Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/54229
Title: Звіт про науково-дослідну роботу "Консолідація та ампліфікація нових інтерактивних технологій викладання іноземних мов з метою формування професійної компетентності фахівців сфери харчування та торгівлі в межах системно-кластерного підходу" (остаточний)
Authors: Колесник, А. О.
Муравйова, О. М.
Анастасьєва, О. А.
Герман, Л. В.
Єлісеєнко, А. П.
Ємельянова, Є. С.
Удовенко, І. В.
Мануєнкова, О. О.
Дегтярьова, К. О.
Карась, А. В.
Кібенко, Л. М.
Крупей, М. І.
Логінова, О. В.
Ляхова, І. В.
Чорна, В. Л.
Шульга, І. В.
Keywords: інтерактивні технології (ІТ);компетентнісний підхід;комунікативна компетенція;метод тандемів;мотивація;навчальні матеріали;професійна компетенція
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Колесник А. О., Муравйова О. М., Анастасьєва О. А., Герман Л. В., Єлісеєнко А. П., Ємельянова Є. С., Удовенко І. В., Мануєнкова О. О., Дегтярьова К. О., Карась А. В., Кібенко Л. М., Крупей М. І., Логінова О. В., Ляхова І. В., Чорна В. Л., Шульга І. В. Звіт про науково-дослідну роботу "Консолідація та ампліфікація нових інтерактивних технологій викладання іноземних мов з метою формування професійної компетентності фахівців сфери харчування та торгівлі в межах системно-кластерного підходу" (остаточний). Харків: ДБТУ, 2023. 115 с.
Series/Report no.: 0121U114568
Abstract: Об’єкт дослідження – освітній процес у немовному ЗВО. Мета роботи: обґрунтування теоретичних засад, систематизація та експериментальна перевірка сучасних освітніх підходів до формування іншомовних навичок професійного та ділового спілкування фахівців сфери харчування та торгівлі засобами інтерактивних технологій викладання іноземних мов. Методи дослідження – аналіз навчально-методичних матеріалів, порівняння та узагальнення різних поглядів та досвіду організації професійної іншомовної підготовки, узагальнення, моделювання, спостереження та діагностування. В роботі показано багатогранність нових інтерактивних технологій з точки зору кластерів фахової білінгвальної освіти та їх роль у становленні суспільства нового типу. Уточнені й поглиблені уявлення про сутнісну характеристику понять «компетенція», «компетентнісний підхід». Виокремлено моделі професійної підготовки фахівців торговельно-харчової сфери в контексті формування фахової комунікативної компетентності. Визначено можливості формування професійних якостей на заняттях з іноземної мови професійного спрямування в системі підготовки майбутніх фахівців торговельно-харчової галузі. Експериментально перевірено ефективність інтерактивної методики навчання професійної іноземної мови з метою набуття майбутніми фахівцями торговельно-харчової галузі професійних компетентностей. Визначено, що важливу роль при цьому відіграє вміння працювати в тандемі (практика, яка широко застосовується європейськими закладами освіти). Новизна і науковий рівень одержаних результатів полягає в тому, що у процесі роботи було визначено ознаки, принципи та умови реалізації успішного інтерактивного навчання; здійснено емпіричну інтерпретацію та розкрито особливості впровадження методу тандемів в процес вивчення іноземних мов. Значимість та практичне застосування полягає в розробці комплексу оцінних і діагностичних методик визначення рівня сформованості фахової іншомовної компетенції студентів та у діяльності Науково-навчального центру «Культура іноземної та української наукової мови».
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54229
Appears in Collections:Звіти НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZVIT_Kolesnyk_Konsolidatsiya.pdf1.5 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.