Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58612
Title: Рідке мило-скраб з антибактеріальними властивостями
Authors: Полупан, Валентин Вадимович
Колесник, Вікторія Валентинівна
Сорокіна, Світлана Вікторівна
Пенкіна, Наталя Михайлівна
Пенкін, Андрій Костянтинович
Акмен, Вікторія Олександрівна
Соколова, Євгенія Борисівна
Носуля, Олександр Євгенійович
Черножук, Олександр Олександрович
Issue Date: 25-Oct-2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Рідке мило-скраб з антибактеріальними властивостями: пат. 154260 Україна: МПК C11D 17/08 (2006.01) C11D 17/04 (2006.01). № u 2023 01997. В. В. Полупан, В. В. Колесник, С. В. Сорокіна, Н. М. Пенкіна, А. К. Пенкін, В. О. Акмен, Є. Б. Соколова, О. Є. Носуля, О. О. Черножук; власник Держ. біотехн. ун-т.; заявл. 27.04.2023; опубл. 25.10.2023, Бюл.№ 43. 4 с.
Series/Report no.: 11;154260
Abstract: Спосіб виробництва рідкого мила-скрабу з антибактеріальними властивостями включає внесення у реактор з мішалкою олеїнової кислоти, до якої частинами додають триетаноламін. Після закінчення реакції нейтралізації до основи додають водний розчин полігексаметиленгуанідину фосфату, гліцерин, барвник, натрію лаурилсульфат, подрібнені до розмірів (0,5…3,0) 10-3 м перетинки волоського горіха кількістю 2…10 мас. %. Далі нагрівають вміст реактора до 55…65 °C, перемішують до однорідної консистенції, продовжують перемішування до зниження температури до 25…30 °C, вносять віддушку і знову перемішують. При цьому як компонент мильної основи додатково вносять олійний екстракт шипшини та олійний екстракт кропиви дводомної кількістю 8…12 мас. %.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58612
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
154260_DBTU.pdf147.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.