Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58289
Title: | Проєкт універсального крупозаводу у м. Олександрія Кіровоградської обл. |
Other Titles: | Project of a universal groats factory in Alexandria, Kirovograd region |
Authors: | Кругла, Олександра Андріївна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Гревцева, Н. В. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів |
Keywords: | горох;пшениця;ячмінь;ячна крупа;вибойні бункери;оперативні бункери;трєр;підді-машина;пропарювач;фондовіддача;рентабельність;економічний ефект;peas;wheat;barley;barley grain;explosion bunker;operational bunker;tree;piddy machine;steamer;funds return;profitability;economic effect |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Кругла О. А. Проєкт універсального крупозаводу у м. Олександрія Кіровоградської обл.: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Н. В. Гревцева. Харків: ДБТУ, 2024. 74 с. |
Abstract: | У сучасному світі зростає усвідомлення важливості забезпечення стабільного
доступу до харчових продуктів для населення. В цьому контексті переробка зернових
культур, таких як ячмінь, пшениця та горох, в крупи відіграє важливу роль у забезпеченні
харчової безпеки. Забезпечення різноманіття харчових продуктів, які містять різні типи
круп, відповідає потребам різних споживачів та сприяє збалансованому харчуванню.
У той же час, зростання населення та зміни в харчових пристрастях ставлять
підвищені вимоги до виробництва харчових продуктів. Універсальний завод з переробки
зерна, який може обробляти не лише одну культуру, а кілька, є відповіддю на ці вимоги. Це
дозволяє оптимізувати виробництво, зменшувати витрати на обладнання та управління, а
також реагувати на зміни в ринкових умовах.
Розвиток технологій у сфері переробки харчових продуктів, включаючи
автоматизацію та вдосконалення процесів, сприяє підвищенню ефективності виробництва
та покращенню якості кінцевої продукції. Такий підхід до проектування заводу може
забезпечити високу якість крупи, що відповідає вимогам сучасних споживачів.
Крім того, універсальний завод з переробки зерна може стати додатковим
джерелом доходу для сільськогосподарських підприємств, сприяючи розвитку сільського
господарства та підвищенню його стійкості до змін у ринкових умовах. Такий проєкт може
мати значний соціально-економічний вплив на регіон, забезпечуючи нові робочі місця та
сприяючи розвитку місцевої інфраструктури. In today's world, awareness of the importance of ensuring stable access to food products for the population is growing. In this context, the processing of cereals such as barley, wheat and peas into cereals plays an important role in ensuring food security. Providing a variety of food products that contain different types of cereals meets the needs of different consumers and promotes a balanced diet. At the same time, population growth and changes in food preferences place increased demands on food production. A versatile grain processing plant that can process not just one crop, but several, is the answer to these requirements. This allows you to optimize production, reduce equipment and management costs, and respond to changes in market conditions. The development of technologies in the field of food processing, including automation and improvement of processes, contributes to increasing production efficiency and improving the quality of final products. This approach to the design of the plant can ensure the high quality of groats, which meets the requirements of modern consumers. In addition, a universal grain processing plant can become an additional source of income for agricultural enterprises, contributing to the development of agriculture and increasing its resistance to changes in market conditions. Such a project can have a significant socio-economic impact on the region, providing new jobs and contributing to the development of local infrastructure. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58289 |
metadata.dcterms.references: | 1. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D1%96%D1%8F 2. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%96%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C 3. Правила організації і ведення технологічного процесу на борошномельних заводах. - К.: ВІПОЛ, 1998. - 145 с. 4. Гандзюк М. П. Основи охорони праці: підручник / М. П. Гандзюк, Е. П. Желібо, М. О. Халимовський. – К.: Каравела, 2005. – 393 с. 5. Правила організації і ведення технологічного процесу на круп’яних заводах – К.: Віпол, 1998-162 с. 6. Євтушенко, О. О. Проєктування підприємств зберігання та переробки зерна з основами САПР : конспект лекцій для студ. освіт. ступ. "Бакалавр" спец. 181 "Харчові технології" ден. та заоч. форм навч. / О. О.Євтушенко, О. Ю. Супрун-Крестова ; Нац. ун-т харч. технол. - К. : НУХТ, 2016. - 54 с. 7. https://certificant.org/vagomi-perevagi-zastosuvannya-nassr-na pidpriyemstvi/ 8. Гаврик Є.О. Охорона праці: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів Ельга, Ніка-Центр, 2003. 9. Винокурова А.Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці: Підручник для проф.-техн. навчальних закладів, Вікторія, 2001. – 233 с. 10.Основи охорони праці: підручник / В. Ц. Жидецький. — 3-тє вид.,перероб. ідоп. — Львів : УАД, 2008. — 336 с. |
Appears in Collections: | 181 - "Харчові технології" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
181НТ_21б-3-07_24_Krugla.pdf Restricted Access | 877.21 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.