Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/53570
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Гончарова, І. І. | - |
dc.contributor.author | Чиркова, Тетяна Іванівна | - |
dc.date.accessioned | 2024-05-24T11:44:19Z | - |
dc.date.available | 2024-05-24T11:44:19Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Чиркова Т. І. Оптимізація технологічних процесів відтворення свиней в умовах промислового свинарства: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. І. І. Гончарова; Харків: ДБТУ, 2023. 90 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53570 | - |
dc.description.abstract | За результатами експериментальних досліджень встановлено, що середнє багатопліддя груп свиноматок із сервіс-періодом 1-7 днів становило 12,25 гол. У групах свиноматок із сервіс-періодом 21-28 днів -14,4 гол., і в групах свиноматок із сервіс-періодом 45 днів і більше - 13,57 гол. Найбільше збільшення багатопліддя при зростанні сервіс-періоду відмічено в групі свиноматок із сервіс-періодом 21-28 днів. Найвища крупноплідність 1,56 кг була у груп свиноматок із сервіс-періодом 21-28 днів, що більше на 0,267 кг, ніж у груп свиноматок із сервіс-періодом 1-7 днів. у групах свиноматок із сервіс-періодом 1-7 днів становила 11,23 гол. При використанні сервіс періоду 21-28 днів кількість відлучених поросят збільшився на 1,6 гол., при використанні сервіс-періоду 45 днів і більше це збільшення було 1,84 гол. Жива маса поросят при відлученні у віці 18 днів становила 5,388 кг, а при відлученні в 21-денному віці на 0,438 г більше (Р<0,05). При відлученні у 24- денному віці цей показник становив 6,407 кг, що на 1,019 кг більше, ніж при відлученні поросят у 18-денному віці (Р<0,001). | uk_UA |
dc.description.abstract | According to the results of experimental studies, it was found that the average multiplicity of groups of sows with a service period of 1-7 days was 12.25 gilts. In groups of sows with a service period of 21-28 days - 14.4 gilts, and in groups of sows with a service period of 45 days and more - 13.57 gilts. The greatest increase in multiplicity with increasing service period was noted in the group of sows with a service period of 21-28 days. The highest fertility of 1.56 kg was in the groups of sows with a service period of 21-28 days, which is 0.267 kg more than in the groups of sows with a service period of 1-7 days. in the groups of sows with a service period of 1-7 days was 11.23 gilts. When using a service period of 21-28 days, the number of weaned piglets increased by 1.6 g., when using a service period of 45 days or more, this increase was 1.84 g. The live weight of piglets at weaning at the age of 18 days was 5.388 kg, and at weaning at 21 days of age it was 0.438 g more (P<0.05). At weaning at 24 days of age, this figure was 6.407 kg, which is 1.019 kg more than at weaning of piglets at 18 days of age (P<0.001). | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | багатоплідність | uk_UA |
dc.subject | відтворювальні особливості свиноматок | uk_UA |
dc.subject | збереженість | uk_UA |
dc.subject | крупноплідність | uk_UA |
dc.subject | жива маса молодняка свиней | uk_UA |
dc.subject | fertility | uk_UA |
dc.subject | reproductive characteristics of sows | uk_UA |
dc.subject | safety | uk_UA |
dc.subject | largefruited | uk_UA |
dc.subject | live weight of young pigs | uk_UA |
dc.title | Оптимізація технологічних процесів відтворення свиней в умовах промислового свинарства | uk_UA |
dc.title.alternative | Optimisation of technological processes of pig reproduction in industrial pig production | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет | - |
dc.contributor.affiliation | Кафедра генетики, розведення та селекційних технологій в тваринництві | - |
Розташовується у зібраннях: | 204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2023-204 piN-12v Chyrkova T_I.pdf Restricted Access | 1.57 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.