Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4967
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШаніна, О. М.-
dc.contributor.authorГавриш, Т. В.-
dc.contributor.authorГалясний, І. В.-
dc.date.accessioned2022-08-16T08:32:38Z-
dc.date.available2022-08-16T08:32:38Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationШаніна О. М., Гавриш Т. В., Галясний І. В. Вивчення впливу білкової добавки на конформаційний стан білків безглютенового тіста. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 207 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2019. С. 125-131.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4967-
dc.description.abstractУ статті досліджено теоретичні та практичні аспекти впливу концентрату тваринного білка (Сканпро Т95) на конформаційний стан біополімерів борошняного тіста на основі безглютенової сировини. Встановлено, що смуга коливання Амід А свідчить про наявність міжмолекулярних водневих зв’язків, а детальний аналіз смуги коливання Амід ІІ свідчить про утворення додаткових піків для зразків тіста з борошняної суміші (особливо в присутності Сканпро Т95), що вказує на утворення паралельного упакування поліамідних ланцюгів та відповідні міжмолекулярні білок-білкові взаємодіїuk_UA
dc.description.abstractВ статье исследованы теоретические и практические аспекты влияния концентрата животного белка (Сканпро Т95) на конформационное состояние биополимеров мучного теста на основе безглютенового сырья. Установлено, что полоса колебания Амид А свидетельствует о наличии межмолекулярных водородных связей, а детальный анализ полосы колебания Амид II свидетельствует об образовании дополнительных пиков для образцов теста на основе мучной смеси, что указывает на образование параллельной упаковки полиамидных цепей и соответствующие межмолекулярные белокбелковые взаимодействия.uk_UA
dc.description.abstractThe article studies theoretical and practical aspects of influence of animal protein concentrate (Scanpro T95) on conformational state of flour dough biopolymers based on gluten-free raw materials. It was established that Amid A vibration band indicates presence of intermolecular hydrogen bonds, and a detailed analysis of the Amid II vibration band indicates the formation of additional peaks for the dough samples based on flour mixture, which indicates the formation of parallel packing of polyamide chains and corresponding intermolecular proteinprotein interactions.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 207-
dc.subjectбезглютенове борошноuk_UA
dc.subjectконцентрат тваринного білкаuk_UA
dc.subjectконформаційний стан біополімерівuk_UA
dc.subjectміжмолекулярні взаємодіїuk_UA
dc.subjectбезглютеновая мукаuk_UA
dc.subjectконцентрат животного белкаuk_UA
dc.subjectконформационное состояние биополимеровuk_UA
dc.subjectмежмолекулярные взаимодействияuk_UA
dc.subjectgluten-free flouruk_UA
dc.subjectanimal protein concentrateuk_UA
dc.subjectconformational state of biopolymersuk_UA
dc.subjectintermolecular interactionsuk_UA
dc.titleВивчення впливу білкової добавки на конформаційний стан білків безглютенового тістаuk_UA
dc.title.alternativeИзучение влияния белковой добавки на конформационное состояние белков безглютенового тестаuk_UA
dc.title.alternativeResearch of protein supplement on conformational state of proteins of gluten-free doughuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19.pdf903.15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.