Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49526
Title: Вдосконалення системи внутрішньофірмового навчання персоналу на прикладі українського підприємства готельно-ресторанного бізнесу
Authors: Шальнєв, Микола Сергійович
metadata.dc.contributor.advisor: Сподар, К. В.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи
Keywords: внутрішньофірмове навчання;система внутрішньофірмового навчання;розвиток персоналу
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Шальнєв М. С. Вдосконалення системи внутрішньофірмового навчання персоналу на прикладі українського підприємства готельно-ресторанного бізнесу: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. К. В. Сподар; Харків: ДБТУ, 2023. 90 с.
Abstract: Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Внутрішньофірмове навчання займає важливе місце в системі управління персоналом в організаціях, забезпечуючи необхідний рівень компетентності працівників. Суспільство зацікавлене у постійному вдосконаленні умов праці. Зріст рівня життя вцілому визначає зріст рівня вимог до роботодавця з боку населення, що також впливає на організацію роботи з персоналом. Перспектива дослідження системи внутрішньофірмового навчання в ПрАТ «УКРПРОФТУР» складається в залученні фахівців компанії для розробки планів навчання за іншими напрямками (на даний момент розроблений план навчання кадрових фахівців), для впровадження проекту наставництва, а також у провадженні результатів дослідження для їх використання на інших підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. Метою роботи є аналіз та вдосконалення системи внутрішньофірмового навчання персоналу на прикладі українського підприємства готельно ресторанного бізнесу - ПрАТ «УКРПРОФТУР» – мережі готелів, санаторіїв та баз відпочинку. Завданням дослідження є: 1. Дати загальне уявлення про системи внутрішньофірмового навчання персоналу. 2. Вивчити специфіку функціонування системи внутрішньофірмового навчання на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. 3. Вивчити шляхи удосконалення системи внутрішньофірмового навчання персоналу на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. 4. Надати характеристику діяльності підприємства та системи внутрішньофірмового навчання персоналу мережі готелів ПрАТ «УКРПРОФТУР». 5. Проаналізувати результати використання розробленою моделі 5 вдосконалення системи внутрішньофірмового навчання персоналу в мережі готелів ПрАТ «УКРПРОФТУР». 6. Розробити практичні рекомендації по використанню моделі вдосконалення системи внутрішньофірмового навчання персоналу на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. Об'єктом дослідження є ПрАТ «УКРПРОФТУР» (мережу готелів, санаторіїв та баз відпочинку). Предметом роботи є процес внутрішньофірмового навчання персоналу на ПрАТ «УКРПРОФТУР». Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Теоретична значимість дослідження полягає в розробці шляхів вдосконалення системи внутрішньофірмового навчання персоналу на підприємствах готельно ресторанного бізнесу. Практична значимість дослідження полягає в розробці практичних рекомендацій щодо використання моделі вдосконалення системи внутрішньофірмового навчання персоналу на підприємствах готельно ресторанного бізнесу. Методи дослідження: аналіз і узагальнення наукової літератури по темі дослідження, порівняння, класифікації, моделювання; анкетування, опитування, аналіз документів, пов'язаних з діяльністю підприємства та системою внутрішньофірмового навчання перед- прийняття. Апробація. Сподар К.В. Удосконалення системи внутрішньофірмового навчання персоналу на прикладі українського підприємства готельно ресторанного бізнесу/ К.В. Сподар, М.С. Шальнєв // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі [Електронний ресурс] : тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2023 р. / Державний біотехнологічний ун-т. – С. 420.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49526
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_241-22m-01_Shal_nev_M_S.pdf
  Restricted Access
2.57 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.