Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53571
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorГончарова, І. І.-
dc.contributor.authorХрамцов, Олександр Дмитрович-
dc.date.accessioned2024-05-24T11:52:27Z-
dc.date.available2024-05-24T11:52:27Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationХрамцов О. Д. Удосконалення технології виробництва молока на тваринницьких фермах України: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. І. І. Гончарова; Харків: ДБТУ, 2023. 90 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53571-
dc.description.abstractЕксперементпльно встановлено, що додавання до раціону дійних корів кормового концентрату «Живина», позитивно впливає на рівень молочної продуктивності, хімічний склад молока, прояв відтворних функцій, що підтверджує доцільність його використання в годівлі корів української червоно-рябої молочної породи. Введення кормового концентрату Живина у кількості 200 г до складу раціону дослідної групи, дозволило збалансувати мінерально-вітамінний склад раціону та сприяє підвищенню середньодобового надою молока натуральної жирності на 1,3 кг або ж 5,2%, збільшенню масової частки жиру і білку в молоці на 0,26 % та 0,07 % відповідно. У перерахунку на базисну жирність, корови дослідної групи перевершували своїх аналогів з контрольної групи за валовим надоєм на 146 кг, та за середньодобовим надоєм – на 2,43 кг, що становить 9,7 % відносно контролю.uk_UA
dc.description.abstractExperimentally, it was found that the addition of Zhyvina feed concentrate to the diet of dairy cows has a positive effect on the level of milk production, the chemical composition of milk, and the manifestation of reproductive functions, which confirms the feasibility of its use in feeding Ukrainian Red and White dairy cows. The introduction of Zhyvina feed concentrate in the amount of 200 g into the diet of the experimental group allowed to balance the mineral and vitamin composition of the diet and contributed to an increase in the average daily milk yield of natural fat by 1.3 kg or 5.2%, an increase in the mass fraction of fat and protein in milk by 0.26% and 0.07%, respectively. In terms of basic fat content, the cows of the experimental group outperformed their counterparts from the control group by 146 kg in gross milk yield and by 2.43 kg in average daily milk yield, which is 9.7% compared to the control.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectвідтворна здатністьuk_UA
dc.subjectкормовий концентратuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectмакроелементиuk_UA
dc.subjectмікроелементиuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва молока на тваринницьких фермах Україниuk_UA
dc.title.alternativeImproving milk production technology on Ukrainian dairy farmsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра генетики, розведення та селекційних технологій в тваринництві-
Appears in Collections:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023-204-T-22m_Khramtsov O_D.pdf
  Restricted Access
1.16 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.