Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58612
Назва: Рідке мило-скраб з антибактеріальними властивостями
Автори: Полупан, Валентин Вадимович
Колесник, Вікторія Валентинівна
Сорокіна, Світлана Вікторівна
Пенкіна, Наталя Михайлівна
Пенкін, Андрій Костянтинович
Акмен, Вікторія Олександрівна
Соколова, Євгенія Борисівна
Носуля, Олександр Євгенійович
Черножук, Олександр Олександрович
Дата публікації: 25-жов-2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Рідке мило-скраб з антибактеріальними властивостями: пат. 154260 Україна: МПК C11D 17/08 (2006.01) C11D 17/04 (2006.01). № u 2023 01997. В. В. Полупан, В. В. Колесник, С. В. Сорокіна, Н. М. Пенкіна, А. К. Пенкін, В. О. Акмен, Є. Б. Соколова, О. Є. Носуля, О. О. Черножук; власник Держ. біотехн. ун-т.; заявл. 27.04.2023; опубл. 25.10.2023, Бюл.№ 43. 4 с.
Серія/номер: 11;154260
Короткий огляд (реферат): Спосіб виробництва рідкого мила-скрабу з антибактеріальними властивостями включає внесення у реактор з мішалкою олеїнової кислоти, до якої частинами додають триетаноламін. Після закінчення реакції нейтралізації до основи додають водний розчин полігексаметиленгуанідину фосфату, гліцерин, барвник, натрію лаурилсульфат, подрібнені до розмірів (0,5…3,0) 10-3 м перетинки волоського горіха кількістю 2…10 мас. %. Далі нагрівають вміст реактора до 55…65 °C, перемішують до однорідної консистенції, продовжують перемішування до зниження температури до 25…30 °C, вносять віддушку і знову перемішують. При цьому як компонент мильної основи додатково вносять олійний екстракт шипшини та олійний екстракт кропиви дводомної кількістю 8…12 мас. %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58612
Розташовується у зібраннях:Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
154260_DBTU.pdf147.39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.