Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58510
Title: | Удосконалення маркетингової діяльності аграрного підприємства |
Other Titles: | Improvement of the marketing activity of the agrarian enterprise |
Authors: | Якубенко, Сергій Дмитрович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Тарасов, І. Ю. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом |
Keywords: | ринок;маркетинг;борошно;рейтинг;бренд;споживач;сайт |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Якубенко С. Д. Удосконалення маркетингової діяльності аграрного підприємства: кваліфікаційна робота магістра: спец. 075 - маркетинг; наук. кер. І. Ю. Тарасов. Харків: ДБТУ, 2024. 61 с. |
Abstract: | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Об'єктивна необхідність комплексного маркетингового підходу з подальшого розвитку теоретичних і методико-практичних основ використання засобів маркетингу для удосконалення маркетингової діяльності аграрного підприємства обумовили актуальність магістерської кваліфікаційної роботи, її мету і завдання дослідження. Мета кваліфікаційної роботи - наукове обґрунтування і розробка комплексу заходів з удосконалення маркетингової діяльності аграрного підприємства в умовах економічної невизначеності військового стану. Завдання: - розглянути особливості маркетингової діяльності агропідприємств; - розкрити сутність управління маркетингом на аграрному підприємстві; - проаналізувати світовий ринок борошна та місце на ньому України; - дослідити основних виробників борошна в Україні; - надати стислу організаційно-економічну характеристику Державного підприємства «Новопокровський комбінат хлібопродуктів»; - відкоригувати зміст та наповненість сайту підприємства; - розробити рекомендації з комерціалізації діяльності підприємства. Об’єкт дослідження: процес розробки комплексу маркетингових заходів з удосконалення маркетингової діяльності аграрного підприємства Предмет дослідження - сукупність теоретичних та методичних засад удосконалення маркетингової діяльності аграрного підприємства. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Результати магістерської роботи доведено до рівня методичних узагальнень і прикладного інструментарію, яке дозволяє розробити комплекс заходів та програму дій з удосконалення маркетингової діяльності аграрного підприємства на національному ринку та його експортних перспектив. Апробація. Участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі» 5 листопада 2024 року, Державний біотехнологічний університет, м. Харків, Україна. Публікації за темою (за наявності): Тарасов І. Ю., Якубенко С.Д. Маркетингові перспективи підприємств борошномельної галузі регіону. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі: матер. ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. ДБТУ. Харків. 2024. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58510 |
metadata.dcterms.references: | 1. Господарський кодекс України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2003, № 18, № 19-20, № 21-22, ст.144). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/436-15#Text 2. Про захист прав споживачів: Закон України (Редакція від 19.11.2022). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12#Text 3. Про захист від недобросовісної конкуренції: Закон України (Редакція від 16.10.2020). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/236/96-%D0%B2%D1%80#Text 4. Батирєв М. Озброєння відділів продажів. Системний підхід. Харків: Фабула, 2021. 288 с. 5. Безугла Л.С., Перевозова І.В., Лагодієнко В.В. Маркетингові системи розподілу: навч.посіб. Дніпро: Пороги, 2021. – 240 с. 6. Біловодська, О.А. Маркетинговий менеджмент: навч. посіб. Київ: Знання, 2010. 332 с. 7. Бренд-менеджмент: навч. посібник / під ред. С. Ф. Смерічевського. Київ: НАУ, 2019. 156 с. 8. Буднік М.М., Невертій Г.С., Курилова Н.М. Стратегічне управління: навчальний посібник. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2020. 292 с. 9. Вествуд Дж. Як скласти маркетинговий план. Харків: Фабула, 2020. 176 с. 10. Гелліген Браян, Дхармеш Шах. Вхідний маркетинг. Харків: Фабула, 2020. 240 с. 11. Горбаченко С.А., Карпов В.А., Шевченко-Перепьолкіна Р.І. Аналіз та прогнозування ринкової кон’юнктури: навч. пос. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2019. 320 с. 12. Джонсон Метт, Гуман Прінс. Вплив брендів. Таємна сила нейронауки в маркетингу. Київ: Vivat, 2023. 384 с. 13. Йон Е. Суперспоживачі. Швидкий шлях до зростання бренду. Київ: Наш Формат, 2019. 160 с. 14. Каплунов Д. Нейрокопірайтинг 2.0. Київ: Фабула, 2023, 400 с. 15. Карпенко Н.В. Маркетингова діяльність підприємств: сучасний зміст. Київ: ЦУЛ, 2019. 252 с. 16. Кислюк Л.В. Стратегічний маркетинг. Київ: Видавничий Дім «Кондор», 2020. 172 с. 17. Корінєв В.Л., Корецький М.Х., Дацій О.І. Маркетингова цінова політика. Київ: ЦУЛ, 2019. 200 с. 18. Корягіна С.В., Корягін М.В. Маркетинговий аудит. Київ: ЦНЛ, 2017. 320 с. 19. Котлер Ф., Армстронг Г. Основи маркетингу. Київ: Диалектика, 2020. 880 с. 20. Маккі Р., Джерарс Т. Сторіноміка: маркетинг у пострекламну епоху. Харків: Віват, 2019. 240 с. 21. Маркетинг: навч. посіб. / за ред. Н. Р. Іванечко. Тернопіль: ЗУНУ, 2021. 180 с. 22. Мінфін. URL: https://index.minfin.com.ua/ua/markets/product-prices/wheat_flour/ 23. Названо ТОП-10 виробників борошна. URL: https://latifundist.com/novosti/60745-nazvano-top-10-virobnikiv-boroshna 24. Новопокровський комбінат хлібопродуктів. URL: https://www.nkhp.com.ua/ 25. Окландер, М.А., Кірносова, М.В. Маркетингова товарна політика: навчальний посібник. Київ: ЦУЛ, 2020. 246 с. 26. Олініченко К.С., Прядко О.М. Маркетингова політика розподілу: навчальний посібник. Харків: Вид-во Іванченка І.С., 2020, 89 с. 27. Ортинська, В.В., Мельникович, О.М. Маркетингові дослідження : підручник. – 2-ге вид., доповн. Київ: КНТЕУ, 2015. 436 с. 28. Пайн Б. Джозеф ІІ, Джеймс Ґілмор. Економіка вражень: битва за час, увагу та гроші клієнта. Харків: Віват, 2021. 416 с. 29. Пахуча Е.В. Маркетинг в агрохарчовій системі: конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня спеціальності 075 «Маркетинг». Державний біотехнологічний університет. Х., 2023. 93 с. 30. Перчук О.В., Ржевська Н.В., Джетере О.С. Організація виробництва та маркетинг в галузі харчових технологій. Переяслав-Хмельницький: Видавництво Переяслав-Хмельницького ДПУ імені Григорія Сковороди, 2019. - 239 с. 31. Підприємництво і торгівля: навчальний посібник / під заг. ред. д.е.н., проф. Л.Л. Ковальської та проф. І.В. Кривов’язюка. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2018. 620 с. 32. Портер М. Конкурентна стратегія. Техніки аналізу галузей і конкурентів. Київ: Наш Формат, 2020. 424 с. 33. Пшеничне борошно продається переважно на європейському ринку. URL: https://uaexport.org/2024/05/14/pshenichne-boroshno-prodayetsya-perevazhno -na-yevropejskomu-rinku/ 34. Ринок борошна та основні тренди 2024 року. URL: https://harch.tech/2024/02/27/rynok-boroshna-ta-osnovni-trendy-2024-roku/ 35. Румельт Річард. Гарна стратегія. Погана стратегія. Харків: Фабула, 2019. 324 с. 36. Савицька Н. Л., Жегус О. В., Михайлова М. В. Концептуальні засади контролю маркетингової діяльності в системі адаптаційного управління підприємством. Економічний простір. 2015. № 100. С. 161–170. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2015_100_17. 37. Савицька Н.Л., Прядко О.М. Управління попитом: навчальний посібник. Харків: Вид-во Іванченка І.С., 2016. 197 с. 38. Світвуд А. Маркетингова аналітика. Як підкріпити інтуїцію даними. Київ: Наш Формат, 2019. 152 с. 39. Сенишин О. С., Кривешко О.В. Маркетинг : навч. посібник. - Львів: Львівський національний університет імені Івана Франка, 2020. 347 с. 40. Сєвідова І.О. Конкурентоспроможність підприємства: навч. посіб. - Х.: ХНТУСГ, 2020. 200 с. 41. Тарасов І.Ю., Ганузек Л.М. Використання AR/VR технологій як сучасний напрям маркетингу // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі: тези доповідей ІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2023 р. / Державний біотехнологічний ун-т. Електронні текстові дані. Харків, 2023. 42. Тарасов І.Ю., Жуковський Є.Д. SERM як сучасний тренд формування позитивного іміджу бренду в інтернет-маркетингу // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі [Електронний ресурс] : тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2022 р. / Державний біотехнологічний ун-т. – Електронні текстові дані. – Харків, 2022. c. 200 – 202. 43. У топ-10 експортерів борошна — лише виробники. URL: https://agroportal.ua/news/ukraina/u-top-10-eksporteriv-boroshna-lishe-virobniki 44. Україна посіла 23 місце серед постачальників пшеничного борошна в світі. URL: https://uaexport.org/2023/08/01/ukrayina-posila-23-mistse-sered-postachalnikiv-pshenichnogo-boroshna-v-sviti/#:~:text=Асоціація%20Аграрного% 20Експорту-,Україна%20посіла%2023%20місце%20серед%20постачальників% 20пшеничного%20борошна%20в%20світі,міжнародному%20рейтингу%2023-є%20місце. 45. Україна і світовий ринок борошна. URL: https://www.apk-inform.com/uk/exclusive/topic/1537514 46. Філановський О. Головна маркетингова книга від Олексія Філа-новського. Київ: Фабула, 2018. 304 с. 47. Череп О.Г. Маркетинг: навчальний посібник. Київ: Видавничий дім «Кондор», 2020. 728 с. 48. Чим живе український ринок борошна у воєнний час? URL: https://www.apk-inform.com/uk/exclusive/opinion/1535238 49. Цибульська Е.І. Конкурентоспроможність підприємства. Харків: Вид-во НУА, 2018. 320 с. 50. Savytska, N., Babenko, V., Chmil, H., Priadko, O. & Bubenets, I. Digitalization of Business Development Marketing Tools in the B2C Market. Journal of Information Technology Management, 2023. 15 (1), 124-134. https://doi.org/ 10.22059/jitm.2023.90740. URL: https://journals.ut.ac.ir/article_90740_ 2dc7c64f4d84dc1be3d51c6accc5f811.pdf 51. USAID: Огляд ринку борошна. URL: https://era-ukraine.org.ua/analitychnyy-zvit-ohliad-rynku-boroshna/#:~:text=Україна% 20експортувала%20борошно%20на%20суму,склав%2011%2C2%20млн%20тонн. |
Appears in Collections: | 075 - "Маркетинг" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_075-23m-01_075-23m-01_Jakuʙenko.pdf Restricted Access | 1.61 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.