Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58273
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСамохвалова, О. В.-
dc.contributor.authorХандога, Анатолій Миколайович-
dc.date.accessioned2024-10-21T19:22:51Z-
dc.date.available2024-10-21T19:22:51Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationХандога А. М. Проєкт реконструкції ПП «Амбар Агро» з метою виробництва пшеничної крупи у Черкаській обл.: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. В. Самохвалова. Харків: ДБТУ, 2024. 77 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58273-
dc.description.abstractВиробництво пшеничної крупи в Україні має велику актуальність з кількох ключових причин. По-перше, Україна відома своїм високим рівнем виробництва пшениці, що робить цю культуру однією з основних українських зернових культур. Відповідно, переробка пшениці в круп'яні продукти, такі як пшенична крупа, має стратегічне значення для оптимізації використання сільськогосподарського потенціалу країни та підвищення доданої вартості сільськогосподарської продукції. По-друге, існує зростаючий попит на здорові та екологічно чисті продукти, до яких відносяться круп'яні продукти, такі як пшенична крупа. Цей тренд підтримується зростанням свідомості споживачів про переваги здорового харчування, що створює перспективи для розвитку виробництва пшеничної крупи в Україні. З огляду на ці фактори, проектування круп'яних заводів по переробці пшениці має великий потенціал для успішного розвитку в Україні.uk_UA
dc.description.abstractThe production of wheat groats in Ukraine is very relevant for several key reasons. First, Ukraine is known for its high level of wheat production, which makes this crop one of the main Ukrainian grain crops. Accordingly, the processing of wheat into cereal products, such as wheat groats, is of strategic importance for optimizing the use of the country's agricultural potential and increasing the added value of agricultural products. Second, there is a growing demand for healthy and environmentally friendly products, which include cereal products such as wheat groats. This trend is supported by the growing awareness of consumers about the benefits of healthy food, which creates prospects for the development of wheat groats production in Ukraine. Considering these factors, the design of cereal plants for wheat processing has great potential for successful development in Ukraineuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectпшеницяuk_UA
dc.subjectполбаuk_UA
dc.subjectлущильні машиниuk_UA
dc.subjectпропарювачuk_UA
dc.subjectвибойні бункериuk_UA
dc.subjectскальператорuk_UA
dc.subjectфондовіддачаuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectекономія коштівuk_UA
dc.subjectwheatuk_UA
dc.subjectspelleduk_UA
dc.subjecthusking machinesuk_UA
dc.subjectsteameruk_UA
dc.subjectpunching bunkersuk_UA
dc.subjectscalperuk_UA
dc.subjectreturn on investmentuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.subjectcost savingsuk_UA
dc.titleПроєкт реконструкції ПП «Амбар Агро» з метою виробництва пшеничної крупи у Черкаській обл.uk_UA
dc.title.alternativeThe project of reconstruction of PE "Ambar Agro" for the production of wheat groats in Cherkasy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dcterms.references1. https://elevatorist.com/kompanii/531-ambar-tm 2. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C 3. Савчук Н.Т.; Подпрятов Г.І.,. Скалецька Л.Ф., Нинько П.І., Гунько С.М, Войцехівський В.І. Технохімічний контроль продукції рослинництва. -К.: Арістей», 2005. - 256 с. 4. Подпрятов Г.І., Рожко В.І., Скалецька Л.Ф. Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва: підручник. – К. : Аграрна освіта, 2014. – 393 с. 5. ДСТУ 7011:2009. Соняшник. Технічні умови. 6. Винокурова А.Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці: Підручник для проф.-техн. навчальних закладів, Вікторія, 2001. – 233 с. 7. Курепін В. М. Особливості системи управління охороною праці в аграрних підприємствах: економічні аспекти розвитку . Modern Economics. 2021. № 29(2021). С. 107-114. 8. Шудренко І. В. Основи охорони праці : навч. посіб. / І. В. Шудренко. –Житомир : Видавець, О. О. Євенок, 2016. – 214 сuk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
181НТ_20б-05_24_Khandoga.pdf
  Restricted Access
831.46 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.