Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57610
Title: | Формування SMM-стратегії ресторану для забезпечення стійкості закладу в умовах військового стану в Україні |
Other Titles: | Formation of the SMM-strategy of the restaurant to ensure the sustainability of the establishment in the conditions of marital state in Ukraine |
Authors: | Пахомова, Ірина Олександрівна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Савицька, Н. Л. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом |
Keywords: | маркетинг;соціальні мережі;SMM;стратегія;ресторан;комунікація;аудит соціальних мереж;ключові показники ефективності |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Пахомова І. О. Формування SMM-стратегії ресторану для забезпечення стійкості закладу в умовах військового стану в Україні: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Бакалавр»: спец. 075 - маркетинг; наук. кер. Н. Л. Савицька. Харків: ДБТУ, 2024. 55 с. |
Abstract: | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Зростання поширеності та рівня використання соціальних мереж населенням зумовлює нові можливості для закладів ресторанного господарства для охоплення аудиторії, поширення інформації про заклад, комунікації та взаємодії. Серед усіх цифрових інструментів, маркетинг в соціальних мережах (SMM) завдяки взаємодії через пости, рекламні кампанії, таргетинг на місцевих мешканців сприяє збільшенню зацікавленості і привабленню клієнтів, що є важливим та необхідним для забезпечення стійкості закладу в умовах військового стану в Україні. Мета кваліфікаційної роботи розвиток теоретичних положень та розробка практичних рекомендацій щодо формування SMM-стратегії ресторану для забезпечення стійкості закладу в умовах військового стану в Україні. Завдання: розкрити сутність, завдання та роль соціальних мереж у маркетинговій діяльності підприємства; опрацювати теоретичні засади формування стратегії SMM; проаналізувати і визначити стан та тенденції розвитку ринку ресторанних послуг; охарактеризувати особливості маркетингової діяльності в соціальних мережах ресторану «Шампань»; розробити практичні рекомендацій щодо формування стратегії маркетингу в соціальних мережах ресторану «Шампань». Об’єкт дослідження теоретичні і практичні аспекти формування SMM-стратегії ресторану для забезпечення стійкості закладу в умовах військового стану в Україні. Предмет дослідження процеси формування SMM-стратегії в закладі ресторанного господарства для забезпечення його стійкості в умовах військового стану в Україні. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів полягає у вирішені проблем формування SMM-стратегії ресторану для забезпечення стійкості закладу в умовах військового стану в Україні, унаслідок якого значно підвищилися загрози для ресторанного бізнесу, зросли витрати, знизився платоспроможний попит та загострилася конкуренція на ринку ресторанних послуг. Публікації за темою (за наявності). За результатами виконання кваліфікаційної роботи видано статтю і збірнику наукових праць ДБТУ «Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг», 2024. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57610 |
metadata.dcterms.references: | 1. Ajina, A. S. 2019. The perceived value of social media marketing: an empirical study of online word-of-mouth in Saudi Arabian context, Entrepreneurship and Sustainability Issues 6(3): 1512-1527. https://doi.org/10.9770/jesi.2019.6.3(32) 2. Akbari, Abdollah Esmael Jahan. "Аn all-inclusive social media marketing strategy framework for businesses." Journal of Research Administration 6.1 (2024). 3. Digital 2024 april global statshot report. URL. https://datareportal.com/reports/digital-2024-april-global-statshot 4. Khan, F., & Siddiqui, K. (2023). The importance of digital marketing. An exploratory study to find the perception and effectiveness of digital marketing amongst the marketing professionals in Pakistan. https://thuvienso.hoasen.edu.vn/bitstream/handle/123456789/14311/THE%20IMPORTANCE%20OF%20DIGITAL%20MARKETING.%20AN%20EXPLORATORY%20STUDY%20TO%20FIND%20THE%20PERCEPTION%20AND%20EFFECTIVENESS%20OF%20DIGITAL%20MARKETING%20AMONGST%20THE%20MARKETING%20PROFESSIONALS%20IN%20PAKISTAN.pdf?sequence=1 5. Li, F., Larimo, J., & Leonidou, L. C. (2021). Social media marketing strategy: definition, conceptualization, taxonomy, validation, and future agenda. Journal of the Academy of Marketing Science, 49, 51-70. https://doi.org/10.1007/s11747-020-00733-3/ 6. Munshi, A., & Munshi, S. (2012). Digital matketing: A new buzz word. ZENITH International Journal of Business Economics & Management Research, 2(7), 190-196. 7. Rosário, A. T., & Dias, J. C. (2023). Marketing strategies on social media platforms. International Journal of E-Business Research, 19(1), 1–25. https://doi.org/10.4018/IJEBR.316969 8. SMM для ресторану – Просування ресторанного бізнесу у соцмережах. https://joinposter.com/ua/post/smm-dlya-restoranu 9. Social media - Statistics & Facts. URL. https://www.statista.com/topics/1164/social-networks/#topicOverview 10. Tips for Increasing Organic Reach, 2019. https://www.linkedin.com/pulse/9-tips-increase-organic-reach-social-media-shubham-giri/ 11. Богдан Н. М., Сегеда І. В. Менеджмент і маркетинг в готельно-ресторанному бізнесі : монографія. Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2024. 168 с. 12. Галюк Я. Д. Методи залучення уваги споживачів за допомогою технологій smm [Електронний ресурс] / Я. Д. Галюк, А. А. Горда, Є. М. Забурмеха // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2019. № 5. С. 57-60. Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchnu_ekon_2019_5_13 13. Жегус О. В. Формування стратегії маркетингу в соціальних мережах закладу вищої освіти. Маркетинг і цифрові технології. 2018. Т. 2, № 2. С. 58-75. URL. http://nbuv.gov.ua/UJRN/mardigt_2018_2_2_8. 14. Жегус О., Савицька Н., Посохова С. Розвиток аналітичного інструментарію маркетингу в соціальних мережах. Journal on economic and social issues. 2022. №2. URL. http://perspectives-ism.eu/full/p222-s005.pdf 15. Іваненко, І. В. (2023). Соціальні мережі як майданчик для реалізації маркетингових комунікацій ресторанних закладів під час війни в україні. https://ir.kneu.edu.ua/server/api/core/bitstreams/d3768bcc-35c5-4f15-991e-021b8ea22b1d/content#page=52 16. Маркетинг у соціальних мережах для бізнесів. URL. https://bannerboo.com/ua/blog/marketyng-u-sotsialnykh-merezhakh-dlya-biznesiv/#targeting 17. Меню ресторану «Шампань». URL. https://www.instagram.com/p/Czb9NWEt9Es/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== 18. Мостова А. Оцінювання ефективності просування бізнесу в соціальних мережах. Економіка та суспільство. 2022 (43). URL. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-43-27 19. Олініченко К. О., Прядко О. М., Клименко М. С. Маркетингові інструменти просування освітніх послуг за допомогою соціальних мереж. Маркетинг і цифрові технології. Том 4, № 3, 2020 с. 34-43 20. Олініченко К.С., Прядко О.М. Соціальні мережі як інструмент рекламної кампанії / Маркетинг та конкурентоспроможність соціально-економічних систем в умовах сталого розвитку : збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Суми, 6-7 червня 2023 р.). Суми: СНАУ, 2023. 2023, С. 198-200 21. Процак, К., & Передрій, М. (2022). Ресторанний бізнес в умовах кризи: проблеми та напрямки розвитку. Економіка та суспільство, (44). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-44-49 22. Прядко О.М., Олініченко К.С. Формування бізнес-моделі у цифровому просторі. Marketing of innovations. Innovations in marketing (2022) : Materials of the International Scientific Internet Conference, Bielsko-Biala, December, 2022. - Bielsko-Biala : WSEH, 2022. - С. 245-247 23. Ресторан «Шампань». URL. https://www.facebook.com/shampan.restauran/ 24. Розробка SMM-стратегії. URL. https://www.kiwiagency.com.ua/strategy.html 25. Сабіров О.В., Вишнікіна О.В., Язіна В.А. Інструменти популяризації підприємств ресторанного господарства у соціальних мережах. Причорноморські економічні студії, Випуск 71. 2021. С. 123-127. 26. Савицька Н.Л. Маркетинг у соціальних мережах: стратегії та інструменти на ринку В2С. Маркетинг і цифрові технології. 2017. Том 1 (No 1). С. 20– 33. 27. Савицька Н.Л., Полевич К.В. Підприємницький маркетинг у соціальній мережі Instagram. Бізнес Інформ. 2016. No11. С. 419–424 28. Савицька Н. Л. Маркетинг у соціальних мережах: стратегії та інструменти на ринку В2С . Маркетинг і цифрові технології. 2017. Т. 1, № 1. С. 20-33. Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mardigt_2017_1_1_6 29. Савицька Н.Л. Людина як суб’єкт сучасного господарського розвитку: монографія. Харків: Форт. 2012. 352 с. URL: https://repo.btu.kharkov.ua/bitstream/123456789/4673/1/%d0%a1%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%86%d1%8c%d0%ba%d0%b0_2012.pdf 30. Савицька Н.Л., Пахуча Е.В., Віннік П.О. Сучасні тенденції управління маркетинговими комунікаціями. Молодий вчений. 2023. № 11 (123). С. 140 – 145. DOI: https://doi.org/10.32839/2304-5809/2023-11-123-5 31. Соболев В. Л. Методичний інструментарій оцінювання маркетингової ефективності. Економічний простір. 2015. № 98. С. 228-238. URL. http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2015_98_24 32. Солодкова, Д. І., Гібкін, К. Р. (2022). Ресторанний бізнес України під час війни. URL. https://repo.btu.kharkov.ua/bitstream/123456789/15720/1/AKTUAL_NI_%20PROBLEMY_HOSTYNNOSTI_22-360-361.pdf 33. Стамат, В. М., Шаркова В. Ю. Розвиток маркетингу ресторанного бізнесу в Україні. «Modern Economics», №43. 2024, С. 110-117 https://modecon.mnau.edu.ua 34. Турчиняк М.К., Кармазіна К.Г. Розвиток закладів гостинності україни під час воєнного стану. https://tourlib.net/statti_ukr/turchyniak5.htm 35. Цвілий С. М., Кукліна Т.С., Зайцева В.М. Маркетинг в готельно-ресторанному господарстві : навчальний посібник. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023. 260 с. 36. Як SMM-ники працюють з кафе та ресторанами. https://bazilik.media/iak-smm-nyky-pratsiuiut-z-kafe-ta-restoranamy/ 37. Як змінилася виручка, середній чек та відвідуваність закладів. Підсумки 2023 року від Poster. https://joinposter.com/ua/blog/management/pidsumky-2023-roku-vid-poster?ref=pidsumky_2023_roku_vid_poster&utm_source=reve&utm_medium=telegram&utm_campaign=pidsumky_2023_roku_vid_poster 38. Як повномасштабна війна відобразилася на кількості інтернет-користувачів в Україні. URL. https://www.slovoidilo.ua/2024/04/15/infografika/suspilstvo/yak-povnomasshtabna-vijna-vidobrazylasya-kilkosti-internet-korystuvachiv-ukrayini 39. Ярмолюк , О., Фісун, Ю., & Шаповалова , А. (2020). Соціальні мережі як сучасний інструмент просування. Підприємництво та інновації, (11-2), 62-65. https://doi.org/10.37320/2415-3583/11.28 |
Appears in Collections: | 075 - "Маркетинг" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_B_075-20b-02_Pakhomova.pdf Restricted Access | 1.17 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.