Бондаренко, Л. А.
Стахорська, О. О.
Ключевые слова: туристичний продукт;туроператор;туризм;туристична послуга;процес;попит;проєктування;споживачі;тенденція;tourist product;tour operator;tourism;tourist service;process;demand;design;tour operator;consumers;trend
Дата публикации: 2024
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Бондаренко Л. А., Стахорська О. О. Особливості проектування туристичного продукту туроператором. Journal of management, economics and technology = Журнал з менеджменту, економіки та технологій. № 2. Харків: ДБТУ, 2024. С. 3-12
Серия/номер: Журнал з менеджменту, економіки та технологій;№ 2
Краткий осмотр (реферат): У статті наведено головні аспекти проєктування туристичного продукту туроператором з використанням комплексного аналізу. Розглянуті аспекти охоплюють аналіз попиту на ринку, створення унікальних туристичних пропозицій, а також адаптацію до змін у смаках та потребах клієнтів. В аналізі попиту досліджено сучасний стан та тенденції споживання туристичних послуг, що дає змогу туроператорам адаптувати свою пропозицію до потреб клієнтів. Створення унікального продукту передбачає ідентифікацію та реалізацію конкурентних переваг, що роблять туристичні пакети привабливими для споживачів. У статті розглянуто теоретичні аспекти проблеми, зокрема й сутність і складники туристичного продукту. Проаналізовано основні принципи та концепції, що лежать в основі створення привабливого туристичного продукту для клієнтів. Висвітлено практичні аспекти, які пов’язані з дослідженням господарської діяльності ТОВ «Туристичний клуб Western». У межах цих практичних аспектів розглянуто конкретні приклади з практики та проаналізовано стратегії, які використовує цей туроператор для успішного створення, розвитку та просування своїх туристичних продуктів. Проаналізовано причини, чому еволюція туристичного продукту є важливим аспектом процесу його створення. Зокрема, врахування змін у попиті, тенденціях ринку, конкурентному середовищі та технологічних інноваціях дає змогу туроператорам підтримувати конкурентоспроможність своїх продуктів та задовольняти потреби клієнтів на високому рівні. Метою дослідження є систематизація огляду особливостей та визначення оптимальних підходів до проєктування туристичних продуктів туроператорами для підвищення ефективності та конкурентоспроможності їхніх послуг у сучасному туристичному середовищі. Також визначено оптимальні стратегії та підходи до проєктування туристичних продуктів, що сприяють забезпеченню їх конкурентоспроможності. Зокрема, розглянуто методи адаптації до змін в попиті та умовах ринку, інноваційні підходи до розробки унікальних турпродуктів.
Subject of study. Analysis of the key aspects of designing a tourist product by a tour operator. Systematic consideration and study of various elements and processes involved in the process of creating and developing tourism products by tour operators. The study is aimed at understanding and identifying the optimal approaches and methods used by tour operators for the effective design and management of tourism products. The aim of the study. To systematize the review of features and identify optimal approaches to the design of tourist products by tour operators in order to increase the efficiency and competitiveness of their services in the modern tourist environment. The optimal strategies and approaches to the design of tourism products that contribute to their competitiveness are also determined. Research methods. The methods of adaptation to changes in demand and market conditions, innovative approaches to the development of unique tourist products are considered. Results of work. Creating a unique product involves identifying and implementing competitive advantages that make travel packages attractive to consumers. The article discusses the theoretical foundations, including the essence and components of a tourism product. The basic principles and concepts underlying the creation of an attractive tourist product for customers are analysed. The practical aspects related to the study of the economic activity of LLC "Tourist Club Western" are highlighted. Within the framework of these practical aspects, specific case studies are considered, and the strategies used by this tour operator to successfully create, develop, and promote its tourism products are analysed. The reasons why the evolution of a tourism product is an important aspect of the product creation process are analysed. Considering changes in demand, market trends, competitive environment and technological innovations allows tour operators to maintain the competitiveness of their products and meet the needs of customers at a high level.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58945
Использованная литература: 1. Візерська М. С. Використання інноваційних продуктів та технологій як елемент управління життєвого циклу туристичного продукту. Часопис картографії. 2019. № 1 (20). C. 69–83 URL: http://surl.li/sbrqs 2. Оливко О. Оцінка якості комплексного туристичного продукту. Вісник Київського національного торговельно-економічного університету. 2015. № 2. С. 58–63. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vknteu_2015_2_6 3. Лимаренко В. М. Технологічний процес підготовки, реалізації та проведення туру. Методичні рекомендації та довідкові матеріали на допомогу клубним працівникам та представникам туристичного бізнесу. Краматорськ, 2019. 48 с. URL: http://surl.li/sbruh 4. Шацкова Л. П. Особливості формування та реалізації туристичного продукту туроператорами та турагентами. Проблеми ринку та розвитку регіонів України в XXI ст. Одеса, 2016. С. 129–132. URL: https://economics.net.ua/files/science/ipreed/2016/129.pdf 5. Герман І. В., Криворучко Т. С. Застосування інноваційних технологій в створенні туристичного продукту. Туристичний та готельно ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання. Черкаси, 2020. С. 226–228. 6. Салагакова Н. О. Характеристика туристичного продукту як Journal of management, economics and technology. № 2. 2024 специфічного об’єкта ціноутворення. Інвестиції: практика та досвід. 2015. № 17. С. 27–33. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ipd_2015_17_7 7. Сухомлин Л. В. Управлінські аспекти формування та реалізації туристичного продукту. Ефективна економіка. № 12. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2015_12_89 8. Benur Abdelati M., Bramwell Bill. Tourism product development and product diversification in destinations. Tourism Management, Elsevier.2016. Vol. 50(C), pр. 213–224. DOI: 10.1016/j.tourman.2015.02.005 9. Margarida Santos, Ana Ferreira, Carlos Costa and José António C. Santos. A Model for the Development of Innovative Tourism Products: From Service to Transformation. Sustainability. 2020. № 12(11). URL: https://doi.org/10.3390/su12114362 . 10. Грибова Д. В. Створення туристичного продукту та інноваційні види туризму. Економічні науки. 2021. № 43. С. 33–37. DOI: 10.32999/ksu2307-8030/2021-43-5. 11. Чорна Н. М., Мартинова Л. Б. Брендинг як інструмент підвищення туристичної привабливості території (на матеріалах м. Вінниці). Інфраструктура ринку. 2020. № 40. С. 115–120. DOI: https://doi.org/10.32843/infrastruct40-19 12. Лущик М., Каткова Т. Маркетинговий підхід до управління формуванням туристичного продукту. Development Service Industry Management. 2023. Вип. 1. С. 68–74. DOI: https://doi.org/10.31891/dsim-2023-1(8). 13. Яровий В. Вплив інформаційних та комунікаційних стратегій на підвищення інвестиційної привабливості туристичних підприємств та дестинацій. Агросвіт. 2017. № 19–20. С. 42–46.
Располагается в коллекциях:№ 2

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2_Journal_2024_1.pdf701.43 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.