Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58274
Title: | Проєкт фермерського елеватора у Чкалівській громаді Чугуївського району, Харківської обл. |
Other Titles: | The project of a farm elevator in Chkalovsky community of Chuhuivsky district, Kharkov region |
Authors: | Кутько, Єлизавета Миколаївна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Пузік, Л. М. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів |
Keywords: | кукурудза;ріпак;пшениця;сепаратор;норія;зерноочисне обладнання;зерносушарне відділення;охорона праці;фондовіддача;рентабельність;економічний ефект;corn;rapeseed;wheat;separator;noria;grain cleaning equipment;grain drying department;labor protection;fund return;profitability;economic effect |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Кутько Є. М. Проєкт фермерського елеватора у Чкалівській громаді Чугуївського району, Харківської обл.: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Л. М. Пузік. Харків: ДБТУ, 2024. 81 с. |
Abstract: | Створення фермерських елеваторів у сучасних умовах України є актуальним і
стратегічно важливим кроком для розвитку сільськогосподарського сектору. Зокрема,
зростаюча роль України на світовому ринку зернових культур вимагає відповідного
розвитку інфраструктури для зберігання та обробки великих обсягів врожаїв. Фермерські
елеватори можуть забезпечити господарства необхідною інфраструктурою для зберігання
та відправлення зернових на ринок, що сприятиме збільшенню ефективності постачання і
зниженню втрат продукції.
Додатково, розвиток малих та середніх сільських господарств є одним із
пріоритетних напрямків сільськогосподарської політики України. Створення фермерських
елеваторів може стати ключовим фактором, який допоможе таким господарствам зберігати
та обробляти власний врожай, знижуючи витрати на транспортування та зберігання
врожаю. The creation of farm elevators in modern conditions of Ukraine is an urgent and strategically important step for the development of the agricultural sector. In particular, the growing role of Ukraine in the world grain market requires the appropriate development of infrastructure for storage and processing of large volumes of crops. Farm elevators can provide farms with the necessary infrastructure for storing and sending grain to the market, which will contribute to increasing the efficiency of supply and reducing product losses. In addition, the development of small and medium-sized farms is one of the priority directions of the agricultural policy of Ukraine. The creation of farm elevators can be a key factor in helping such farms to store and process their own crops, reducing the costs of transporting and storing crops. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58274 |
metadata.dcterms.references: | 1. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D1%83%D0%B3%D1%83%D1%97%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD_(1923%E2%80%942020) 2. Кукурудза. Технічні умови: ДСТУ 4525: 2006. – [Чинний від 2007-24-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2007. 18с. – (Національний стандарт України). 3. Сирохман І.В. Безпечність і якість харчових продуктів (проблеми сьогодення) : підручник. Львів : Вид-во Львів. торг.-екон. ун-ту, 2019. 394 с. 4. Богомолов О.В., Верешко Н.В., Сафонова О.М. Зберігання та переробка сільськогосподарської продукції: підручник. Харків: Еспада, 2008. 542 с. 5. Станкевич Г.М. Сушіння зерна: навч. посіб. / Г. М. Станкевич, Т. В. Страхова, В. І. Атаназевич – Київ: Либідь, 1997. – 352 с. 6. Осокіна Н.М., Герасимчук О.П., Матвієнко Н.П. Технологія зберігання та переробки зерна: книга. ТОВ «Книга-плюс», 2012. 320 с.Управління якістю: навч. посіб. 2-е вид. / Д.П. Лойко, О.П. Вотченікова, О.П. Удовіченко, М.А. Котляр. Львів: «Магнолія – 2006», 2010. 240 с. 7. Димань Т.М., Мазур Т.Г. Безпека продовольчої сировини: підручник. Київ: ВЦ «Академія». 2011. 520 с. 8. Богомолов О.В. Управління якістю переробних і харчових виробництв/ О.В.Богомолов, О.І. Шаповаленко, О.М. Сафонова, [та ін.]: Навч. посібник. Харків: «Еспада». 2006. 296с. 9. Винокурова А.Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці: Підручник для проф.-техн. навчальних закладів, Вікторія, 2001. – 233 с. 10. Виноградська А.М. Основи підприємництва: Навчальний посібник – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2002 .– 56 с. 11. Грянник Г.Н. Охрана труда и пожарная безопасность. – Киев: Высшая школа, 1981. – 227 с. |
Appears in Collections: | 181 - "Харчові технології" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
181НТ_20б-05_24_Kutko.pdf Restricted Access | 917.74 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.