Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/54229
Название: | Звіт про науково-дослідну роботу "Консолідація та ампліфікація нових інтерактивних технологій викладання іноземних мов з метою формування професійної компетентності фахівців сфери харчування та торгівлі в межах системно-кластерного підходу" (остаточний) |
Авторы: | Колесник, А. О. Муравйова, О. М. Анастасьєва, О. А. Герман, Л. В. Єлісеєнко, А. П. Ємельянова, Є. С. Удовенко, І. В. Мануєнкова, О. О. Дегтярьова, К. О. Карась, А. В. Кібенко, Л. М. Крупей, М. І. Логінова, О. В. Ляхова, І. В. Чорна, В. Л. Шульга, І. В. |
Ключевые слова: | інтерактивні технології (ІТ);компетентнісний підхід;комунікативна компетенція;метод тандемів;мотивація;навчальні матеріали;професійна компетенція |
Дата публикации: | 2023 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Колесник А. О., Муравйова О. М., Анастасьєва О. А., Герман Л. В., Єлісеєнко А. П., Ємельянова Є. С., Удовенко І. В., Мануєнкова О. О., Дегтярьова К. О., Карась А. В., Кібенко Л. М., Крупей М. І., Логінова О. В., Ляхова І. В., Чорна В. Л., Шульга І. В. Звіт про науково-дослідну роботу "Консолідація та ампліфікація нових інтерактивних технологій викладання іноземних мов з метою формування професійної компетентності фахівців сфери харчування та торгівлі в межах системно-кластерного підходу" (остаточний). Харків: ДБТУ, 2023. 115 с. |
Серия/номер: | 0121U114568 |
Краткий осмотр (реферат): | Об’єкт дослідження – освітній процес у немовному ЗВО. Мета роботи: обґрунтування теоретичних засад, систематизація та експериментальна перевірка сучасних освітніх підходів до формування іншомовних навичок професійного та ділового спілкування фахівців сфери харчування та торгівлі засобами інтерактивних технологій викладання іноземних мов. Методи дослідження – аналіз навчально-методичних матеріалів, порівняння та узагальнення різних поглядів та досвіду організації професійної іншомовної підготовки, узагальнення, моделювання, спостереження та діагностування. В роботі показано багатогранність нових інтерактивних технологій з точки зору кластерів фахової білінгвальної освіти та їх роль у становленні суспільства нового типу. Уточнені й поглиблені уявлення про сутнісну характеристику понять «компетенція», «компетентнісний підхід». Виокремлено моделі професійної підготовки фахівців торговельно-харчової сфери в контексті формування фахової комунікативної компетентності. Визначено можливості формування професійних якостей на заняттях з іноземної мови професійного спрямування в системі підготовки майбутніх фахівців торговельно-харчової галузі. Експериментально перевірено ефективність інтерактивної методики навчання професійної іноземної мови з метою набуття майбутніми фахівцями торговельно-харчової галузі професійних компетентностей. Визначено, що важливу роль при цьому відіграє вміння працювати в тандемі (практика, яка широко застосовується європейськими закладами освіти). Новизна і науковий рівень одержаних результатів полягає в тому, що у процесі роботи було визначено ознаки, принципи та умови реалізації успішного інтерактивного навчання; здійснено емпіричну інтерпретацію та розкрито особливості впровадження методу тандемів в процес вивчення іноземних мов. Значимість та практичне застосування полягає в розробці комплексу оцінних і діагностичних методик визначення рівня сформованості фахової іншомовної компетенції студентів та у діяльності Науково-навчального центру «Культура іноземної та української наукової мови». |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54229 |
Располагается в коллекциях: | Звіти НДР |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Kolesnyk_Konsolidatsiya.pdf | 1.5 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.