Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4956
Title: К вопросу энергоемкости измельчения зерна пшеницы
Other Titles: До питання енергоємності подрібнення зерна пшениці
To the question of energy capacity of cutting wheat grain
Authors: Богомолов, А. В.
Ирклиенко, В. И.
Keywords: зерновка;сдвиг;разрушающая нагрузка;площадь сечения скола;предельное напряжение;зерновка;зрушення;руйнівне навантаження;площа перетину відколу;максимальне напруження;weevil;shift (chipping);load-sectional area of the cleavage;the load
Issue Date: 2019
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Богомолов А. В., Ирклиенко В. И. К вопросу энергоемкости измельчения зерна пшеницы. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 207 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2019. С. 68-75.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 207
Abstract: В статье приведены результаты экспериментов по определению разрушающего усилия по раскалыванию зерна пшеницы вдоль по двум направлениям – поперек зерновки и вдоль по бороздке. Установлено, что прочность зерновки расколотой вдоль по бороздке меньше чем в поперечном направлении, а следовательно раскол зерна по бороздке менее энергоемкий по сравнению с расколом поперек зерновки.
У статті наведені результати експериментів по визначенню руйнівного зусилля по розколювання зерна пшениці уздовж по двох напрямах - поперек зернівки і вздовж по борозенці. Встановлено, що міцність зернівки розколотої уздовж по борозенці менше ніж в поперечному напрямку, а отже розкол зерна по борозенці менш енергоємний порівняно з розколом поперек зернівки.
In experimental data on cracking along the weevil (in a groove) and across the article contains. Analysis of the experiments showed that the strength of grains split along the groove is less than the transverse strength, and hence grain split groove for less energy intensive compared to split transversely weevil.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4956
Appears in Collections:Випуск 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10.pdf525.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.