Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5754
Назва: | Механізм формування цінового ланцюга на тваринницьку продукцію в сучасних умовах розвитку України |
Інші назви: | Механизм формирования ценовой цепи на животноводческую продукцию в современных условиях развития Украины The mechanism of formation of the price chain for livestock products in modern conditions of development of Ukraine |
Автори: | Кравченко, О. М. |
Ключові слова: | механізм ціноутворення;ціновий ланцюг;продукція тваринництва;агропродовольчий ринок;структура споживчої ціни;соціально-економічні показники;механизм ценообразования;ценовая цепь;продукция животноводства;агропродовольственный рынок;структура потребительской цены;социально-экономические показатели;a pricing mechanism;price chain;livestock products;agrofood market;structure of consumer prices;social and economic indicators |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | ХНТУСГ |
Бібліографічний опис: | Кравченко О. М. Механізм формування цінового ланцюга на тваринницьку продукцію в сучасних умовах розвитку України. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 202 «Економічні науки». 2019. С. 119-131. |
Серія/номер: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 202 |
Короткий огляд (реферат): | Метою дослідження стало кількісна оцінка механізму ціноутворення на продукцію тваринництва та аналіз основних соціально-економічних показників розвитку країни задля обґрунтування напрямів інтеграційних процесів між основними учасниками
агропродовольчого ринку. Для досягнення поставленої мети використано системний підхід, методи узагальнення, індукції, дедукції, аналізу, синтезу та порівняння. Результатом дослідження стало розширення знань щодо особливостей формування цінового ланцюга на тваринницьку продукцію; представлення спрощеної схеми ланцюга поставок тваринницької продукції; кількісне визначення частки кожного учасника цінового ланцюга. Дослідження зазначених питань дало можливість обґрунтувати стратегічний напрям розвитку агропродовольчого сектора, що має практичну значущість під час прийняття рішень щодо державного регулювання питань продовольчої безпеки країни. Целью исследования стало количественная оценка механизма ценообразования на продукцию животноводства и анализ основных социально-экономических показателей развития страны для обоснования направлений интеграционных процессов между основными участниками агропродовольственного рынка. Для достижения поставленной цели использованы системный подход, методы обобщения, индукции, дедукции, анализа, синтеза и сравнения. Результатом исследования стало расширение знаний об особенностях формирования ценовой цепи на животноводческую продукцию; представления упрощенной схемы цепи поставок животноводческой продукции; количественное определение доли каждого участника ценового цепи. Исследование указанных вопросов позволило обосновать стратегическое направление развития агропродовольственного сектора, имеет практическую значимость при принятии решений по государственному регулированию вопросов продовольственной безопасности страны. The purpose of the study was to carry out a quantitative assessment of the livestock products pricing mechanism and to analyze the main social and economic indicators of the country’s development in order to justify the directions of integration processes between the main participants of the agrofood market. A systematic approach, methods of generalization, induction, deduction, analysis, synthesis and comparison were used to achieve this goal. As a result of the studies knowledge about the features of formation of the livestock products price chain, was expanded; included a presentation of a simplified scheme of the livestock products supply chain; a quantitative determination of the share of each participant of the price chain. Study of these issues allows to justify the strategic direction of development of the agrofood sector, which is of practical importance when making decisions on state regulation of food security issues of the country. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5754 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 202: Економічні науки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
15.pdf | 692.41 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.