Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58612
Назва: | Рідке мило-скраб з антибактеріальними властивостями |
Автори: | Полупан, Валентин Вадимович Колесник, Вікторія Валентинівна Сорокіна, Світлана Вікторівна Пенкіна, Наталя Михайлівна Пенкін, Андрій Костянтинович Акмен, Вікторія Олександрівна Соколова, Євгенія Борисівна Носуля, Олександр Євгенійович Черножук, Олександр Олександрович |
Дата публікації: | 25-жов-2023 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Рідке мило-скраб з антибактеріальними властивостями: пат. 154260 Україна: МПК C11D 17/08 (2006.01) C11D 17/04 (2006.01). № u 2023 01997. В. В. Полупан, В. В. Колесник, С. В. Сорокіна, Н. М. Пенкіна, А. К. Пенкін, В. О. Акмен, Є. Б. Соколова, О. Є. Носуля, О. О. Черножук; власник Держ. біотехн. ун-т.; заявл. 27.04.2023; опубл. 25.10.2023, Бюл.№ 43. 4 с. |
Серія/номер: | 11;154260 |
Короткий огляд (реферат): | Спосіб виробництва рідкого мила-скрабу з антибактеріальними властивостями включає внесення у реактор з мішалкою олеїнової кислоти, до якої частинами додають триетаноламін. Після закінчення реакції нейтралізації до основи додають водний розчин полігексаметиленгуанідину фосфату, гліцерин, барвник, натрію лаурилсульфат, подрібнені до розмірів (0,5…3,0) 10-3 м перетинки волоського горіха кількістю 2…10 мас. %. Далі нагрівають вміст реактора до 55…65 °C, перемішують до однорідної консистенції, продовжують перемішування до зниження температури до 25…30 °C, вносять віддушку і знову перемішують. При цьому як компонент мильної основи додатково вносять олійний екстракт шипшини та олійний екстракт кропиви дводомної кількістю 8…12 мас. %. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58612 |
Розташовується у зібраннях: | Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
154260_DBTU.pdf | 147.39 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.