Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58120
Title: Аналіз сучасного ринку та технологій виробництва хамону. Проект технологічної лінії з виробництва сиров’ялених виробів зі свинини потужністю 4 т за зміну
Other Titles: Analysis of the current market and technologies for the production of jamon. Project of a technological line for the production of raw dried pork products with a capacity of 4 tons per shift
Authors: Свинаренко, В. В.
metadata.dc.contributor.advisor: Гринченко, Н. Г.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології м’яса
Keywords: сиров’ялені вироби;свинина;хамон;органолептичні;фізико-хімічні;мікробіологічні показники;маркетингове дослідження;розрахунок сировини;обладнання;апаратурно-технологічна лінія;експертиза безпечності технології;raw dried products;pork;jamon;organoleptic;physicochemical;microbiological indicators;market research;calculation of raw materials;equipment;equipment and technological line;technology safety expertise
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Свинаренко В. В. Аналіз сучасного ринку та технологій виробництва хамону. Проект технологічної лінії з виробництва сиров’ялених виробів зі свинини потужністю 4 т за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; кер. Н. Г. Гринченко; Харків: ДБТУ, 2024. 104 с.
Abstract: Кваліфікаційну роботу бакалавра присвячено аналізу сучасного ринку та технологій виробництва хамону, також проекту технологічної лінії з виробництва сиров’ялених виробів зі свинини потужністю 4 т за зміну. В ході виконання проекту було проведено маркетингове дослідження споживання свинних виробів та делікатесної продукції. В ході дослідження було виявлено, що хамон досить популярний серед населення, проаналізовано марки продукту, які користуються попитом і визначено найбільші торгівельні мережі, які представляють продукт. В рамках кваліфікаційної роботи проаналізовано вміст вологи в окремих шматках хамону. Вибрано та обґрунтовано основний асортимент продукції зі свинини, розраховано витрати основної сировини та допоміжних матеріалів, здійснено підбір технологічного устаткування виробництва. Результати досліджень пройшли апробацію з участю автора в умовах освітнього процесу.
The bachelor's qualification work is devoted to the analysis of the modern market and technologies for the production of ham, as well as the project of a technological line for the production of raw pork products with a capacity of 4 tons per shift. During the implementation of the project, a marketing study of the consumption of pork products and delicatessen products was conducted. During the research, it was found that jamon is quite popular among the population, the brands of the product that are in demand were analyzed and the largest retail chains that represent the product were identified. As part of the qualification work, the moisture content in individual pieces of hamon was analyzed. The main assortment of pork products was selected and substantiated, the costs of the main raw materials and auxiliary materials were calculated, and the selection of technological production equipment was carried out. The research results were tested with the author's participation in the educational process.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58120
metadata.dcterms.references: 1. Владислав Петрушенко, Лілія Собко. Хамон – калорійність, корисні речовини, переваги та особливості [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://calorizator.uа/product/beef/jamon-1 2. Генадій Римко, Всеволод Погорєлов. Хамон: опис, особливості, рецепти [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://food.uа/products/6015-hamon 3. Юрій Володимирович Коваленко. Його велич хамон – все про головне. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://alegria realestate.com/uа/articles/life-in-spain/spanish-jamon 4. АПК Інформ Сервіс. Статистика споживання свинини [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.apk-inform.com/uа/news/1538437 5. Державна служба статистики України. Статистична інформація [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/ 6. Гаврилова Д. Хамон / Гаврилова Дар’я. // «Что такое Барселона?». – стр. 34 та 38. 7. Тамара Філатова. Страсти по хамону: все о главном испанском деликатесе[Електронний ресурс]. Режим доступу: https://alegria premium.com/articles/spanish-jamon/ 8. Олена Зарко, Назар Волков, Роман Павлій. Імпорт хамону. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://pigua.info/uа/post/news-of-ukraine-and world/ispania-mozet-priostanovit-proizvodstvo-hamona-iz-za-deficita-zeludej 9. Інформаційний журнал «Meat World» Know the different types of Jamón Ibérico [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://enriquetomas.com/en-uk/blogs/blog-en/know-the-different-types-of jamon-iberico 10. Ашот Магарян. Таємниці приготування і вживання хамона та прошутто [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://feyeriya aromativ.com.ua/ua/a407845-tajny-prigotovleniya-upotrebleniya.html 11. Інформаційний журнал «IberGour» Jamon [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.ibergour.com/en/jamon/produccion_jamon_iberico.html 12.Інформаційний журнал «ZpTown» Вимоги до якості хамону [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://zptown.zp.ua/archives/196 13.Антон Рюдігер, Георгій Судко. Як зробити хамон в домашніх умовах [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://bit.ua/2019/11/hamon-doma/ 14. Гудзенко Л. О. Хамон, прошутто, бастурма, брезаола. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://tykvo.ru/articles/palchiki oblizhesh/vyalenoe-myaso-na-lyuboy-vkus.html 15. Енциклопедія Сучасної України. М'ясопереробна промисловість [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://esu.com.ua/article-70504 16. Віктор Романюк, Леся Толченко. Делікатеси з Іспанії [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://jamonshop.com.ua/uа/ 17.Роман Бебех. Асортимент хамону в Україні [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://tutonjamon.com.ua/ 18. Інформаційний журнал «Кореспондент» Секрети іспанських свинарів. Що робить хамон таким смачним [Електронний ресурс]. Режим доступу:https://ua.korrespondent.net/lifestyle/fooddrinks/1589690-sekreti-ispanskih svinariv-shcho-robit-hamon-takim-smachnim 19. Н.Г. Гринченко, В.М. Онищенко, Т.М. Головко. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційних робіт для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ступеня вищої освіти бакалавр. - стр 23-27. 20. Малишко Р.В. Забруднення середовища [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://ciwf.in.ua/?page_id=491 21.В.М Пасічний, І.М Страшинський. Місце хамону у раціоні людини [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://jamoneria.com.ua/statti/hamon-korist-shkoda/ 22. Інтернет магазин «Фуд Сервіс». [Електронний ресурс]. Режим доступу:https://www.food-service.com.ua/oborudovanie-dlya-myasnoy-tseha-c410 23. ДСТУ 4427:2005 Колбасы сырокопченые и сыровяленые. Общие технические условия. С изменением № 1 и поправками. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://online.budstandart.com/catalog/doc page?id_doc=77100 24. Ю.В Шавронська, П.Г Вартова. Прошуто чи хамон? [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://pesto-italy.com.ua/index.php?route=mpblog/blog&mpblogpost_id=716 25. Р.Т Шелепов, І.Г Римчук. Хамон – що це таке, як його вибрати, приготувати, подати та з’їсти. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://detalibus.com.ua/ 26. У.В Бондар, О.Н Бугай. Как грамотно оборудовать мясной цех?[Електронний ресурс]. Режим доступу: https://np.com.ua/kak-gramotno oborudovat-myasnoj-czeh/ 27. Валерія Дрогоманова. Мясные деликатесы: от хамона до бастурмы [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://bober.ru/eda/myasnye produkty/myasnye-delikatesy-ot-khamona-do-basturmy 28. О.Г Миколенко. Іспанський хамон [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://woodwine.com.ua/informaciya/blog/oda-jamon/ 29. К.К Пивовар, М.О Кузь Почему хамон и другие виды сыровяленого мяса - вполне безопасны [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.bbc.com/ukrainian/vert-fut-russian-43751943 30. О.О Магелько. Документация по производству мяса [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://rolecatcher.com/skills/knowledge/engineering-manufacturing-and construction/manufacturing-and-processing/documentation-concerning-meat production/ 31. Тетяна Острогляд. Хамон – його сорти, як вибрати та подати [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://gastrotravel.club/ua/blog/jamon 32. В.К Терзич, Л.Л Філатова. Хамон Иберико Бейота. Не дайте себя обмануть [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://jamon24.com.ua/blog/khamon-iberiko-beyota-ne-dayte-sebya-obmanut/ 33. Т.Г Бачинська, С.Н Лівакова. Хамон. Гид в Барселоне [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://gidvbarcelone.com/blog/ispanskiy-khamon/ 34. Т.В Лисенко, К.М Тюрпен. История Хамона [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://apetito.com.ua/news/istorija_khamona/2012-12-06-7 35. С.С Теребенко. Іспанський хамон – сувенір-делікатес. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.xt.lviv.ua/blog/ispanskyj-hamon.html 36. А.Р Мазепа. Как производят хамон серрано [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://mirjamona.com/kak-delayut-jamon-serrano/ 37. Діана Новікова. Хранение и употребление хамона [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://eskargo.net/hranenie-i-upotreblenie-hamona.html 38. Анастасія Грубріна. Как хранить хамон [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://vikna.tv/styl-zhyttya/yizha/kak-hranit-hamon-sovety pravilnogo-hraneniya/ 39. Всеволод Наумко, Варвара Савіна. Хранение и употребление хамона [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://eskargo.net/hranenie-i upotreblenie-hamona.html 40. Я. В Лудова. Минимальное потребление мяса в Украине [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://agroportal.ua/ru/news/zhivotnovodstvo/derzhava-zabezpechuye minimalni-normi-spozhivannya-m-yasa 41. Т. М Степаненко, І.М Страшинський, С.Н Вареця. Как хранить хамон в домашних условиях: рекомендации и особенности [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://spanishfoods.com.ua/blog/kak-khranit-khamon-v domashnikh-usloviiakh-rekomendatsii-i-osobennosti/ 42.В.М Первич, І.І Виниченко, Н. О Логвинко. Напівкопчені і копчені ковбаси [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://studfile.net/preview/5193694/page:78/ 43.У. М Петренко, В. Г Самодурова. Ковбаси та копчені вироби[Електронний ресурс]. Режим доступу: https://tovarystvo kraftu.com/kovbasy-ta-kopcheni-produkty/ 44. Л. Д Вовчанська. Хамон и его свойства. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://www.jamonify.com/content/11-propiedades 45. Т. Р Андрієвський. Хамон: користь і шкода [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://blog.tablycjakalorijnosti.com.ua/chym-korysnyj-hamon/ 46. ДСТУ 3273-95. Безпечність промислових підприємств. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://online.budstandart.com/ua/catalog/doc page?id_doc=48089 47. ДСТУ Б А.3.2-12:2009 Система стандартів безпеки праці. Системи вентиляційні. Загальні вимоги. [Електронний ресурс]. Режим доступу:https://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page.html?id_doc=25348 48. НАПБ А.01.001-2014 Правила пожежної безпеки в Україні. [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://online.budstandart.com/ua/catalog/doc page.html?id_doc=60541
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_462_181_20b_07_Svynarenko V_V.pdf
  Restricted Access
4.5 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.