Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57580
Title: | Розробка елементів програми стимулювання збуту туристичної агенції |
Other Titles: | Development of sales promotion program elements for a travel agency |
Authors: | Дворнікова, Тетяна Сергіївна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Олініченко, К. С. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом |
Keywords: | маркетинг;збутова діяльність;реклама;просування;туризм |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Дворнікова Т. С. Розробка елементів програми стимулювання збуту туристичної агенції: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Бакалавр»: спец. 075 - маркетинг; наук. кер. К. С. Олініченко. Харків: ДБТУ, 2024. 59 с. |
Abstract: | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Сучасні подорожі та туризм перетворюються в потужну галузь економіки. За останні десятиріччя високі темпи розвитку туризму призвели до майже подвоєння персоналу кожні п'ять років у цьому секторі, а витрати на туристські поїздки в світі зросли в півтора рази. Україна має відмінні передумови для розвитку туризму, але його виробництво та продажі ще не відповідають сучасним потребам. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є розробка рекомендацій з удосконалення маркетингу туристичної агенції. Для досягнення поставленої мети у роботі вирішено такі завдання: - визначити сутність і елементи маркетингу у туристичному підприємстві; - окреслити роль маркетингу в туризмі; - дати організаційну характеристику та аналіз основних показників діяльності туристичного агентства; - здійснити аналіз засобів просування продуктів туристичного агентства «Відпочинок на всі 100%»; - розробити елементи програми стимулювання збуту туристичної агенції «Відпочинок на всі 100%». Об’єктом кваліфікаційної роботи є туристичне агентство «Відпочинок на всі 100%». Предметом дослідження є процес маркетингу, який застосовується для приваблення туристів до послуг туристичної агенції. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів полягає у можливості підприємства ухвалювати обґрунтовані рішення щодо проведення маркетингових заходів з метою залучення нових клієнтів. За результатами досліджень опубліковано 1 тези доповіді: Олініченко К., Дворнікова Т., Бєлєвцов В. Особливості маркетингової збутової політики туристичних послуг. Сталий розвиток складних соціально-економічних систем в умовах сучасних змін та викликів: Збірник тез доповідей I Міжнародної науково практичної конференції (Івано-Франківськ, 16-17 травня 2024 року), Івано Франківськ: ІФНТУНГ, 2024. С. 335-337. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57580 |
metadata.dcterms.references: | 1. Pakhucha, E., Babko, N., Bilousko, T., Bilousko, R., Vynohradenko, S., & Azizov, O. Strategic Analysis of Export Activities of Enterprises to Ensure Sustainable Development. European Journal of Sustainable Development. 2021, 10(4), 251-270. 2. Pylypenko, A.A., Savytska, N.L., Vaksman, R.V., Uhodnikova, O.I., Schevchenko, V.S. Methodical maintenance of management of logistic activity of the trade enterprise: Economic and legal support. Journal of Advanced Research in Law and Economics, 2019, 10(6), 1723–1731. URL: https://journals.aserspublishing.eu/jarle/article/view/4943. 3. Агафонова Л.Г., Агафонова О.Є. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: Ціноутворення, конкуренція, державне регулювання /Навіч. Посібник. - К.: Знання України, 2002. - 358 с. 4. Барибіна Я.О. Роль інформаційно-комунікаційної складової в управлінні туристичною дестинацією. Економічний аналіз, 2020. Т. 30. № 1(1). С. 15-21. 5. Бубенець І. Г. Впровадження сучасних трендів маркетингу в умовах цифрової трансформації економічної системи підприємства. Цифрова трансформація та диджитал технології для сталого розвитку всіх галузeй сучасної освіти, науки і практики: матеріали міжнар. наук.- практ. конф., 26 січня 2023 р. / За заг. ред.І. Жуховського, З. Шарлович, О. Мандич / Міжнародна Академія Прикладних Наук (Республіка Польща) – Державний біотехнологічний університет (Україна). – Ломжа, Польща, 2023. Ч. 1. 362 с.146-153. URL: https://repo.btu.kharkov.ua/bitstream/123456789/29065/1/Zbi%C3%B3r_prac_Tom_1_2023-149-153.pdf 6. Бубенець І. Г., Сломінцев Д. М. Сучасні аспекти цифрового маркетингу: основні показники ефективності. Бізнес-Информ. 2022. № 11. С. 271-276. URL: https://repo.btu.kharkov.ua/bitstream/123456789/20411/1/business-inform-2022-11_0-pages-271_276%20Bubenets%20.pdf 7. Бубенець І. Г., Чатченко О. Є. Маркетингова діяльність підприємств в умовах кризи. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2022. № 3, (306). С. 323-326. URL: http://journals.khnu.km.ua/vestnik/wp-content/uploads/2022/07/2022-306-48.pdf 8. Бубенець І. Г., Чатченко О. Є. Трансформація моделі бізнесу в процесі цифровізації економіки України. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2022. №1-2(39). С. 62-68. URL: https: //repo.btu.kharkov.ua/bitstream/123456789/22580/1/TRANSFORMATSIYA_3-4_22.pdf 9. Буднікевич І.М., Баранюк Д.С., Крупенна І.А. Загрози та можливості розвитку туристичних дестинацій у сучасних умовах: маркетинговий аспект. Вісник Хмельницького національного університету, 2020. № 5. С. 42-48. 10. Гладкий О.В., Мазурець Р.Р. Концептуальні засади бренд-менеджменту та його вплив на розвиток туристичної дестинації. Географія та туризм, 2019. Вип. 52. С. 3-9. 11. Гур’єв В.О., Дикань В.В. Особливості розробки сучасної маркетингової стратегії туристичної дестинації через соціальні мережі. Бізнес Інформ, 2021. № 3. С. 260-266. 12. Державна служба статистики України. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/ 13. Жегус О. В. Аналітичний маркетинг в умовах нових викликів. Маркетинг і логістика в системі менеджменту: матеріали XІV Міжнародної науково-практичної конференції. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2022. С. 88-91 14. Жегус О. Стратегування як драйвер змін в умовах сучасних викликів. Стратегічні імперативи сучасного менеджменту: матеріали VI Міжнародної науково-практичної конференції К.: КНЕУ, 2022. С. 210-214 15. Жегус О.В. Методологічні засади аналітичного маркетингу та особливості його використання в умовах сучасних шоків. Ефективна економіка. 2023. № 4. URL: https://www.nayka.com.ua/index.php/ee/article/view/1412/1422 16. Іванов Є. Сучасні тенденції брендингу. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : матер. Міжнар. наук.-практ. інт.-конф., 2 листопада 2022 р. Харків: Державний біотехнологічний ун-т, 2022. С. 90-91. 17. Кожухівська Р.Б. Підвищення конкурентоздатності туристичної дестинації. Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, 2020. Т. 31(70). № 1. С. 160-164. 18. Кожухівська Р.Б. Управління конкурентоздатністю туристичної дестинації. Східна Європа: економіка, бізнес та управління, 2020. Вип. 1. С. 175-179. 19. Корж Н.В., Онищук Н.В. Фактори інноваційного розвитку туристичних дестинацій. Економіка і організація управління, 2021. Вип. 4. С. 45-54. 20. Костинець В.В. Тенденції цифровізації у сфері брендингу туристичних дестинацій. Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, 2019. Т. 30(69). № 6(2). С. 26-30. 21. Любіцева О.О., Бєлоусова Н.В., Скоростецька О.О. Особливості формування туристичної дестинації як елемента смарт-міста. Географія та туризм, 2020. Вип. 58. С. 3-10. 22. Михайліченко Г.І. Управління потенціалом туристичних дестинацій. Інноваційна економіка, 2020. № 1-2. С. 133-138. 23. Мостенська Т.Л. Основи маркетингу: Нав. посіб. К.: Кондор, 2011. 240 с. 24. Олініченко К. О., Прядко О. М., Клименко М. С. Маркетингові інструменти просування освітніх послуг за допомогою соціальних мереж. Маркетинг і цифрові технології. Том 4, № 3, 2020 с. 34-43 25. Олініченко К., Дворнікова Т., Бєлєвцов В. Особливості маркетингової збутової політики туристичних послуг. Сталий розвиток складних соціально-економічних систем в умовах сучасних змін та викликів: Збірник тез доповідей I Міжнародної науково-практичної конференції (Івано-Франківськ, 16-17 травня 2024 року), Івано-Франківськ: ІФНТУНГ, 2024. С. 335-337. 26. Олініченко К.С., Прядко О.М. Соціальні мережі як інструмент рекламної кампанії / Маркетинг та конкурентоспроможність соціально-економічних систем в умовах сталого розвитку : збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Суми, 6-7 червня 2023 р.). Суми: СНАУ, 2023. 2023, С. 198-200. 27. Олініченко К.С., Чміль Г.Л., Прядко О.М. Маркетингові технології просування інноваційного продукту за допомогою брендингу. Науковий погляд: економіка та управління. 2023. № 3 (83). С. 102–110. DOI: https://doi.org/10.32782/2521-666X/2023-83-14 URL: http://scientificview.umsf.in.ua/archive/2023/3_83_2023/16.pdf 28. Олініченко КС Використання користувальницького контенту для просування та впізнаваності бренду. Маркетингові інновації в освіті, туризмі, готельно-ресторанній, харчовій індустрії та торгівлі: тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., присвяченої 50-річчю заснування Харківського державного університету харчування та торгівлі, 3 жовтня 2017 р. Харків: ХДУХТ, 2017. С. 69-71. 29. Онлайн-путівник по Україні. Режим доступу: https://ua.igotoworld.com 30. Планування діяльності підприємства: Навч. посіб. Для самост. вивчення дисципліни. / М.А. Бєлов, Н.М. Євдокимова, В.Є. Москалюк та ін., За заг.ред. В.Є.Маслюка. - К.: КНЕУ, 2022. - 252с. 31. Поведінка споживачів: Навч. посіб. / Центральна спілка споживчих товариств України; Львівська комерційна академія / С.В. Скибінський (уклад.). - Л.: Видавництво Львівської комерційної академії, 2010. - 104 с. 32. Правове регулювання туристичної діяльності України: Збірник нормативно - правових актів / Під.заг.ред. проф. В.К. Федорченка; Київ, ун - т туризму, економіки та права. - К.: Юрінко Інтер, 2022. - 640с. 33. Прядко О.М., Олініченко К.С. Формування бізнес-моделі у цифровому просторі / О. М. Прядко, К. С. Олініченко // Marketing of innovations. Innovations in marketing (2022) : Materials of the International Scientific Internet Conference, Bielsko-Biala, December, 2022. - Bielsko-Biala : WSEH, 2022. - С. 245-247 34. Прядко О.М., Олініченко К.С. Формування ключових компетенцій персоналу в процесі цифровізації. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі: тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2023 р.; Державний біотехнологічний ун-т. Харків: ДБТУ, 2023. С. 172-174 35. Прядко О.М., Чміль Г.Л., Олініченко К.С. Брендування як елемент формування іміджу продукції FMCG. Науковий погляд: економіка та управління. 2023. №1(81). DOI: https://doi.org/10.32782/2521-666X/2023-81-11 36. Романова А.А. Дослідження туристичних потоків дестинації: теорія та практика. Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, 2020. Т. 31(70). № 6. С. 65-69. 37. Савицька Н.Л. Людина як суб’єкт сучасного господарського розвитку: монографія. Харків: Форт. 2012. 352 с. URL: https://repo.btu.kharkov.ua/bitstream/123456789/4673/1/%d0%a1%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%86%d1%8c%d0%ba%d0%b0_2012.pdf 38. Савицька Н.Л. Основні тенденції суб’єктності в умовах становлення економіки знань. Проблеми економіки. 2012. № 1. С. 20–23. URL: https://www.problecon.com/export_pdf/problems-of-economy-2012-1_0-pages-20_23.pdf 39. Савицька Н.Л., Кот О.В., Кот М.С. Канали маркетингових комунікацій як засіб підвищення комунікативної активності підприємств торгівлі. Глобальні та національні проблеми економіки. 2017. Вип. 15. С.306-310. URL: http://global-national.in.ua/archive/15-2017/62.pdf 40. Савицька Н.Л., Мелушова І.Ю. Управління результативністю маркетингу: навчально-методичний посібник. У 2-х ч. Ч. 1. Харків: ХДУХТ, 2018. 116. 41. Савицька Н.Л., Пахуча Е.В. Ринкова резильєнтність бізнесу: теоретичний конструкт. Бізнес Інформ. 2024. № 2. С.257-244. DOI: https://doi.org/10.32983/2222-4459-2024-2-244-257. 42. Семак Б.Б. Вплив пандемії COVID-19 на маркетинг туристичних дестинацій. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, 2021. № 2. С. 64-71. 43. Смаль Б.А. Інституційні засади підвищення рівня якості продукції та послуг туристичних дестинацій. Економічний форум, 2021. № 4. С. 62-69. 44. Тимошенко К.В. Концептуальні засади формування та розвитку конкурентних переваг дестинації на туристичному ринку. Економічний простір, 2020. № 161. С. 99-103. 45. Торговельне підприємництво: навчально-методичний посібник. / Н.Л. Савицька, І.Ю. Мелушова, А.В. Красноусов, К.С. Олініченко. Харків: Видавництво Іванченка І. С., 2017. 214 с. 46. Тохтамиш Т.О. Ефективна комунікація як запорука створення успішного бренду. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі матер. Міжнар. наук.-практ. інт.-конф., 2 листопада 2022 р. Харків: Державний біотехнологічний ун-т, 2022. С. 208-210. 47. Туризм на Харківщині. Природно-рекреаційні ресурси та історико-культурний потенціал регіону : бібліогр. путівник / Упр. культури і туризму Харк. облдержадмін., Харк. обл. універс. наук. б-ка; уклад. Г.М.Єрофєєва. Х., 2008. 203 с. 48. Українська асоціація маркетингу [Електроний ресурс] – Режим доступу : http:// www.uam.in.ua 49. Уніфіковані технології готельних послуг: Навч. посіб. / За ред. проф. В.К.Федорченка; Л.Г. Лук’янова, Т.Т. Дорошенко та ін. - К.: Вища шк., 2001. 237 с. 50. Федорченко В.К., Мініч І.М. Туристський словник-довідник: навчальний посібник. - К.: Дніпро, 2000. - 160 с. 51. Чекаділов Е.І. Брендинг як невід’ємна складова загальної стратегії розвитку підприємства. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : матер. Міжнар. наук.-практ. інт.-конф., 2 листопада 2022 р. Харків: Державний біотехнологічний ун-т, 2022. С. 91-93. |
Appears in Collections: | 075 - "Маркетинг" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_B_075-20b-01_Dvornikova.pdf Restricted Access | 1.24 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.