Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58294
Title: | Проєкт крупозаводу у с. Жовтневе Близнюківського району, Харківської обл. |
Other Titles: | The project of a groats factory in the village of Oktyabrskoye, Bliznyukovsky district, Kharkov region |
Authors: | Собко, Марина Юріївна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Гавриш, Т. В. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів |
Keywords: | кукурудза;пластівці;повітряний сепаратор охолоджувач;оперативні бункери;плющильний станок;пропарювач;охорона праці;технохімічний контроль;економія коштів;corn;flakes;air separator;cooler;operational bunkers;flattening machine;steamer;labor protection;technochemical control;cost savings |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Собко О. В. Проєкт крупозаводу у с. Жовтневе Близнюківського району, Харківської обл.: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Т. В. Гавриш. Харків: ДБТУ, 2024. 74 с. |
Abstract: | Актуальність цього проекту визначається його потенційним внеском у розвиток
агропромислового сектору та місцевої економіки. Розробка та впровадження плану
створення заводу для переробки кукурудзи у селі Жовтневе, Близьнюківському районі
Харківської області, має на меті не лише збільшення обсягів виробництва кукурудзяної
крупи та пластівців, але й створення нових робочих місць у регіоні. Переробка кукурудзи
може стати додатковим джерелом доходу для місцевих фермерів, сприяючи розвитку
сільського господарства та підвищенню його конкурентоспроможності. Крім того,
виробництво кукурудзяних продуктів може сприяти диверсифікації аграрної галузі регіону
та зменшенню його залежності від імпорту. Такий проект є важливим кроком у напрямку
стимулювання розвитку сільських територій та забезпечення їхнього сталого економічного
зростання. The relevance of this project is determined by its potential contribution to the development of the agro-industrial sector and the local economy. The development and implementation of the plan for the creation of a plant for processing corn in the village of Zhovtneve, Blyzniukiv district of the Kharkiv region, aims not only to increase the production of corn grits and flakes, but also to create new jobs in the region. Maize processing can become an additional source of income for local farmers, contributing to the development of agriculture and increasing its competitiveness. In addition, the production of corn products can contribute to the diversification of the agricultural sector of the region and reduce its dependence on imports. Such a project is an important step in the direction of stimulating the development of rural areas and ensuring their sustainable economic growth |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58294 |
metadata.dcterms.references: | 1. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D1%8E%D0%BA%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD 2. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD_(1923%E2%80%942020) 3. https://elevatorist.com/spetsproekt/205-problemi-kukurudzi-2023-koli-zbirati-i-prodavati 4. https://www.zerno.org.ua/articles/quality/37797 5. Винокурова А.Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці: Підручник для проф.-техн. навчальних закладів, Вікторія, 2001. – 233 с. 6. Основи охорони праці: підручник / В. Ц. Жидецький. — 3-тє вид.,перероб. ідоп. — Львів : УАД, 2008. — 336 с. 7. Пожежна безпека об’єктів агропромислового комплексу. Навчальнийпосібник / Пелешко М.З., Бабаджанова О.Ф., Башинський О.І. –Львів.:ЛДУБЖД, 2017. - с. 8. Правила організації і ведення технологічного процесу на круп’яних заводах – К.: Віпол, 1998-162 с. 9. Євтушенко, О. О. Проєктування підприємств зберігання тапереробки зерна з основами САПР : конспект лекцій для студ. освіт. ступ."Бакалавр" спец. 181 "Харчові технології" ден. та заоч. форм навч. / О. О.Євтушенко, О. Ю. Супрун-Крестова ; Нац. ун-т харч. технол. - К. : НУХТ, 2016. - 54 с. 10. https://certificant.org/vagomi-perevagi-zastosuvannya-nassr-na pidpriyemstvi/ 11. Гаврик Є.О. Охорона праці: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів Ельга, Ніка-Центр, 2003 |
Appears in Collections: | 181 - "Харчові технології" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
181НТ_22б-2-05_23_Sobko.pdf Restricted Access | 991.45 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.