Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49944
Title: | Розробка проекту технології білоквмісних страв для системи харчування за концепцією роздільного харчування та упровадження її в буфеті фітнес центру |
Other Titles: | The development of the technology project of protein-containing dishes for the food system based on the concept of separate nutrition and its implementation in the buffet of the fitness center |
Authors: | Ганізаде, Салман Ехтібар |
metadata.dc.contributor.advisor: | Федак, Наталя Василівна |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії |
Keywords: | концепція роздільного харчування;принципи;рекомендації;нейтральні страви;технологічний процес |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Ганізаде С. Е. Розробка проекту технології білоквмісних страв для системи харчування за концепцією роздільного харчування та упровадження її в буфеті фітнес центру: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Н. В.Федак ; Харків: ДБТУ, 2023. 88 с. |
Abstract: | У першому розділі здійснено діагностику основних положень концепції роздільного харчування. Наведено характеристику історичних та біологічних аспектів її формування Встановлено переваги та недоліки досліджуваної концепції харчування. Визначено принципи концепції роздільного харчування. Наведено класифікацію продуктів згідно по-ложень роздільного харчування.
У другому розділі «Організація, предмети, матеріали та методи дослідження», визначені об'єкти, матеріали й методи дослідження.
У третьому розділі розроблено і обґрунтовано технологію виробництва та асортимент білок утримуючих страв для харчування за системою роздільного харчування, досліджено етапи, параметри технологічного процесу, визначено послідовність та взаємозв'язок між технологічними операціями. Досліджено основні показники якості та безпечності нової продукції, які відповідають нормативним документам. Проведено моделювання технологічного процесу. Оцінку ефективності технологічних рішень представлено в розділі чотири. In the first section, the main provisions of the concept of separate meals are diagnosed. The characteristics of the historical and biological aspects of its formation are given. The advantages and disadvantages of the researched concept of nutrition are established. The principles of the concept of separate meals are defined. The classification of products according to the provisions of separate nutrition is given. In the second section "Organization, objects, materials and methods of research", the objects, materials and methods of research are defined. In the third chapter, the production technology and the assortment of protein-containing dishes for nutrition according to the system of separate nutrition were developed and substantiated, the stages and parameters of the technological process were investigated, the sequence and relationship between technological operations were determined. The main indicators of quality and safety of new products, which correspond to regulatory documents, were studied. Modeling of the technological process was carried out. The assessment of the effectiveness of technological solutions is presented in chapter four. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49944 |
Appears in Collections: | 181 - "Харчові технології" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2023_B_46-3_TKHZ-16_Hanizade_S_E.pdf Restricted Access | 1.61 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.