Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53573
Title: Дослідження продуктивності кролів м′ясо-шкуркових порід різної статі та віку
Other Titles: Study of the productivity of rabbits of meat and skin breeds of different sexes and ages
Authors: Гончаренко, Артур Миколайович
metadata.dc.contributor.advisor: Данілова, Тетяна Миколаївна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра технологій тваринництва і птахівництва
Keywords: кролі;молодняк;жива маса;сірий велетень;середньодобовий приріст;м'ясо-шкуркові породи;rabbits;young animals;live mass;gray giant;average daily growth;meat and fur breeds
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Гончаренко А. М. Дослідження продуктивності кролів м′ясо-шкуркових порід різної статі та віку: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. Т. М. Данілова; Харків: ДБТУ, 2023. 79 с.
Abstract: Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Збереження продуктивності кролів м′ясо-шкуркових порід є глобальною проблемою, оскільки генофонд, представлений малочисельними, локальними та оборигенними породами знаходиться під постійним натиском порід промислового значення. Відзначається поступове витіснення відчизняних порід з традиційних зон їх розведення шляхом застосування схрещування з більш продуктивними типами і породами, або ж фізична ліквідація поголів’я (забій) та заміна іншим, сучасними породами. У процесі зникненням аборигенних порід кролів втрачаються і цінні, притаманні їм господарсько корисні ознаки, обумовлені тривалою еволюцією цих порід. У їх числі, перш за все відмінна пристосованість до технічно-господарсько умов, стійкість до певних захворювань, унікальні якісні характеристики продукції. Робота присвячена дослідженню продуктивності кролів м′ясо-шкуркових порід різної статі та віку
Relevance of the topic of the qualification work: Preservation of the productivity of rabbits of meat and skin breeds is a global problem, since the gene pool represented by small, local and indigenous breeds is under constant pressure from breeds of industrial importance. The gradual displacement of non-native breeds from the traditional areas of their breeding by the use of crossbreeding with more productive types and breeds, or the physical elimination of livestock (slaughter) and replacement by other, modern breeds, is noted. In the process of the disappearance of aboriginal breeds of rabbits, the valuable economic and useful characteristics characteristic of them, due to the long evolution of these breeds, are also lost. Among them, first of all, excellent adaptability to technical and economic conditions, resistance to certain diseases, unique quality characteristics of products. The work is devoted to the study of the productivity of rabbits of meat and skin breeds of different sexes and ages. The purpose of the qualification work: Study of the productivity of rabbits of meat and skin breeds of different sexes and ages, to find ways to increase competitiveness and preserve the gene pool of these breeds in modern conditions.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53573
Appears in Collections:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023-M-204-T-22m Honcharenko_A.pdf
  Restricted Access
1.93 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.