Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5630
Title: Применение оптико математического метода для описания неоднородности структуры режущего инструмент
Other Titles: Application of the optical-mathematical method for inhomogeneity description of the cutting tool structure
Authors: Скобло, Т. С.
Романюк, С. П.
Сидашенко, А. И.
Белкин, Е. Л.
Keywords: тонкостенный режущий инструмент;структура;неоднородность;дефекты;изображение;thin-walled cutting tool;structure;heterogeneity;defects;image
Issue Date: 2017
Publisher: Харків
Citation: Скобло Т. С., Романюк С. П., Сидашенко А. И., Белкин Е. Л. Применение оптико математического метода для описания неоднородности структуры режущего инструмент. Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів. 2017. № 8. С. 159-166
Series/Report no.: Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів;№ 8
Abstract: Выполнены исследования степени структурной неоднородности металла ножей из сталей 65Г и 20Х13 до- и после эксплуатации при помощи оптико-математического метода. Проведен сравнительный анализ особенностей структурообразования в различных зонах (лезвия и основной части) режущего инструмента в процессе всего жизненного цикла. С помощью предложенного метода выявлены дефекты, влияющие на срок службы и надежность ножей.
The degree of structural inhomogeneity of the knives metal that made from «65Г» and «20X13» steels before and after operation using the optical-mathematical method has been studied. A comparative analysis of the structure formation features in various zones (blade and main part) of the cutting tool in the course of the whole life cycle was carried out. With the help of the proposed method, defects that influence on the service life and reliability of the knives have been identified.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5630
Appears in Collections:№ 8

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
23.pdf1.46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.