Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58394
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGrynchenko, N. G.-
dc.contributor.authorPyvovarov, P. P.-
dc.contributor.authorKrylov, V. O.-
dc.date.accessioned2024-10-28T11:16:42Z-
dc.date.available2024-10-28T11:16:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationGrynchenko N. G., Pyvovarov P. P., Krylov V. O. Development of elements of the HACCP system for technology of structured meat products. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць. Харків : ДБТУ, 2024. Вип. 1 (35). С 105-116uk_UA
dc.identifier.issn2312-3990 (Print)-
dc.identifier.issn2519-2922 (Online)-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58394-
dc.description.abstractThe main principles of the HACCP system and algorithms for its development for food products are considered. The main critical control points are determined and a basic block diagram of the production of structured meat products is given. Potential risks and limit values of critical control points during product production have been identified. The expediency of using the HACCP system in the development and introduction of new products is substantiated.uk_UA
dc.description.abstractВизначено основні передумови розробки та запровадження системи НАССР на виробничих потужностях підприємств харчової галузі. Показано що на сьогоднішній день застосування принципів НАССР є обов’язковою вимогою законодавства ЄС, США, Канади, Японії та багатьох інших розвинених країн світу. Тож гармонізація законодавства України та Європейського Союзу передбачають постійне впровадження на підприємствах харчової промисловості міжнародної системи забезпечення безпечності харчових продуктів. Проаналізовано досвід підприємств щодо розробки та запровадження системного контролю безпечності харчової продукції. Визначено особливості та індивідуальні підходи у розробці системи НАССР для підприємств м’ясної, молочної промисловості та ресторанного господарства. Розглянуто основні принципи системи НАССР. Визначено мету застосування даної системи, проаналізовано алгоритми її розробки для харчових продуктів. Визначено, що система НАССР є науково-обґрунтованою системою, яка дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації і контролю небезпечних факторів: біологічного, хімічного і фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції. Здійснено розробку опису продукту з визначенням основних характеристики. Розглянуто вимоги до сировини та її потенційні забруднювачі: біологічні, хімічні та фізичні, а також можливість їх виникнення. Наведено принципову блок-схему виробництва структурованих м’ясних продуктів, в якій визначено основні критичні точки контролю та джерела забруднювання. Ідентифіковано потенційні ризики та граничні значення китичних точок контролю при виробництві продукції. Обґрунтовано доцільність застосування системи НАССР при розробці та впровадженні нової продукції.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectstructuringuk_UA
dc.subjectmeat productsuk_UA
dc.subjectHACCP systemuk_UA
dc.subjectquality and safety indicatorsuk_UA
dc.subjectcritical control pointsuk_UA
dc.subjectpollutantsuk_UA
dc.subjectструктуруванняuk_UA
dc.subjectм’ясна продукціяuk_UA
dc.subjectсистема НАССРuk_UA
dc.subjectпоказники якості та безпечностіuk_UA
dc.subjectкритичні точки контролюuk_UA
dc.subjectзабруднювачіuk_UA
dc.titleDevelopment of elements of the HACCP system for technology of structured meat productsuk_UA
dc.title.alternativeРозробка елементів системи НАССР для технології структурованих м'ясних продуктівuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (35)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
zb-npr-progres-texn-01-2024-105-116.pdf271.63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.