Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49119
Title: | Господарсько-біологічна оцінка сортів гарбуза мускатного в умовах лівобережного Лісостепу України |
Authors: | Кобцева, Руслана Романівна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Дідух, Н. О. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра плодоовочівництва і зберігання продукції рослинництва |
Keywords: | гарбуз;сорти та гібриди;продуктивність;врожайність;біометричні показники;фенологія;прибуток;рентабельність |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Кобцева Р. Р. Господарсько-біологічна оцінка сортів гарбуза мускатного в умовах лівобережного Лісостепу України: дипломна робота на здобуття освітнього ступеня “магістр” за спец. 203 - Садівництво та виноградарство; наук. кер. Н. О. Дідух; Харків: ДБТУ. 2023. 54 с. |
Abstract: | Актуальність теми. В Україні серед баштанних культур за площами вирощування гарбуз займає друге місце (25,5 тис. га) після кавуна [1]. Значне видове і сортове різноманіття дозволяє використовувати плоди гарбуза в кулінарії, для дієтичного та лікувально- профілактичного харчування, в консервній та фармакологічній промисловості [2]. На особливу увагу заслуговують плоди гарбуза великоплідного (Cucurbita maxima Duch.) і мускатного (Cucurbita moschata Duch. ex Poir.), які придатні для тривалого зберігання, задовольняючи тим самим потреби населення у вітамінах, мікро- та макроелементах, які особливо необхідні у зимово-весняний період [3]. Нині у технологіях вирощування гарбуза актуальними залишається питання підбору сортів, які є основою технологій вирощування, дослідженню яких присвячено дану роботу. Мета та завдання досліджень. Метою роботи було дослідження біології розвитку рослин гарбуза мускатного залежно від сорту рослин з метою підвищення урожайності. Для досягнення поставленої мети необхідно було вирішити такі завдання: – провести оцінку і підібрати скоростиглі та високопродуктивні сорти гарбуза з високим виходом плодів стандартного розміру, цінними за біохімічним складом та смаковими якостями провести; розрахувати економічну ефективність вирощування. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49119 |
Appears in Collections: | 203 - "Садівництво та виноградарство " (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2023_M_203z_SV_12m_Kobtseva.pdf Restricted Access | 998.22 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.