Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58188
Title: Проєкт розмельного відділення борошномельного підприємства у Дніпропетровській області
Other Titles: Project of milling department of milling enterprise in Dnipropetrovsk region
Authors: Давидова, Вікторія Олегівна
metadata.dc.contributor.advisor: Шаніна, О. М.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів
Keywords: зерно пшениці;кількісний баланс;сортовий помел;розмельне відділення;технохімічний контроль;пневмотранспорт;економічна ефективність;wheat grain;quantitative balance;grade grinding;grinding department;technochemical control;pneumatic transport;economic efficiency
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Давидова В. О. Проєкт розмельного відділення борошномельного підприємства у Дніпропетровській області: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. М. Шаніна. Харків: ДБТУ, 2024. 62 с.
Abstract: Аналіз технологічного процесу підприємства свідчить про досконалість технологічної схеми розмельного відділення та її скороченість. Але існують певні коливання між кількістю борошна, що виробляється в районі обґрунтування, та потребами в цьому борошні. Напрямок реконструкції є удосконалення технологічної схеми розмельного відділення з метою впровадження теплової обробки борошна та збільшення потужності підприємства до 110 т/добу.
The analysis of the technological process of the enterprise shows the perfection of the technological scheme of the grinding department and its reduction. But there are certain fluctuations between the amount of flour produced in the justification area and the needs for this flour. The direction of the reconstruction is to improve the technological scheme of the milling department with the aim of introducing heat treatment of flour and increasing the capacity of the enterprise to 110 t/day
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58188
metadata.dcterms.references: 1. Дробот В.І. Практикум з технології хлібопекарського виробництва. – К.: Ло гос, 2004. – 365 2. Справочник для работников лабораторий хлебопекарных предприятий /К.Н.Чижова, Т.И. Шкваркина, Н.П. Волкова и др. – М.:Пищ. Пром.-сть, 1978. -188с. 3. ДСТУ 2209-93. Борошно, побічні продукти і відходи. Терміни і визначення. 4. ДСТУ БА.2.4-4-95 СПДБ. Основні вимоги до робочої документації. 5. Правила організації і ведення технологічного процесу на борошномельних заводах / Г.Д.Крошко, В.І.Левченко, Л.П. Нікітчук, В.А.Стрій. – К.: Вікол, 1998. – 146 с. 6. Технологічне проектування підприємств борошномельного виробництва: Методичні вказівки до виконання дипломного проекту для студентів, які на вчаються за спец.7.091701 “Технологія зберігання і переробки зерна”/ Укл. Сафонова О.М. – Харків: ХНТУСГ ім.П.Василенка, 2008. – 28 с. 7. Золотарев С.М. Проектирование мукомольных, крупяных и комбикормовых заводов. – М.: Колос, 1976. – 395 с. 8. Мартыненко Я.Ф., Чеботарев О.Н. Проектирование мукомольных и крупяных заводов с основами САПР. – М.: Агропромиздат, 1992. – 240 с. 9. Мерко І.Т., Моргун В.О. Наукові основи і технологія переробки зерна. –Одеса: Друк, 2001. – 348 с. 10. Чеботарев О.Н., Шаззо А.Ю., Мартиненко Я.Ф. Технология муки, крупы и комбикормов. – Москва: ИКЦ «МарТ», Ростов-н/Дону: Издцентр «МарТ», 2004. – 688 с. 11. Казаков Е.Д., Карпиленко Г.П. Биохимия зерна и хлебопродуктов. – СПб.: ГИОРД, 2005. – 512 с. 24. В.А.Бутковский, Л.И.Мерко. Технологии зерноперерабатывающих прои зводств. – М.: Интерграф сервис. – 1999. – 472 с. 25. Егоров Г.А., Мельников Е.М., Максимчук Б.М. Технология муки, крупы и комбикормов. - М.: Колос, 1984. - 376 с. 26. Айзикович Л.Н., Хорцев Б.Н. Технология производства муки. - М.: Колос, 1968. -391 с.
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
181з_21б стн-3-09_Davydova.pdf
  Restricted Access
2.1 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.