Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58637
Title: | Спосіб отримання сиру м'якого з рослинними компонентами |
Authors: | Скирда, Олена Євгеніївна Акмен, Вікторія Олександрівна Сорокіна, Світлана Вікторівна Соколова, Євгенія Борисівна Одарченко, Дмитро Миколайович Нєміріч, Олександра Володимирівна Мамченко, Людмила Євгенівна Полупан, Валентин Вадимович Скирда, Олександр Іванович |
Issue Date: | 22-Nov-2023 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Спосіб отримання сиру м'якого з рослинними компонентами: пат. 154553 Україна: МПК A23C 19/06 (2006.01). № u 2023 01822. О. Є. Скирда, В. О. Акмен, С. В. Сорокіна, Є. Б. Соколова, Д. М. Одарченко, О. В. Нєміріч, Л. Є. Мамченко, В. В. Полупан, О. І. Скирда; власник Держ. біотехн. ун-т.; заявл. 19.04.2023; опубл. 22.11.2023, Бюл.№ 47. 5 с. |
Series/Report no.: | 11;154553 |
Abstract: | Спосіб отримання сиру м'якого з рослинними компонентами включає внесения в молоко функціонального інгредієнта ламінарії, ретельне перемішування 2-3 хв, температурну обробку молочної суміші при температурі 94-96 °C, термокислотну коагуляцію білково-рослинної суміші кислою сироваткою з температурою 38-40 °C в кількості 12-18 % протягом 7-10 хв, утворення білково-рослинного згустка, видалення сироватки, формування, самопресування, посіл, просолювання, обсушування. Функціональний інгредієнт ламінарію вносять у молоко, підігріте до 36-38 °C, у кількості 1 %. Перед формуванням згустка вводять додаткові функціональні інгредієнти - порошки куркуми і паприки. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58637 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
154553_DBTU.pdf | 157.15 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.