Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/55184
Название: | Звіт про науково-дослідну роботу "Розробка способів та обладнання для виробництва кулінарних м`ясних виробів з додаванням рослинної сировини" (остаточний) |
Авторы: | Михайлов, В. М. Черевко, О. І. Ляшенко, Б. В. Загорулько, О. Є. Загорулько, А. М. Маяк, О. А. Шевченко, А. О. Прасол, С. В. Постаджиєв, О. І. Лаврук, В. В. Ібаєв, Е. Б. Сабадаш, С. М. |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Михайлов В. М., Черевко О. І., Ляшенко Б. В., Загорулько О. Є., Загорулько А. М., Маяк О. А., Шевченко А. О., Прасол С. В., Постаджиєв О. І., Лаврук В. В., Ібаєв Е. Б., Сабадаш С. М. Звіт про науково-дослідну роботу "Розробка способів та обладнання для виробництва кулінарних м`ясних виробів з додаванням рослинної сировини" (остаточний). Харків: ДБТУ, 2022. 84 с. |
Серия/номер: | ;0120U105770 |
Краткий осмотр (реферат): | Мета роботи– розробка нових енергоефективних способів та обладнання для виробництва кулінарних м’ясних виробів з додаванням рослинної сировини. Очікувані результати – економія матеріальних та енергоресурсів під час реалізації процесів виробництва кулінарних м’ясних виробів з додаванням рослинної сировини. Місце впровадження – харчова промисловість, заклади ресторанного господарства. Вид продукції – розробка енергоефективних способів та нового обладнання для виробництва кулінарних м’ясних виробів, заключний звіт. Розглянуто науково-прикладне завдання підвищення енерго- та ресурсоефективності концентрування та сушіння в процесах виробництва м’ясних кулінарних виробів з додаванням рослинної сировини. Запропоновано способи приготування асортименту м’ясних кулінарних виробів на основі рослинної сировини із застосуванням електроконтактного нагрівання, НВЧ та ІЧ-обробки, зокрема напівфабрикатів з пряних овочів, овочевих наповнювачів для січених кулінарних виробів. Наведено результати досліджень технологічних показників та показників якості зазначеної продукції. Також розглянуто конструкції та техніко-експлуатаційні показники апаратів для реалізації цих способів. Запропоновані технології кулінарних м’ясних виробів з додаванням рослинної сировини та нові апарати для їх реалізації можуть успішно використовуватися на підприємствах малих харчових, переробних виробництв і ресторанних господарствах України та бути конкурентноспроможними на світовому ринку. Економічне значення запропонованих науково-технічних рішень у даній роботі визначається їх прикладним характером, оскільки вони не тільки мають наукову новизну, але й доведені до стадії інженерно-технологічних рішень у сфері виробництва та є джерелом економічного ефекту. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/55184 |
Располагается в коллекциях: | Звіти НДР |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Zvit_Mykhaylov_Cherevko.pdf | 2.5 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.